Groen is een secundaire kleur, die ontstaat wanneer je geel en blauw mengt. Van beide kleuren vindt je eigenschappen in het groen terug. Geel is de hartverwarmende en leergierige kant, terwijl blauw de communicatieve kant van groen is. Groen is meer een koele dan een warme kleur. En groen is de balanskleur van rood, waarover ik eerder schreef in dit blog. Via de kleur in kleding voeren we (non verbale) communicatie. Hierin is de psychologie van kleuren interessant omdat jij met deze signalen je voordeel kunt doen bij sociale en zakelijke afspraken.

Feit 1: Je bent Leergierig:
Persoonlijke ontwikkeling en geld zijn belangrijk. Niet om zelf veel geld te bezitten, maar om kennis geld en middelen we te geven. Je vergaart kennis om daar geld mee te verdienen. Om dat vervolgens te schenken aan doelen en/of mensen die het harder nodig hebben dan jij. 

Feit 2: Je bent Volgzaam:
Je laat jezelf niet zo snel zien en blijft liever op de achtergrond. Wanneer je minder aangename dingen ervaart, uit je dat niet snel. Net als boosheid, jij beheerst jezelf want je hebt een hekel aan ruzie.

Feit 3: Je bent Vitaal:
Buiten bewegen is echt jouw ding. Je bent een echte liefhebber van alles wat groeit en bloeit. Jij laadt jouw batterij op door samen te wandelen of een goed gesprek te voeren in een harmonieuze omgeving.

Feit 4: Je bent Hulpvaardig:
Naast dat je attent en geduldig bent, ben je ook vaak tactvol, praktisch en hulpvaardig. Je ziet altijd en overal mogelijkheden. Je stelt anderen op hun gemak en je bent vaak een goede raadgever.

Feit 5: Je bent Integer:
Je staat altijd klaar voor een ander met een luisterend oor en bent heel integer. Je kunt heel goed luisteren en zult niet snel oordelen of veroordelen en je zult zeker niemand kwetsen.

Feit 6: Je bent Sfeergevoelig:
Jij voelt snel wat er aan de hand is wanneer je ergens bent of nieuwe mensen ontmoet. Je zorgt zo effectief mogelijk voor harmonie in je omgeving en je zult er alles aan doen om de harmonie te behouden of bereiken. Want alleen in harmonie kun jij optimaal functioneren en samenwerken vanuit je hart.

Feit 7: Je bent Relaxed:
Over het algemeen ben je onverstoorbaar, rustig en raak je niet snel in paniek. Je bent niet van ‘gisteren’ en hoeft niet alles nog te ontdekken en te leren.

Mensen die van groen houden kunnen over het algemeen voorzichtig, te meegaand en passief zijn. Ze vergeten soms waar ze zelf behoefte aan hebben, omdat ze te vaak rekening houden met anderen. Door groen in te zetten erken je je eigen kracht en neem je het heft in eigen handen.

Maar blijf altijd goed naar je gevoel luisteren, dit is echt belangrijk! Als jij je niet prettig voelt in groen, straal je dat ook uit. Wees dan creatief en kijk eens hoe je groen kunt toevoegen in accessoires om toch jouw (gewenste) kwaliteiten uit te stralen. Blijf altijd dicht bij jezelf.

Samengevat:

Feit 1: Je bent Leergierig

Feit 2: Je bent Volgzaam

Feit 3: Je bent Vitaal

Feit 4: Je bent Hulpvaardig

Feit 5: Je bent Integer

Feit 6: Je bent Sfeergevoelig

Feit 7: Je bent Relaxed

Welk feit zou voor jou een reden zijn om géén groen toe te voegen aan je (zakelijke) outfit?

Wil jij laten zien wie jij bent met de kracht van kleur? Vraag dan hier mijn gratis e-book aan. Speciaal voor ambitieuze ondernemers die zichzelf willen presenteren als magisch merk.