‘Hoe maak ik van mijn representatieve outfit een spannende combinatie?’ Een veel voorkomende vraag van vrouwelijke professionals. Het onderling combineren van bestaande kledingstukken blijft voor veel vrouwen best een lastig item. En niet omdat ze niks in de kast hebben hangen Maar omdat ze zo gewend zijn aan de ‘standaard’ setjes die gedragen worden, dat er geen ruimte meer is voor het bedenken van een nieuwe combinaties.

Wat je nodig hebt om een outfit spannend te maken is: contrast. En daarnaast ook een portie moed en durf.

1: Stijl: Je kunt verschillende kledingstijlen met elkaar mixen. En als we kijken naar iemands persoonlijke stijl, is dit vaak al een combinatie van 2 of 3 stijlen. Durf één van de stijlen uit te vergroten voor een spannend detail. Bij representatieve kleding kom je al snel in de tijdloos chique kledingstijl uit. Door hier een stoer item aan toe te voegen, als een bikerjackje of een sneaker, maak je er een spanend geheel van.

2: Kleur: Durf te experimenteren met meerdere kleuren in je outfit. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van complementaire kleuren, zoals paars met geel, groen met rood of blauw met oranje. Vind je deze combinatie net te gewaagd? Kies dan een outfit in een kleur en combineer dit met bijvoorbeeld gele schoenen en een groene tas. Want wanneer je de schoenen en de tas op elkaar afstemt wordt het snel weer saaier.

3: Materiaal: Waar het dragen van één kleur in je outfit vaak wordt gezien als saai, tover je dit in no-time om door te kiezen voor verschillende materialen. Op deze manier ziet het geheel er meteen spannender uit. Denk bijvoorbeeld aan een fijn weefsel of een grof breisel. Glanzend leer of suède (geruwd leer). Of een combinatie van kant, satijn en katoen.

4: Pasvorm: Speel met de pasvorm van kleding om een spannend effect te creëren in je outfit. Denk dan bijvoorbeeld aan een lange, wat wijdere pantalon met een korter aansluitend topje. Of een oversized blazer op een skinny broek. De regel is heel simpel, combineer kort met lang en wijd met strak.

5: Print: De meeste ‘gewaagde’ combinaties ontstaan door prints met prints te combineren. Strepen met stippen of ruiten met bloemen. Het mooiste effect ontstaat wanneer je zorgt dat wel de kleuren op elkaar zijn afgestemd. Een print gecombineerd met een effen kledingstuk ziet er altijd netjes uit. Door het effen item te vervangen voor een print, ben je nog steeds netjes maar wel met een twist.

Een nieuwe combinatie maken lukt niet door uren op Pinterest door te brengen voor inspiratie. Het wordt pas echt iets, door voor je kast te gaan staan en 1 item eruit te halen wat je basis gaat worden. Door dit kledingstuk langs alle andere items te halen, zie je eerder wat een spannende nieuwe combi is. Wellicht is het een beetje buiten je comfortzone, maar een verrassende outfit die helemaal bij jou past, daar mag toch wel een beetje durf tegenover staan. Let er wel op, dat wanneer je gaat combineren, je niet alle vijf de tips tegelijk toe past. Door een kakofonie aan prints, materialen, kleuren, stijlen en pasvorm word je niet meer serieus genomen. Stem bijvoorbeeld de kleuren op elkaar af, wanneer je het materiaal en de prints met elkaar mixt.

Samengevat:

Truc 1: Stijl

Truc 2: Kleur

Truc 3: Materiaal

Truc 4: Pasvorm

Truc 5: Print

Welke truc ga jij uitproberen om je outfit spannender te maken?

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

 

Download mijn gratis e-book en voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers.  Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en laat zien wie je bent!

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)