06- 11 58 13 43 info@bijpluche.nl

Afhankelijk van het soort werk dat je doet, is er vaak een ongeschreven regel om er representatief uit te zien. In Nederland is de meest voorkomende vorm van zakelijke kleding, ‘business casual’. Een professionele kledingstijl waarbij je jouw persoonlijkheid mag laten zien. En waar je ook kleur en accessoires aan toe mag voegen. Daarnaast heb je ook nog de stijl ‘casual office’, waarbij het goed is om op te letten dat het niet té casual of creatief wordt. In deze stijl zijn minder beperkingen, als alles er maar netjes verzorgd en gestreken uitziet.

Meestal komt het erop neer, dat de kleding voor je werk netter moet zijn dan de kleding die je in je vrije tijd draagt. Veel vrouwen hebben dan ook twee collecties in de kast: ‘werkkleding’ en ‘thuiskleding’. Hierdoor zijn ze vaak meer geld kwijt aan kleding dan nodig is. Terwijl je vaak met een paar kleine aanpassingen in je outfit, eenvoudig kunt wisselen tussen werk en thuis. Heb jij hier ook moeite mee? Dan helpen de volgende tips jou op weg.

  1. Investeer in een goede basisgarderobe

Het is leuk om de laatste trends volgen, maar minder geschikt wanneer het om je werkkleding gaat. Dat wil overigens niet zeggen dat je outfit saai moet zijn. Met een aantal basis kledingstukken van goede kwaliteit, kan je makkelijk combineren. Denk bijvoorbeeld aan een witte blouse, een donkerblauwe broek, een uni kleurig jasje, een zwarte rok en een eenvoudig jurkje. Wissel die basis kledingstukken af met wat kleur. Zo zie je er iedere keer weer anders uit.

  1. Besteed aandacht aan je lingerie

Je kan nog zulke mooie kleding dragen, maar als je lingerie eronder niet goed past of geen goede vorm heeft, doe je jezelf echt te kort. Neem er de tijd voor om goede lingerie te kiezen dat lekker zit en je lichaam op de juiste plaatsen ondersteunt. Let erop dat het ‘onzichtbaar’ is onder je kleding. Dus geen slips die zich aftekenen onder je broek of rok. Of bh’s die vetrolletjes vormen op je rug,  of zichtbaar zijn op andere plaatsen.

  1. Zorg voor goed passende kleding

Een perfecte pasvorm doet wonderen voor je figuur. En dat hoeft echt niet op maat gemaakt te zijn (custom-made). Maar kleding moet bij voorkeur wel goed passen. Zorg dat broeken, rokken en jasjes perfect passen en de goede lengte hebben. Dat staan niet alleen beter, de kleding zal ook lekkerder zitten. En dat zorgt voor een boost in je zelfvertrouwen. Zoek iemand die je kleding kan aanpassen of vermaken. Dat hoeft echt geen kapitalen te kosten.

  1. Plan je outfit de avond ervoor

 Bedenk, aan de hand van je agenda, wat je de volgende dag aan gaat trekken. Verzamel de kleding en kijk het na op vlekken, losse knopen, draadjes, enz. Strijk het als dat nodig is. Dat bespaart tijd ‘s ochtends en bovendien kom je niet voor verrassingen te staan van kapotte of vuile kledingstukken.

  1. Overdrijf niet met accessoires

Less is more. Voor een chique en verzorgde uitstraling, is het beter om niet helemaal los te gaan op je accessoires. Te veel accessoires leiden de aandacht af. Eén of twee mooie, niet te opvallende accessoires die goed bij de rest van je outfit passen en niet te veel overheersen, zijn de beste keuze. Denk bijvoorbeeld aan een mooie armband, een sjaal of een paar oorbellen.

Wanneer je inzicht hebt in jouw persoonlijke kledingstijl, wordt het nog eenvoudiger om een garderobe samen te stellen die écht bij jou past. En waar je de items onderling kunt combineren, zowel voor je werk als voor thuis. Wat we aandoen en hoe we ons kleden is onderdeel van onze dag, we komen er niet onderuit. Meestal is het een van de eerste dingen die we doen. Start je dag met een fijn gevoel door met zorg en aandacht je outfit samen te stellen. Daar heb je de hele dag plezier van.

 

Aan welke van de bovenstaande tips, ga jij deze week meer aandacht besteden?

Wil jij nog meer tips hoe je jezelf krachtig en prachtig kunt presenteren? Bekijk dan hier mijn GRATIS online training.

Wil jij na het lezen van deze tips voortaan als eerste op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan hier in voor mijn fashionupdates en ontvangt mijn e-book ‘De juiste stijl bij jouw figuurtype’ cadeau.