“Nou ja zeg! Ik moest eerst twee keer kijken!” zei ze, toen ik mijn oud-collega tegen kwam in de supermarkt.

Mijn gezin weet inmiddels, wanneer er niemand met mij meegaat om de boodschappen te halen, ik niet snel terug ben. Altijd kom ik wel ergens een bekende tegen. Zo ook afgelopen zaterdag.

Na een tijdje met elkaar gesproken te hebben sloot ze af met de woorden: “Je bent een hele zelfverzekerde vrouw geworden, die weet wat ze wil. En die straalt als ze het over haar werk heeft.” Waar ik voorheen heel bescheiden zou reageren, of het compliment weg zou wuiven, heb ik het nu met veel plezier in ontvangst genomen en extra bevestigd. En dat voelde zo fijn!

Terug in de auto heb ik nog eens nagedacht over haar woorden. Want in korte tijd is er veel gebeurd wat heeft bijgedragen aan die zelfverzekerdheid die ik nu uitstraal. Een aantal van deze elementen wil ik met je delen, zodat het misschien ook weer een inspiratie voor jou kan zijn.

Investeren in persoonlijke ontwikkeling:
Doorlopend ben ik bezig om mijzelf te ontwikkelen en te ontplooien, om steeds weer nieuwe dingen te leren en ervaringen mee te maken. Dit kan zijn door een opleiding te volgen, boeken te lezen, een workshop of training te volgen, of door te reizen. Wanneer ik een periode heb, waarin ik mijzelf weinig tijd gun voor die persoonlijke ontwikkeling, word ik onrustig en zit ik niet meer lekker in mijn vel.

Focus op positieve dingen:
Sinds een tijdje kijk ik geen nieuws meer, hebben we geen krant in huis en vermijd ik nieuwssites als nu.nl etc. Want is het je weleens opgevallen hoeveel negativiteit er wordt verspreid via de media? En als we het dichterbij houden: op school leer je al jong hoeveel fouten je hebt gemaakt, i.p.v. hoeveel goede antwoorden je hebt gegeven. Door te waarderen wat er allemaal wel goed gaat en dankbaar te zijn voor wat er wel is of mogelijk is, straal je positieve energie uit. En dat is wat er door anderen wordt waargenomen. Dit helpt enorm in het vergroten van je zelfvertrouwen.

Stap uit je comfortzone:
Een beter voorbeeld van uit mijn comfortzone stappen kan ik je niet geven. Mijn reis naar Amerika. Ik had ervoor kunnen kiezen om thuis te blijven bij mijn gezin. Met de gedachte dat zij het niet zouden redden zonder mij 😉 Ik had vooraf kunnen piekeren of de reis voorspoedig zou verlopen. En zo had ik nog veel meer beperkende gedachten toe kunnen laten om mij veilig binnen mijn comfortzone te houden. En wat ben ik blij dat ik dit niet heb gedaan. Ik heb zoveel over mijzelf en het ondernemerschap geleerd.

Ontdek je sterke kanten:
Afgelopen week werd ik mij op een bijzondere manier weer bewust van mijn sterke kanten, toen mijn man midden in de nacht werd opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig is hij ook weer thuis en gaat alles goed. Op het moment zelf komen de talenten en kwaliteiten: praktisch, beschouwer, daadkrachtig, beheerst en houvast op de automatische piloot in actie. Al deze mooie eigenschappen staan notabene zwart op wit in mijn eigen persoonlijkheidsanalyse gebaseerd op de psychologie van kleur en de filosofie van de elementen. Maar juist deze situatie liet mij weer even zien waar ik allemaal toe in staat ben.

Verzamel de juiste mensen om je heen:
Je bent het gemiddelde van de 7 mensen waar je het meest mee omgaat. Breng meer tijd door met fijne mensen die slim en gedreven zijn en op dezelfde manier in het leven staan als jij. Omring jezelf met mensen die de persoon reflecteren die je wil zijn. Kies vrienden waarop je trots bent dat je ze kent, mensen die je bewondert, die van je houden en je respecteren. Die je dag iets zonniger maken door er simpelweg te zijn. Ik ben dan ook dankbaar met de vrienden die we om ons heen hebben verzameld. Want het leven is te kort om om te gaan met mensen die je geluk in de weg staan.

Jaren geleden leefde ik het leven zoals anderen dat van mij verwachtten, heb ik mij losgemaakt uit een streng reformatorisch geloof, voelde ik mij na mijn scheiding onzeker en niet gewaardeerd en heb ik er lang over gedaan om te ontdekken wat ik écht leuk vond.

En nu, nu voel ik mij vrij om mijn leven te leven zoals ik dit wil. Nu is er ruimte om te voelen, zelf te denken en te beslissen. Ben ik zelfverzekerder dan toen en weer gelukkig getrouwd. En heb ik mijn passie gevonden.

Elke dag opnieuw heb jij, net als ik, de keuze om te werken aan je zelfvertrouwen en om zelfverzekerdheid uit te stralen. Het is mijn missie om jouw persoonlijke kracht zichtbaar te maken in je uitstraling, waardoor jij je vrij voelt om jezelf te zijn. Zowel privé als zakelijk. 

Welke van de vijf elementen spreekt jou het meest aan en waarom?


Heb jij het gevoel dat jij je altijd klein hebt gehouden? Dat je je altijd maar aan hebt gepast aan andere mensen? En denk je, nu is het tijd dat ik mijn plek ga pakken in deze wereld. Wacht dan niet langer en plan jouw Persoonijkheidsscan in. Deze week heb ik hier speciaal een paar plekken voor vrijgehouden.

Deze persoonlijkheidsscan geeft ons de kans om samen te bekijken aan de hand van jouw eigen selectie kleuren:
• Hoe jij jezelf ziet op dit moment;
• Hoe je overkomt op anderen;
• Wat er op dit moment in je leven speelt.
De Persoonlijkheidsscan nodigt uit om zicht te krijgen op wat jij nodig hebt op dit moment. Ik laat je ook weten of ik jou daarbij kan helpen en op welke manieren dat mogelijk is.

De investering voor deze scan is tijdelijk van € 67,- voor € 27,- excl. BTW (€32,67 incl.) Hiervoor heb je een half uur mijn 1-op-1 expertise en ontvang je na afloop van de scan, digitaal een verslag van de kleuren die jij hebt gekozen.

Zeg jij nu, Yes! hier word ik heel blij van en ik ben benieuwd wat kleuren over mij vertellen en hoe ze mij verder kunnen helpen, plan dan jouw gesprek ik in via deze link: Dan maak je eenvoudig een afspraak in mijn online agenda. Je kiest de tijd die jou het beste uitkomt. (Bij geen beschikbaarheid is de agenda vol.) Na het plannen van datum en tijd ontvang je een vragenlijst. Ik vraag je deze vragenlijst direct én volledig in te vullen. Is jouw plek gereserveerd en de vragenlijst ontvangen dan krijg je binnen 48 uur mijn uitnodiging met een persoonlijke code voor Zoom. Ons gesprek is dan mét beeld.
Ik spreek je snel!

 

Wil jij laten zien wie jij bent met de kracht van kleur? Vraag dan hier mijn gratis e-book aan. Speciaal voor ambitieuze ondernemers die zichzelf willen presenteren als magisch merk.