Rood is een primaire kleur, die niet gemaakt kan worden uit andere kleuren. Optisch werkt deze kleur erg sterk en komt als het ware op je af. De kleur rood is indringend en overheersend en heeft daarom veel ruimte nodig.

Het is een signaalkleur die de aandacht trekt.

Je kunt niet om rood heen. Via de kleur in kleding voeren we (non verbale) communicatie. Hierin is de psychologie van kleuren interessant omdat jij met deze signalen je voordeel kunt doen bij sociale en zakelijke afspraken.

In mijn besloten FB-community Laat zien wie je bent, vind je nog meer informatie over de psychologie van kleur en hoe je deze kleuren in kunt zetten om jezelf te presenteren als magisch merk.

 

Feit 1: Je bent Dynamisch 
Ben jij ondernemend en strijdlustig? Een dynamisch persoon is actief en daadkrachtig. Je kunt je wel flexibel opstellen, maar de mensen om jou heen weten eigenlijk nooit precies wat ze van je kunnen verwachten. 

Feit 2: Je bent Zelfverzekerd 
Heb je een dag dat je wat minder zelfverzekerd overkomt? Draag rood en je komt vol zelfvertrouwen over. Vooral mannen vinden dit aantrekkelijk, terwijl vrouwen het vooral interpreteren als gevaar.

Feit 3: Je bent Ambitieus 
Vind jij het heerlijk om gedreven aan de slag te gaan? Met rood communiceer je dat jij je volledig in zet om jouw passie waar te maken. Je streeft naar een succesvol leven vol kwaliteit. Het liefst doe je dit op een stijlvolle en resultaatgerichte manier.

Feit 4: Je bent Gepassioneerd 
Houd jij wel van een beetje spanning? Met rood laat je zien dat jij je hart volgt, om je dromen om te zetten in doelen. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk om mensen tot actie aan te zetten.

Feit 5: Je bent Opvliegend 
Ken je dat, dat je als een olifant door de porseleinkast gaat? Roodliefhebbers hebben, in hun ondernemerszin, over het algemeen weinig geduld. Missen af en toe wat tact en kunnen snel geïrriteerd zijn.

Feit 6: Je bent Energiek 
Zit je even laag in je energie en kun je wel een oppepper gebruiken? Draag dan rood. Met het dragen van deze kleur straal je uit dat je bruist van energie. Dat je vitaliteit belangrijk vindt en graag houdt van sport.

Feit 7: Je bent Daadkrachtig 
Durf jij risico’s te nemen? Met rood straal je uit dat je gedreven bent, hard werkt en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Je neemt makkelijk de leiding en je bent direct. 

Mensen die van rood houden kunnen over het algemeen veeleisend zijn naar zichzelf en anderen. Sporten helpt je dan om te ontspannen. Door rood in te zetten erken je je eigen kracht en neem je het heft in eigen handen.

Maar blijf altijd goed naar je gevoel luisteren, dit is echt belangrijk! Als jij je niet prettig voelt in rood, straal je dat ook uit. Wees dan creatief en kijk eens hoe je rood kunt toevoegen in accessoires om toch jouw (gewenste) kwaliteiten uit te stralen. Blijf altijd dicht bij jezelf.

Samengevat:

Feit 1: Je bent Dynamisch

Feit 2: Je bent Zelfverzekerd

Feit 3: Je bent Ambitieus

Feit 4: Je bent Gepassioneerd

Feit 5: Je bent Opvliegend

Feit 6: Je bent Energiek

Feit 7: Je bent Daadkrachtig

Word jij blij van de kleur rood? En waarom wel of niet?

Wil jij laten zien wie jij bent met de kracht van kleur? Vraag dan hier mijn gratis e-book aan. Speciaal voor ambitieuze ondernemers die zichzelf willen presenteren als magisch merk.