Vorige week stelde ik in mijn Facebookgroep Combineren kun je leren de vraag: Welk item mag er zeker niet ontbreken in een representatieve outfit? En het antwoord wat het vaakst werd gegeven was: een colbert/blazer. Na wat doorvragen blijkt:

De meeste vrouwen vinden een jasje helemaal niet prettig zitten!

En ik ben het ermee eens, met een colbert maak je al snel verschil in je outfit, wanneer je het net iets zakelijker of representatiever wilt maken. Maar het is niet de enige oplossing.
In dit blog behandel ik graag met je, hoe je een representatieve outfit kunt combineren, zonder gebruik te maken van een jasje.

Jurk
Kies voor een jurk en je bent in no-time klaar met je outfit. Afhankelijk van wat bij jouw stijl en pasvorm past, kun je kiezen voor en lang, zwierig model met een streep, een overhemdjurk, een cocktailjurk en alles wat daartussen zit. Gecombineerd met een pump kies je voor een stijlvolle look en met een paar sneakers maak je het geheel sportiever. Kijk wel naar de situatie of het gepast is om blote schouders te laten zien. Zo niet, kies dan voor een kort mouwtje of neem een stola mee.

Jumpsuit
Net als met een jurk, is een jumpsuit ook een dankbaar item om er snel representatief uit te zien. Ik weet dat veel vrouwen een haat-liefde verhouding hebben met een jumpsuit. Zelfs ik had de hoop al opgegeven dat er in mijn garderobe geen zou hangen. Maar het is gelukt! Voor een elegante look kies je een jumpsuit in een kleur. Mag het iets meer body hebben, is een verticale streep of een abstracte print een aanrader. Draag onder wijde pijpen een paar mooie hakken. Bij meer skinny pijpen staan ballerina’s of een sneaker mooi.

Tops
Een nette top is eenvoudig te combineren op diverse rokken en broeken. Van elegant tot sportief. Om ervoor te zorgen dat je geen blazer nodig hebt over je bovenstuk, kun je rekening houden met de volgende tips. Gladde en/of glanzende stoffen geven een iets meer elegante uitstraling. Ingezette mouwen waarbij de naad over de schouder loopt, stralen net iets meer pit uit. En tops met een grafische of abstracte print komen iets krachtiger over dan kleine bloemetjes.

Vest
Een fijn gebreid vestje van dunne stof is een zeer goed alternatief wanneer je toch een extra laagje aan wilt, in plaats van een blazer. Een vestje draagt comfortabel en geeft je bewegingsvrijheid. Let er wel op, dat het breisel niet te grof is en de stof niet te aaibaar. Hoe fijner het breisel en hoe dunner de stof, hoe krachtiger je overkomt.

Foto jurk: Mart Visser, Foto jumpsuit: Steps, Foto tops: Smashed Lemon, Foto vest: Expresso

Vergeet niet, bovenstaande tips zijn van algemene aard. Want iedereen is verschillend. Alles hangt samen met jouw persoonlijkheid, welke kleuren jou laten stralen, jouw persoonlijke stijl en welke pasvorm het best in jou naar boven haalt. Daarom is het belangrijk om te kijken wie jij bent en wat er bij jou past. Niet naar wat ‘moet’ of ‘hoort’.

Het belangrijkste is, dat jij Stijlvol jezelf bent!

Wil jij nog meer tips & trucs over het combineren van een representatieve outfit? Kom dan naar de besloten Facebookgroep Combineren kun je leren.

Samengevat:

Manier 1: Jurk

Manier 2: Jumpsuit

Manier 3: Tops

Manier 4: Vest

Wat trek jij aan als je je representatief wilt kleden zonder jasje?

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

 

Download mijn gratis e-book en voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers.  Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en laat zien wie je bent!

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)