‘Hoe combineer ik mijn kledingstukken met elkaar? Vaak koop ik complete outfits, maar weet ik daarna niet hoe ik het kan combineren met mijn bestaande garderobe.’ Een vraag die ik vaak krijg. Volgens een ‘modewijsheid’ dragen wij 80 procent van onze tijd, 20 procent van onze garderobe. Ondanks dat we die volle kast met kleding hebben, weten we nog steeds niet wat we aan moeten trekken. En als we dan iets gevonden hebben wat we aan willen die dag, weten we niet hoe het te combineren. Een combinatie van onderstaande feiten is vaak de rede waarom dat combineren niet lukt.

1: Je hebt geen idee wat jouw persoonlijke stijl is:
Je kunt onderling de verschillende kledingstijlen met elkaar combineren. Een tijdloos jurkje met een leren jackje. Of een stoere spijkerbroek met pumps. Zolang het maar past bij jouw persoonlijke stijl. En daar gaat het vaak mis, omdat je niet de tijd hebt genomen om te onderzoeken wat je echt leuk vindt.

2: Je weet niet welke kleuren bij jouw persoonlijkheid passen:
Welke kleuren mooi staan en jou flatteren wordt beïnvloed door je haar-, huid- en oogkleur. Maar daarnaast is het nóg belangrijker om te weten welke kleuren passen bij jouw persoonlijkheid. Door de kleuren die mooi staan aan de buitenkant aan te laten sluiten met de kleuren die passen bij jouw binnenkant, wordt het combineren nog eenvoudiger.

3: Je hebt geen overzicht in je kledingkast:
Hang de kleding per item bij elkaar. En per item hang je het dan op kleur. Zo krijg je een duidelijker overzicht. Vergeet ook niet je kleding regelmatig uit te zoeken. Wat je niet meer draagt of wat niet meer past haal je uit je kast.

4: Je investeer nauwelijks in goede basics:
Deze kledingstukken zijn een must in je kast, omdat je hiermee eindeloos kunt combineren. Een goede jeans, een nette broek/pantalon, een mooie kokerrok, wat blouses en shirts zonder print en een basic blazer horen zeker in die basisgarderobe thuis.

5: Je experimenteert niet met kleur:
In je outfit kun je de kleur van schoenen bijvoorbeeld terug laten komen in je tas of riem. Of de kleur van je broek in je sjaal, sieraden of nagellak. Durf te experimenteren met kleur, bijvoorbeeld met kleurrijke accessoires bij een basic outfit.

6: Je scoort nooit een bijzonder item:
Je draag een bijzonder item als eyecatcher in je outfit. Dit kan een print zijn, een bijzonder model, of een prachtige stof. Combineer het met een basis kledingstuk dan krijgt je look opeens een heel andere uitstraling. Investeer daarom af en toe in iets ‘echt goeds’ of opvallends.

7: Je laat de lage prijs doorslaggevend zijn:
Goedkoop is vaak duurkoop. Koop nooit iets alleen maar omdat het goedkoop of in de mode is. Vraag jezelf altijd af of je het écht wel leuk vindt. Kun je het kunt combineren en past het in jouw persoonlijke stijl? Blijf kritisch.

Investeer in jezelf door goed te letten op bovenstaande feiten wanneer je gaat shoppen of nieuwe combinaties maakt met je bestaande kleding. Vertrouw ook op je eigen gevoel als jij helemaal blij wordt van een nieuwe combinatie. En laat je niet van de wijs brengen door reacties van anderen. Ieders smaak is anders. Wat jij mooi vindt hoeft niet de stijl van de ander te zijn.  Als jij je zelfverzekerd en happy voelt in je kleding, dan straal je dat ook uit. En dat is het allerbelangrijkste.

Samengevat:

Feit 1: Je hebt geen idee wat jouw persoonlijke stijl is

Feit 2: Je weet niet welke kleuren bij jouw persoonlijkheid passen

Feit 3: Je hebt geen overzicht in je kledingkast

Feit 4: Je investeer nauwelijks in goede basics

Feit 5: Je experimenteert niet met kleur

Feit 6: Je scoort nooit een bijzonder item

Feit 7: Je laat de lage prijs doorslaggevend zijn

Welk feit ga jij aanpakken om goede kledingcombinaties te maken?

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

 

Download mijn gratis e-book en voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers.  Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en laat zien wie je bent!

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)