Herken je dit? Vanuit je omgeving of via de sociale mediakanalen, zie je onderneemster en professionals waarbij alles vanzelf lijkt te gaan. Alles wat ze aanraken lijkt in goud te veranderen. Ze weten precies wat ze willen in het leven. Ze blaken van zelfvertrouwen en stromen over van positieve energie.

En jij kan dat ook! Als je weet hoe je jouw talenten met plezier inzet en ontwikkelt in de richting die het beste bij je past. Keuzes maken is hierin het toverwoord, op basis van de kleur van jouw Eigenheid. Door keuzes te maken vanuit je hart, door te luisteren naar je gevoel, kun jij ook moeiteloos bijzonder zijn vanuit jouw krachtige, eigenzinnige zelf.

Als jij de kleur van jouw Eigenheid niet kent of onvoldoende in je kracht zit, hoe kunnen anderen dan zien hoe bijzonder je bent?

In je leven zijn er veel belangrijke momenten waarop het waardevol is om de kleur van je Eigenheid te kennen. Bijvoorbeeld wanneer je de volgende stap wilt zetten in je bedrijf of carrière. Als je gaat starten als onderneemster. Om te checken of je huidige doelgroep nog bij jou past. Of hoe je als team effectief samenwerkt.  Kortom, als richtingaanwijzer om jouw pad te volgen en je potentieel te leven, zodat je met jouw impact de wereld meer kleur kunt geven.

In dit blog deel ik mijn inzichten, hoe puzzelstukjes voor mij op zijn plaats vielen, toen ik mijn Eigenheid mocht ontmoeten. Mijn geheime code voor geluk en (persoonlijk) succes ging ontdekken en hoe de kracht van kleur in mijn kleding of omgeving mij helpt om stappen te zetten en mijzelf te blijven ontwikkelen.

Hiervoor maak ik gebruik van de filosofie van 4 elementen, die inzicht geven in hoe jij de dingen moeiteloos doet. En de psychologie van 10 kleurfamilies, die staan voor wat jij het aller belangrijkst vindt in het leven.

1: Wat ik moeiteloos doe:

Vanuit je element bén je in je element. Hieraan zijn vaardigheden en kwaliteiten gekoppeld, die kenmerkend zijn hoe jij dingen moeiteloos voor elkaar krijgt. Mijn hoogst scorende element is lucht. Als lucht-type inspireer ik graag anderen. Je voelt je vrij om jezelf te zijn, hiervoor geef ik je graag de ruimte. Die vrijheid en ruimte heb ik zelf ook nodig. Ik houd ervan om dingen op een positieve en luchtige manier te bekijken. Nieuwe perspectieven en mogelijkheden zie ik voor me door te dromen. Daar krijg ik energie van. Bij mij is het glas ook altijd halfvol.

bij Pluche, Element lucht, Persoonlijke Kracht
bij Pluche, Kleurfamilie geel, Persoonlijke Kracht

2: Wat ik belangrijk vind:

Mijn altijd aanwezige drijfveren zijn identiteit en duidelijkheid. Kennis vergaren, blijven ontwikkelen en weten wie ik ben en wat ik wil is voor mij belangrijk. Het motto: “Laat zien wie je bent en wat je wilt”, is mij op het lijf geschreven. Duidelijkheid krijgen in waarom ik op aarde ben en wat ik wil bereiken in het leven, is voor mij zo vanzelfsprekend. Dit is dan ook precies de kern van mijn merk, waar ik anderen het liefst mee help. Bij deze omschrijving heb je vast al wel in de gaten dat hier de kleurfamilie ‘geel’ bij hoort. De kleur van de zon, een warme kleur waar je blij van wordt en inspiratie van krijgt.

3: De kleur van mijn Eigenheid 

Mijn Eigenheid is het resultaat van de verbinding van één van de 10 kleurfamilies met één van de vier elementen: vuur, water, aarde of lucht. Dit is de kleur van je eigenheid, ook wel Powertype genoemd. En mijn kleur is Crème, De Zonnige Adviseur.

Mijn grote passie en energiegever is, ondernemers helpen hun goud en hun pad te vinden. Ga op reis, ga doen! Leer en ervaar om te ontdekken op welke manier jij wilt leven en werken door te vertrouwen op jouw innerlijke wegwijzer en oprechte, diepgewortelde passie. Mijn doel is zoveel mogelijk mensen inspireren het maximale uit zichzelf te halen en te bereiken. Ik ben ervan overtuigd wanneer jij in staat bent om te laten zien wie jij bent en wat je wilt, jouw (persoonlijke) succes vanzelf volgt.

bij Pluche, Powertype Creme, Persoonlijke Kracht
bij Pluche, Balans Powertype, Persoonlijke Kracht

4: Mijn geheime code voor succes en geluk

Omdat kennis vergaren en blijven leren voor mij zo vanzelfsprekend is, vertrouw ik volledig op mijn geleerde kennis. Mijn uitdaging is om voldoende tijd en ruimte te nemen om ook naar mijn intuïtie te luisteren. Om hierin evenwicht te vinden, helpt de kleur van mijn geheime code mij. Dat is in mijn geval Paars, De Geloofwaardige Autoriteit, die inspirerende ideeën op een doordachte, overtuigende manier in de wereld zet. Door deze kleur toe te voegen aan mijn kleding, al dan niet zichtbaar, versterken beide kleuren elkaar en halen ze het beste in elkaar naar boven. Zowel het creme als paars draag ik beide in mijn kleding. En zijn de kleuren aanwezig op mijn werkplek in accessoires.

5: Mijn eigenheid bestaat niet uit 1 kleur:

Het zijn er zelfs wel vier! Deze vier kleuren bij elkaar noemen we een blauwdruk. Dit geeft inzicht in wat mij motiveert. Wat mijn waarden en voorkeuren zijn. Drijfveren geven je energie om in actie te komen voor verandering, om je verlangens waar te maken.

Mijn complete blauwdruk bestaat uit 2 tinten geel, Crème de Zonnige adviseur en Okergeel de Invloedrijke wijze. Daarnaast zijn er ook 2 tinten rood aanwezig: Koraal de Sprankelende Katalysator en Aubergine de Stijlvolle Raadgever

Waar je eerder al gelezen hebt dat Identiteit & Duidelijkheid belangrijke drijfveren zijn voor mij, is dat vanuit het rood Passie & Ambitie. Volg je passie. En dat is precies waar ik jou mee kan helpen. Weten wie je diep vanbinnen bent en wat je wilt, zodat je je passie volgt om succesvol te zijn in wat jij het liefst doet.

bij Pluche, onderneem in de kleur van je DNA

Inzicht in mijn Persoonlijke Kracht en de kracht van kleur heeft mij al veel helderheid en inzichten gebracht. Zowel persoonlijk als zakelijk, want tenslotte ben ík mijn bedrijf. Welke reis heb ik zelf af te leggen? Welke doelgroep en manier van acquisitie voeren past bij mij? Waar ben ik nou kei goed in? Door de kleuren van mijn Eigenheid te dragen in mijn kleding sta ik letterlijk in mijn kracht. Uit onderzoek van de TU Eindhoven is gebleken dat de kleur van je Eigenheid dragen, je meer zelfvertrouwen geeft en je makkelijker keuzes maakt.

Denk jij nu, na het lezen van dit blog: Het zal allemaal wel, maar ik heb echt geen idee wat ik moeiteloos doe. Kom dan in actie en ga mee op   Eigenzinnige Trip om jouw Eigenheid te ontdekken.

Met welke kleur laat jij zien hoe bijzonder jij bent?

bij Pluche gratis Excursie Laat zien wie je bent

Wil jij:

💛 weten welke stappen jij kan zetten voor succes en geluk in je leven
💜 laten zien wie je bent.
💛 begrijpen wat je communiceert
💜 ontdekken wat je wilt bereiken
💛 voelen welke richting bij je past
💜 
beseffen dat ontwikkelen ook leuk en makkelijk kan

Schrijf je in voor onze GRATIS inspiratiesessie: Excursie 'Laat zien wie je bent.' Tijdens deze excursie word je geïnspireerd om kleur en geur in te zetten ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling om focus en richting te geven aan jouw eigenheid voor succes en geluk in je leven.

Ja, super gaaf, ik ga graag mee en kijk hier voor beschikbare data om met plezier en positiviteit te ontdekken wat ik nodig hebt om mezelf succesvol en gelukkig te voelen en dit ook te laten zien.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.