Herken je dat, vanuit je omgeving of via de sociale mediakanalen, dat je van die mensen hebt waarbij alles vanzelf lijkt te gaan. Waarbij alles lukt en alles wat ze aanraken lijkt in goud te veranderen. Ze weten precies wat ze willen in het leven. En ze blaken van zelfvertrouwen en stromen over van positieve energie. Zij zijn de beste versie van zichzelf. 

Als jij jouw kracht en kwaliteiten onvoldoende kent of onvoldoende in je kracht zit, hoe kunnen anderen dan zien hoe bijzonder je bent?

En weet je wat zo mooi is? Jij kunt dat ook! Wanneer je weet hoe je jouw talenten met plezier inzet en ontwikkelt in de richting die het beste bij je past. En wanneer je keuzes maakt op basis van wie jij diep van binnen bent, kun jij ook moeiteloos bijzonder zijn vanuit jouw krachtige zelf. In je leven zijn er veel belangrijke momenten waarop het waardevol is om je grootste kracht te kennen. De volgende stap zetten in je bedrijf, bepalen of je huidige doelgroep nog bij jou past. Jezelf presenteren als magisch merk of je team effectief laten samenwerken.

In dit blog wil ik mijn inzichten delen met jou, hoe puzzelstukjes voor mij op zijn plaats vielen, toen ik mijn Powertype, mijn nummer 1 kracht, mocht ontmoeten. Mijn sleutel tot succes ging ontdekken en hoe de kleuren in mijn outfit of omgeving mij helpen om mijn blauwdruk te leven.

Hiervoor maak ik gebruik van de Personal Power methode. Een methode die gebruik maakt van de psychologie van kleur en de filosofie van elementen. Waarmee je aan de hand van een persoonlijkheidsanalyse jouw kleurpersoonlijkheid ontmoet en inzicht krijgt in jouw persoonlijke kracht.

Inzicht 1: Wat drijft mij: 
Mijn altijd aanwezige drijfveren zijn passie en ambitie. Kwaliteit en succes zijn voor mij belangrijk, net als ‘bezig zijn’. Doelen stellen is voor mij vanzelfsprekend. Net als dat ik er alles aan zal doen om ze te behalen. Mijn drive is om te leven vol vitaliteit, levenskracht en passie. Je zal vast niet verbaasd zijn dat mijn kleurfamilie ‘rood’ is. Daarentegen gun ik mijzelf weinig rust, want er is altijd wel wat te doen of af te handelen. Een gezonde ‘work-life’ balans is voor mij een bekende uitdaging.

Inzicht 2: Wat doe ik moeiteloos: 
Mijn Powertype is het resultaat van de verbinding van één van de 10 kleurfamilies met één van de vier elementen: vuur, water, aarde, lucht. Vanuit je element bén je in je element. Hieraan zijn vaardigheden en kwaliteiten gekoppeld, die kenmerkend zijn hoe jij dingen moeiteloos voor elkaar krijgt. Als aarde-type bied ik houvast. Zorg ik voor structuur, schud ik praktische oplossingen uit mijn mouw, heb ik aandacht voor kwaliteit en oog voor de kleinste details. Snel beslissen en flexibiliteit kunnen soms een uitdaging zijn. Maar bij afspraken kom ik ruim op tijd en heb ik alles goed voorbereid.

Inzicht 3: Wat betekent het om mijn Powertype te zijn: 
Mijn Powertype is Aubergine, de Stijlvolle Raadgever. Het liefst bereik ik een resultaat wat staat als een huis. Het is mijn passie om mensen te helpen succesvol te zijn. Ik help ze op een gestructureerde manier inzicht te krijgen in hun passie, drijfveren en ambitie. Ik ben ervan overtuigd wanneer jij jouw passie en ambitie kunt combineren, je dan ook succesvol zult zijn. Door deze kleur te dragen in mijn kleding of op zijn minst in mijn buurt te hebben, sta ik letterlijk in mijn kracht.

Inzicht 4: Wat is mijn sleutel tot succes:
Omdat ik altijd alles geef om mijn doelen te halen, gun ik mijzelf te weinig tijd om in mijn eigen vernieuwing of ontwikkeling te investeren. Om hierin de balans te vinden, kan mijn balans Powertype mij helpen. Dat is in mijn geval Limegroen, de Persoonlijk Ontwikkelaar die staat voor een positieve, persoonlijke en impulsieve aanpak van zaken. Door deze kleur toe te voegen aan mijn outfit, al dan niet zichtbaar, versterken beide kleuren elkaar en halen ze het beste in elkaar naar boven. Limegroen hangt inmiddels in mijn kast en draag ik met plezier, al heeft dat wel een tijdje geduurd. Deze kleur heb ik dagelijks in mijn buurt omdat ik de wijzerplaat van mijn i-Watch op deze kleur heb ingesteld.

Inzicht 5: Welke kleuren passen bij mij:
Als Aubergine kan ik veel mooie kleuren dragen, vooral donkere aardetinten staan prachtig. Een donkere basiskleur hoort in mijn basisoutfit, vooral als ik er zakelijk uit moet zien, hiermee kan ik prachtige outfits samenstellen met één van mijn mooiste combinatiekleuren.

Inzicht 6: Ik ben niet één Powertype: 
Ik ben er zelfs wel vier! Deze vier Powertypes bij elkaar noemen we een blauwdruk. Dit geeft inzicht in wat mij motiveert. Wat mijn waarden en voorkeuren zijn. Drijfveren geven je energie voor beweging en verandering om je verlangens waar te maken. Mijn 2e is: Antraciet, de Ervaren Rots in de Branding. Het motto hierbij is ‘Eigen kracht als basis. Indigo is mijn 3e Powertype, de Gerespecteerde Visionair met als motto ‘Vertel het een ander’. En als 4e ben ik Paars, de Geloofwaardige Autoriteit, met als motto: ‘Vertrouw op je gevoel’. Met deze vier kleuren kan ik moeiteloos succesvol zijn en alles bereiken wat belangrijk is voor mij.

Inzicht 7: Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet: 
Als je aan de slag gaat met je blauwdruk zal deze met jou mee ontwikkelen. Na ongeveer 6 maanden zullen subtiele verschuivingen zichtbaar worden, die jouw ontwikkeling weergeven. Dit kan zijn in een verschuiving van een kleurfamilie of een verschuiving in je elementen. 

Mij heeft het al veel helderheid en inzichten gebracht voor mij als persoon. Omdat ik als aarde-type een denker ben, heb ik veel sneller last van een vol hoofd. Maar ook voor mijn bedrijf. Welke doelgroep past bij mij. Welke manier van acquisitie voeren past bij mij, zodat ik nog beter mijn boodschap over kan brengen. Dat ik écht mijn persoonlijke kracht uitstraal wanneer ik de blauwdruk kleuren draag of in de buurt heb. En dat ik daar positieve feedback over terug krijg omdat de passie voor mijn werk er vanaf spat.

Denk jij nu, na het lezen van dit blog: Het zal allemaal wel, maar ik heb echt geen idee wat ik moeiteloos doe. En wat kan kleur hier nou aan toevoegen? Weet dan, kleur is energie. Blinde en slechtziende mensen zijn een kei in het voelen van kleuren. Hoe klein is dan de stap om kleur in te gaan zetten in je outfit om te bereiken waar jij naar verlangt. Kom in actie, sta letterlijk in je kracht en laat zien wie jij bent.

Presenteer jezelf als magisch merk!

Samengevat:

Inzicht 1: Wat drijft mij

Inzicht 2: Wat doe ik moeiteloos

Inzicht 3: Wat betekent het om mijn Powertype te zijn

Inzicht 4: Wat is mijn sleutel tot succes

Inzicht 5: Welke kleuren passen bij mij

Inzicht 6: Ik ben niet één Powertype

Inzicht 7: Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet

Met welke kleur laat jij zien hoe bijzonder jij bent?

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

 

Download mijn gratis e-book en voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers.  Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en laat zien wie je bent!

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)