Pumps, you hate them or you love them. Waar de ene vrouw met gemak de hele dag op pumps rondloopt, breekt de ander al bijna haar enkels als ze er alleen al naar kijkt 😉 Het maakt uiteraard niet uit om welke reden je geen pumps draagt, de vraag blijft hetzelfde: Wat draag ik dan voor schoenen onder mijn zakelijke outfit? Soms zit er een hardnekkige beperkende overtuiging in de weg, waardoor we niet meer zien welke andere mogelijkheden er zijn. Het idee dat alleen de pumps je outfit afmaken. Of dat een hak al snel tuttig is. In dit blog behandel ik de alternatieven voor pumps, die zowel onder een broek als een rok of jurk gedragen kunnen worden.

Alternatief 1: Ballerina’s:
De meest bekende vervanger van de pump is de ballerina. Deze schoen, geïnspireerd door de balletschoen, wordt ook wel een ‘flatje’ genoemd. De ballerina is een eenvoudige, praktische en functionele damesschoen. Deze is zowel geschikt voor dagelijks gebruik als meer formele en feestelijke gelegenheden.

Alternatief 2: Mocassins:
Deze schoen werd traditioneel gedragen door de inheemse volkeren van Noord-Amerika, de indianen.  Inmiddels is de mocassin in aangepaste vorm, een modieuze vrijetijdsschoen. Een schoen die overigens heerlijk zit en zowel formeel als casual te dragen is.

Alternatief 3: Loafers:
Een bijzonder comfortabele schoen die licht aan je voeten voelt en een elegante uitstraling aan je outfit geeft. Loafers hebben een open bovenkant en daardoor erg gewilde om te dragen bij warm weer. Er zijn loafers met een hak, of met een profielzool. Hierdoor krijgen ze meteen een sportievere uitstraling. Loafers zijn te combineren met bijna alle modellen broeken en rokken.

Alternatief 4: Veterschoenen:
Zijn er van chique tot casual en van hip tot sportief. Plat of met een hakje er is veel mogelijk en deze schoenen zitten ook nog eens super comfortabel. Veterschoenen zijn te combineren met een geklede outfit, een sportieve look of casual kleding

Alternatief 5: Sneakers:
Deze schoen is meer dan alleen een sportschoen. Ga je voor een sportieve look van een witte sneaker onder een jeans, chino, minirokje of sportief jurkje? Of een klassieke donkere variant, al dan niet voorzien van een dierenprint accent, die je elegant draagt onder je zwarte pantalon.

Alternatief 6: Espadrilles:
Dit eigenzinnige schoeisel is er in een platte variant of met een sleehak. Hierdoor is meteen ook het draagcomfort een stuk groter. Deze stijlvolle eyecatcher maakt elke outfit af. En is vooral op warme dagen een favoriet om te dragen

Alternatief 7: Sandalen -Slingback / Peeptoe:
Persoonlijk ben ik geen voorstander van sandalen of slippers in een zakelijke omgeving. Dit hoort thuis in een recreatieve sfeer en niet op je werk. Voornamelijk ook omdat niet elke voet er even netjes verzorgd uitziet. Want geloof me, je collega’s of klanten zitten niet te wachten op kalknagels of eelthakken. Wat acceptabel is, is een slingback of een peeptoe mede doordat niet je hele voet zichtbaar is. Maar vergeet dan niet je nagels te lakken en je hakken keurig te verzorgen.

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen inspireren om wat meer te gaan experimenteren met diverse modellen schoenen. Het is dan ook aan jou of je kiest voor een opvallend paar schoenen, die als eyecatcher dienen voor je outfit. Of dat je juist kiest voor een rustige schoen die nauwelijks de aandacht trekt.

Samengevat:

Alternatief 1: Ballerina’s

Alternatief 2: Mocassins

Alternatief 3: Loafers

Alternatief 4: Veterschoenen

Alternatief 5: Sneakers

Alternatief 6: Espadrilles

Alternatief 7: Sandalen -Slingback / Peeptoe

Welke schoen zou voor jou een goed alternatief zijn voor de pump en waarom?

Download hier mijn gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur. En voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers. Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en presenteer jezelf als magisch merk!

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

 

Download mijn gratis e-book en voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers.  Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en laat zien wie je bent!

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)