Een van de meest gestelde vragen die ik krijg van ondernemende dames is: hoe lijk ik slanker in mijn kleding. Omdat slank zijn, geheel onterecht, geassocieerd wordt met succesvol zijn. Er zijn genoeg vol-slanke vrouwen die succesvol zijn. Kijk naar Karin Bloemen of Oprah Winfrey. Het belangrijkste is dat jij je lichaam accepteert zoals het is. Benadruk hetgeen waar je blij mee bent en dan kun je gaan camoufleren waar je minder tevreden over bent. Hiervoor kun je onderstaande tips gebruiken.

Stylingtip 1: Stof en materiaal:
Dunne soepelvallende stoffen kleden meer af dan dikke stugge stoffen. Dat betekent niet dat je geen dikke stoffen zou mogen dragen. Maar het is wel handig om te weten dat je met een grof breisel voller lijkt dan met een fijn breisel. En dat je in zijde slanker lijkt dan in linnen.  Nog een praktische tip is, vooral als je ergens niet het accent op wilt leggen, dat je in matte stoffen slanker lijkt dan in glanzende stoffen.

Stylingtip 2: Monochrome kleuren:
Dit zijn kleuren die dicht bij elkaar liggen. Ook wel ton-sur-ton genoemd. Door je outfit in één kleurtint te dragen creëer je lengte omdat de kleur van onder tot boven hetzelfde is. Je oog wordt als het ware automatisch van boven naar onder geleid. Dit hoeft niet alleen zwart of een donkere kleur te zijn. Wanneer je een lichte kleur op deze manier draagt, heeft het hetzelfde effect.

Stylingtip 3: Broek met hoge taille:
Wanneer een broek te laag is of niet goed past, krijg je een muffin top. Van die rolletjes aan de zijkant die je zonder broek niet had. Kies daarom voor broeken met een hoge taille die je figuur mooi afkleden. Je vetrolletjes blijven netjes binnenboord.

Stylingtip 4: Schoenen en broek in dezelfde kleur:
Door het geheel in één kleur te houden, zorg je ook voor optische verlenging, omdat er geen onderbrekingen zijn op je been.

Stylingtip 5: Top (met puntje) in de broek:
Draag je tops en blousejes altijd ín je broek of rok. Hierdoor lijken je benen langer. En je creëert meer silhouet. Alleen al een puntje van je top of het voorpand van je blouse of truitje er aan de voorkant instoppen heeft al effect, vooral bij wat wijder vallende bovenstukken. En als extraatje camoufleert het ook nog eens eventuele rolletjes.

Stylingtip 6: De lengte van je mouw:
Door mouwtjes op te rollen tot halverwege je onderarm, creëer je optisch meer taille. Hiermee onderbreek je de horizontale lijn, die verbredend werkt. Probeer het zelf maar eens uit voor de spiegel en zie wat het effect is als je één mouw iets oprolt en de andere lang laat.

Stylingtip 7: Roklengte:
Om langer en slanker te lijken is het belangrijk dat je rok altijd langer is dan breed. Alleen op deze manier ontstaat er een verticale lijn die ervoor zorgt dat je langer lijk. En als extra tip: Laat de zoom van je rok eindigen op het slankste deel van je been. Doe je dit op een breder punt, (meestal je bovenbeen of je kuit) dan vestig je juist daar de aandacht op. En alles wat je aandacht geeft, groeit.

Stylingtip 8: Blote benen en schoenen:
Draag schoenen in de kleur van je huid, of een kleur die er dicht bij in de buurt komt. Op deze manier lijken je benen langer dan wanneer je een schoen in een contrasterende kleur draagt. Elke kleurverandering zorgt ervoor dat je een paar centimeter korter lijkt. Schoenen met enkelbandjes laten in veel gevallen ook je benen korter lijken omdat de aandacht is gevestigd op je enkels. Kies dan liever voor een schoen met veel decolleté, zoals een ballerina of een pump. Hoe meer voet je ziet, hoe langer je lijkt.

Stylingtip 9: Diepte van de halslijn:
Hoe hoger gesloten de hals van je top is, hoe meer volume je krijgt bij je boezem. Creëer lengte door te kiezen voor een V-hals of een U-hals. Doordat er meer decolleté en hals zichtbaar is, lijkt je boezem minder vol. Wil je toch liever iets dragen wat hoger gesloten is? Draag dan een lange ketting om hetzelfde effect te bereiken.

Stylingtip 10: Investeer in een goede BH:
Deze tip kan ik niet vaak genoeg blijven herhalen omdat veel vrouwen de verkeerde maat BH dragen. Of van een dusdanige kwaliteit dat er van ondersteuning geen sprake is. Vanaf een C-cup is dit echt belangrijk. Op het moment dat de meisjes te veel hangen, lijkt je buik groter en voller. Zorg dat jouw meisjes de juiste ondersteuning krijgen en goed gelift worden, op deze manier krijg je meer taille. Het is echt de moeite waard om je te laten adviseren in een goede lingeriewinkel (en dan heb ik het niet over de bekende ketens )

Stylingtip 11: Maak gebruik van accessoires:
Hiermee kun je heel slim, op subtiele wijze, de aandacht trekken naar een gedeelte van je lichaam dat je graag wilt accentueren. Oorbellen, korte kettingen, omgeknoopte sjaals of make up brengen de aandacht naar je gezicht. Een los gedragen sjaal of een lange ketting geeft lengte aan je lichaam. En met nagellak, ringen, horloges of armbanden trek je de aandacht meer naar je handen en slanke polsen.

Stylingtip 12: Verticale lijnen in je kleding:
Deze belijning zorgt er weer voor dat je oog de lijn volgt, waardoor je langer lijkt. Dit betekent niet dat je alleen maar kleding met lengtestrepen kunt dragen, of met een bies langs de zijkant. Hetzelfde effect kun je bereiken door een knoopsluiting in een enkele rij van boven naar beneden. Een vouw middenvoor in je broek. Een duidelijk stiksel van boven naar beneden. Of een lange ketting of een sjaal die loshangt.

Stylingtip 13: Maak je broek op de goede lengte:
Broekspijpen die op je schoenen blijven hangen zorgen voor horizontale plooien op je enkels. Dit noemen we olifantspootjes. Buiten het feit dat het niet zo mooi staat, lijken je enkels en onderbenen er ook voller door. Kleine moeite om je broek even korter te (laten) maken voor een groots effect.

Stylingtip 14: Voorkom te strak, maar ook te wijd:
Laat kleding de natuurlijke lijn van je lichaam volgen. Op het moment dat het te strak is zie je alle oneffenheden waardoor je voller lijkt. Maar wanneer je te wijde kleding draagt, ligt de nadruk op de horizontale lijn en lijk je ook voller. Kies de kleding die mooi om je lichaam valt, ongeacht welke maat erin staat. Een Italiaanse maat 40 is nou eenmaal anders dan een Nederlandse maat 40. Het blijft tenslotte maar een getal.

Stylingtip 15: Draag vesten open:
De meeste vrouwen onder ons zijn geneigd om het vest wat ze dragen, helemaal om zich een te wikkelen. Het linker voorpand verdwijnt helemaal naar rechts en omgekeerd. En ja, ik snap dat het heerlijk warm en comfortabel aanvoelt, maar het doet niks voor je figuur. Laat dat vest lekker open hangen lang je lichaam op. Hierdoor creëer je optisch meer taille en lijk je slanker dan wanneer je het vest massief om je heen wikkelt.

Probeer bovenstaande tips eens uit en kijk wat het met je doet. Kijk wat bij jou past. Uiteindelijk is alles een combinatie van persoonlijke stijl, pasvorm, kleurgebruik en het gebruik van accessoires. Het is het totaalplaatje waarin jij en jouw figuur er op haar mooist uitziet. Als jouw outfit past bij jouw persoonlijkheid en je voelt je er prettig in, straal je dat ook uit!

Samengevat:

Stylingtip 1: Stof en materiaal

Stylingtip 2: Monochrome kleuren

Stylingtip 3: Broek met hoge taille

Stylingtip 4: Schoenen en broek in dezelfde kleur

Stylingtip 5: Top (met puntje) in de broek

Stylingtip 6: De lengte van je mouw

Stylingtip 7: Roklengte

Stylingtip 8: Blote benen en schoenen

Stylingtip 9: Diepte van de halslijn

Stylingtip 10: Investeer in een goede BH

Stylingtip 11: Maak gebruik van accessoires

Stylingtip 12: Verticale lijnen in je kleding

Stylingtip 13: Maak je broek op de goede lengte

Stylingtip 14: Voorkom te strak, maar ook te wijd

Stylingtip 15: Draag vesten open

Welke stylingtips spreken jou het meest aan en ga jij toepassen?

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

 

Download mijn gratis e-book en voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers.  Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en laat zien wie je bent!

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)