06- 11 58 13 43 info@bijpluche.nl

Oeps… 5 minuutjes te lang blijven liggen in je warme bed. Je staat snel op om je klaar te maken voor weer een nieuwe dag. De meeste handelingen gaan in sneltreinvaart en op de automatische piloot. Totdat je voor je kledingkast staat om een geschikte outfit voor die dag te zoeken. Ineens erger je je aan de rommelige indeling. Staat de stapel opgevouwen shirts op instorten. En kun je nergens dat prachtige blouse vinden wat je juist nu aan wilt.

Je bent het overzicht in je kast helemaal kwijt.

Tijdens het uitvoeren van een garderobecheck bij mijn klanten, zie ik dat het steeds weer een uitdaging blijft om de garderobe zo efficiënt mogelijk in te richten. De volgende 5 fouten zijn de valkuilen voor een onoverzichtelijke en propvolle kledingkast.

Fout 1: Een wirwar aan verschillende hangers:
Hangt jouw kleding nog op allemaal verschillende hangers? Vervang ze dan nu! Het is een kleine investering die zorgt voor veel meer rust, ruimte en overzicht in je kast. Houd er rekening mee dat houten hangers meer ruimte in beslag nemen. Mijn advies: gebruik hangers met een velvet laag, daar glijdt je kleding niet vanaf.

Fout 2: Zware en lichte stoffen hangen door elkaar:
Hang links in je kast de zware kledingstukken en rechts de lichte kledingstukken. Zware kledingstukken zijn lang, van dik materiaal, in een donkere kleur. Naarmate je meer naar rechts gaat, worden de kledingstukken korter, dunner en lichter.

Fout 3: Kleding hangt niet per kleur en soort:
Sorteer de kleding per kleur en categorie. Dit oogt mooi en rustig en je ziet gelijk hoeveel stuks je hebt per kleurcategorie. Voor de kleding die gevouwen is, leg donkere kleuren onderop en lichte kleuren bovenop.

Fout 4: Veel kledingstukken hangen over elkaar:
Ondanks dat het ruimte spaart, is het niet handig om kleding over elkaar heen te hangen. De kleding die onderop hangt kreukt veel sneller en deze items vergeet je ook vaak omdat je ze niet ziet. Hetzelfde geldt als je een compleet setje aan je kledinghanger in de kast hangt. Handig als je combineren lastig vindt.  Maar de kans is groot dat je altijd deze combinatie draagt, en niet meer creatief op zoek gaat naar nieuwe combinaties met de losse kledingstukken.

Fout 5: Je kast hangt te vol om hangers te kunnen schuiven:
Houdt ‘lucht’ in je kast en hang je kleding niet te dicht op elkaar. Niks zo vervelend als dat. Het is rustiger wanneer er meer ruimte tussen je kleding is. Je kunt makkelijker schuiven met de hangers en je hebt beter overzicht van wat je hebt.

Een overzichtelijke en gestructureerde kledingkast geeft rust in je hoofd. Vermindert de keuzestress bij het samenstellen van je outfit. En je ziet sneller welke kledingstukken je met elkaar kunt combineren.

Samengevat:

Fout 1: Een wirwar aan verschillende hangers

Fout 2: Zware en lichte stoffen hangen door elkaar

Fout 3: Kleding hangt niet per kleur en soort

Fout 4: Veel kledingstukken hangen over elkaar

Fout 5: Je kast hangt te vol om hangers te kunnen schuiven

Op welke fout betrap jij je wel eens?

Wil jij nog meer tips hoe je jezelf krachtig en prachtig kunt presenteren? Bekijk dan hier mijn GRATIS online training.

Wil jij na het lezen van deze tips voortaan als eerste op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan hier in voor mijn fashionupdates en ontvangt mijn e-book ‘De juiste stijl bij jouw figuurtype’ cadeau.