Vorige keer heb ik geschreven over de kwaliteiten die je uitstraalt met donkerblauw. Vandaag behandel ik oranje, dit is de balanskleur van donkerblauw. Deze laatste staat voor Leiderschap en Communicatie, kwaliteiten die als ‘streng’ ervaren kunnen worden. Om wat meer speelsheid en lucht toe te voegen, is oranje de perfecte kleur. Oranje staat voor Avontuur en Plezier en helpt je om in balans te komen als je meer blauwe eigenschappen hebt.

Feit 1: Je bent Spontaan:
Ben je van nature nogal punctueel en gestructureerd? Oranje straalt uit dat je spontaan, opgewekt en enthousiast bent. Voeg deze kleur toe in je outfit om minder star over te komen.

Feit 2: Je bent een Uitsteller:
Wil je wat meer ondernemend en strategisch over komen? Vermijd dan de kleur oranje. In dit geval wordt oranje geassocieerd met uitstelgedrag.  

Feit 3: Je bent een Levensgenieter:
Jouw leven is één groot feest! Je houdt van spanning en sensatie. Mensen zijn graag bij je in de buurt want jij bent de sfeermaker. Handig tijdens de VRIJMIBO (vrijdagmiddag borrel) maar niet wanneer je een serieus gesprek moet voeren met een klant.

Feit 4: Je bent Loyaal:
Jij bent trouw aan de mensen om je heen, hierbij maakt het niet uit of het gaat om zakenrelaties, collega’s of familie. Je hebt oog voor een ander. En je zult een ander niet snel ergens alleen voor op laten draaien.

Feit 5: Je bent te Makkelijk:
Een valkuil die schuilt in het dragen van oranje, is dat je te gemakkelijk en opdringerig overkomt. Wanneer je dit om weet te zetten naar de positieve eigenschappen ‘vrij en doortastend’, dan is oranje perfect om aan je outfit toe te voegen.

Feit 6: Je bent Collegiaal:
Wil jij uitstralen dat je goed kunt functioneren in een team? Dan is oranje perfect om te dragen. Je straalt uit dat je behulpzaam bent naar collega’s en bereid bent om werk van ze over te nemen.

Feit 7: Je hebt Gevoel voor Humor:
Je bent sociaal, maakt graag plezier. Je bent vrolijk, optimistisch, hartelijk en warm. Jouw motto is: Als het maar gezellig is! Mooie eigenschappen om de boel een beetje luchtig te houden tijdens diepzinnige presentaties.

Vergeet niet om naar je gevoel te luisteren bij het dragen van kleur. Wanneer jij je niet prettig voelt in oranje, straal je dat ook uit. Kijk dan hoe je een oranje accent kunt toevoegen in accessoires (sieraden, riem, sokken) om toch jouw (gewenste) kwaliteiten uit te stralen. Maar blijf altijd dicht bij jezelf.

Samengevat:

Feit 2: Je bent een Uitsteller

Feit 3: Je bent een Levensgenieter

Feit 4: Je bent Loyaal

Feit 5: Je bent te Makkelijk

Feit 6: Je bent Collegiaal

Feit 7: Je hebt Gevoel voor Humor

Welk feit zou voor jou een rede zijn om oranje toe te voegen aan je (zakelijke) outfit?

Wil jij laten zien wie jij bent met de kracht van kleur? Vraag dan hier mijn gratis e-book aan. Speciaal voor ambitieuze ondernemers die zichzelf willen presenteren als magisch merk.