06- 11 58 13 43 info@bijpluche.nl

Wat is dat nou, een representatieve uitstraling? Dit heeft alles te maken met hoe je overkomt op anderen. Goed gedrag en een net, verzorgd uiterlijk zijn hier belangrijk bij.

Je hoeft niet knap of slank te zijn om er representatief uit te zien.

Het zijn de kleine dingen die bijdragen aan een representatief uiterlijk en waar je zelf invloed op hebt. Hieronder lees je de 5 belangrijkste valkuilen die je beter kunt vermijden wanneer je jezelf representatief wilt presenteren.

Valkuil 1.   Schoenen dragen waar je niet op kunt lopen.
Ze worden “killer heels” genoemd om een goede reden, namelijk het verknoeien van je stijl. Je kunt wel honderden euro’s uitgeven aan designer hakken, maar als je erin rond strompelt als Bambi op ijs, zul je vooral worden nagekeken. Zorg dat je zeker weet dat de pumps passen voordat je ze koopt. Zeg niet tegen jezelf dat het leer wel uit gaat rekken als het laatste paar een maat te klein is. En als hakken van 10cm te hoog voelen in de winkel, voelen ze dat ook tijdens een afspraak met een klant. 

Valkuil 2.   Je lichaamsvorm niet weten.
Welk figuurtype ben jij? Een A, H, O, X of Y? Wanneer je het nu nog niet weet, zou je het snel mijn gratis e-book kunnen downloaden. Dan weet je ook meteen welke kleding het beste bij past bij je figuur. Bijvoorbeeld, als je een O-figuur hebt (breder in het midden) zou je je hals meer kunnen accentueren en je benen laten zien. Terwijl een A-figuur (bredere heupen en billen) vaker voor een A-lijn jurk zou kunnen kiezen en een donkerder item dragen aan de onderkant van je lichaam.

Valkuil 3.   Vasthouden aan de idealen van het verleden.
Die strapless top zal je vast geweldig hebben gestaan toen je 20 was.  Maar deze een decennium of twee later nog dragen geeft je niet die representatieve uitstraling die nu het beste bij je past. Sommige vrouwen blijven angstvallig vasthouden aan de idealen van ‘vroeger’ als het om hun kledingstijl gaat. Terwijl hun lichaam, levensstijl en de mode wel grote veranderingen heeft ondergaan. Vergeet het verleden en ga op zoek naar kleding die past bij wie jij NU bent.

Valkuil 4.   De verkeerde maat bh dragen.
Volgens statistieken draagt zo’n 80% van de vrouwen de verkeerde maat bh. Dat betekent dat de kans groot is dat ook jouw ‘meisjes’ niet de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Een goed passende bh zorgt ervoor dat je kleding een betere pasvorm heeft en er daardoor kwalitatief beter uit ziet. Het is dus echt de basis voor een goede outfit. Ga naar een gespecialiseerde lingeriewinkel om professioneel geholpen te worden en pas zoveel mogelijk verschillende bh’s tot je met zekerheid kunt zeggen dat je de goede maat gevonden hebt.

Valkuil 5.   Kleding dragen die je niet past.
Of je nou kleding draagt die te groot valt of juist een maatje te klein, je doet jezelf maar ook je omgeving er geen plezier mee. Je figuur verbergen in te grote kleding laat je alleen maar groter lijken dan je bent. Jezelf in kledingstukken proppen om te bewijzen dat je in een bepaalde maat past, laat je twee maten groter lijken. Om nog maar te zwijgen over ‘muffintops’ en openspringende knopen.  Kleding moet op maat gemaakt lijken waardoor je je plus punten accentueert en camoufleert waar je geen aandacht op wilt vestigen.

Samengevat:

Valkuil 1.   Schoenen dragen waar je niet op kunt lopen.

Valkuil 2.   Je lichaamsvorm niet weten.

Valkuil 3.   Vasthouden aan de idealen van het verleden.

Valkuil 4.   De verkeerde maat bh dragen.

Valkuil 5.   Kleding dragen die je niet past.

Aan welke valkuil erger jij je het meest bij anderen?

Wil jij nog meer tips hoe je jezelf krachtig en prachtig kunt presenteren? Bekijk dan hier mijn GRATIS online training.

Wil jij na het lezen van dit blog nog meer inspiratie? Download dan mijn GRATIS e-book ‘De kleding do’s en don’ts bij jouw figuur’ Die elke ondernemende vrouw nodig heeft, om vol zelfvertrouwen over te komen