Wanneer je niet alle trends volgt, maar de kleding draagt waarin jij je fijn en zelfverzekerd voelt, zend je onbewust een bepaalde boodschap uit. Via de kleur voeren we (non verbale) communicatie. Hierin is de psychologie van kleuren interessant omdat jij met deze signalen je voordeel kunt doen bij sociale en zakelijke afspraken. In dit blog neem ik de kleur donkerblauw met je onder de loep om te laten zien wat je communiceert met deze kleur.

Feit 1: Je bent een Pietje precies: 
Ben je chaotisch en wil je meer orde en structuur uitstralen? Dan is donkerblauw dragen een must. Dit wordt geassocieerd met punctualiteit.

Feit 2: Je bent Zakelijk: 
Ben jij toegankelijk en benaderbaar en wil iets meer afstand creëren? Dan is donkerblauw de perfecte kleur, dit straalt zakelijkheid uit. Denk maar aan de hoeveelheid blauwe (mantel)pakken op de Zuid-as.

Feit 3: Je bent Ambitieus: 
Wil jij dat jouw plannen serieus genomen worden? Straal dan met donkerblauw uit dat je bereid bent om hard te werken om jouw plannen te realiseren en doelen te bereiken.

Feit 4: Je bent Serieus:
Zie jij overal de humor van in en ben je altijd in voor een geintje? Mooie eigenschappen om de boel luchtig te houden. Voeg deze kleur toe aan je outfit om meer serieus genomen te worden tijdens een presentatie.

Feit 5: Je bent Betrouwbaar:
Niemand wil als onbetrouwbaar bestempeld worden. Zit je in een setting waar veel persoonlijke- of financiële informatie wordt gedeeld? Versterk dan jouw betrouwbaarheid door donkerblauw te dragen.

Feit 6: Je bent Diplomatiek: 
Reageer jij regelmatig impulsief door te zeggen waar het op staat? Niet elke situatie is daar geschikt voor. Donkerblauw helpt je om uit te stralen dat je diplomatiek bent in je reacties.

Feit 7: Je bent Adviserend: 
Doe jij liever alles zelf omdat het te lang duurt voordat je iets uitgelegd hebt? Kies dan voor donkerblauw in je outfit. Hiermee straal je uit dat een adviserende rol bij jou past. 

Uiteraard is het altijd belangrijk om naar je gevoel te luisteren. Wanneer jij je niet prettig voelt in donkerblauw, straal je dat ook uit. Kijk dan hoe je een donderblauw accent kunt toevoegen in accessoires om toch jouw (gewenste) kwaliteiten uit te stralen. Maar blijf altijd dicht bij jezelf.

Samengevat:

Feit 1: Je bent een Pietje precies

Feit 2: Je bent Zakelijk

Feit 3: Je bent Ambitieus

Feit 4: Je bent Serieus

Feit 5: Je bent Betrouwbaar

Feit 6: Je bent Diplomatiek

Feit 7: Je bent Adviserend

Naar welke gelegenheid trek jij donkerblauw aan? En welke kwaliteit wil jij dan met non-verbale communicatie zichtbaar maken?

Wil jij laten zien wie jij bent met de kracht van kleur? Vraag dan hier mijn gratis e-book aan. Speciaal voor ambitieuze ondernemers die zichzelf willen presenteren als magisch merk.