Heb jij weleens het gevoel dat er meer in je zit dan je laat zien? Dat je je potentie verstopt of zelfs ontkent en jezelf onvoldoende zichtbaar maakt? En frustreert je dat, maakt je dat onzeker of wil je wel eens wat anders? Dan wordt het tijd om je niet langer te verstoppen en te kiezen voor leven vanuit je kracht.

Wat heb jij liever: een gewoon leven of een bijzonder leven?

Krachtig uit de verf komen vraagt om de moed om bijzonder te durven zijn. Wanneer jij laat zien wie je bent, maak jij een positieve en krachtige eerste, tweede en blijvende indruk. En dat geeft zelfvertrouwen!

Oorzaak 1: Laat zien wie je écht bent: Pas je met je kleding nooit aan aan anderen. Natuurlijk is het goed om rekening te houden met bepaalde dresscodes binnen een bedrijf of organisatie. Maar verlies nooit uit het oog wie jij bent. En wat jouw kwaliteiten, talenten, normen en waarden zijn. Laat deze eigenschappen (subtiel) terugkomen in (de kleur van) je kleding of accessoires.

Oorzaak 2: Draag kleuren die bij jouw persoonlijkheid passen: Op basis van de filosofie van de 4 elementen: vuur, water, aarde en lucht kun je eenvoudig de kleuren van je outfit aanpassen aan jouw persoonlijkheid. Heldere kleuren passen bij vuur en gedempte kleuren bij water, terwijl een aarde mooi staat in diepe en lucht in lichte kleuren. De kleuren, behorend bij jouw element accenturen jouw persoonlijkheid.

Oorzaak 3: Focus niet op maat: Maat is maar een getal of een letter uit het alfabet. Let veel liever op de pasvorm. Laat je kleding de rondingen van je lichaam volgen. Probeer je niet in dat maatje kleiner te proppen, zo leg je het accent op eventuele rolletjes. Maar verstop je ook niet in te grote kleding. Hierdoor lijk je onnodig voller dan je bent.

Oorzaak 4: Accentueer je sterke punten: Wanneer ik aan mijn klanten vraag wat ze zien als ze voor de spiegel staan, hoor ik vaak alleen de negatieve punten: Te dikke of te dunne benen/armen/buik. Te lang of te kort. Te veel rimpels. En wanneer ik vraag wat ze mooi vinden, blijft het vaak lang stil. Weet dat jij jouw grootste criticus bent. Bekijk jezelf door een waarderende bril, houd van jezelf en benadruk juist datgene waar jij heel trots op bent.

Oorzaak 5: Vergeet de kleuren uit je kleurenwaaier: Heb je al een keer eerder een kleuranalyse laten doen gebaseerd op de 4 seizoenen? Vergeet dan de kleuren uit je kleurpaspoort of kleurenwaaier. Deze analyse heeft als uitgangsbasis jouw buitenkant. Investeer in een kleuradvies dat voor 100% start vanuit jouw persoonlijkheid. Pas daarna vindt de afstemming met de uiterlijke kenmerken plaats.

Oorzaak 6: Kies kleding voor je doel: Kies ‘s morgens niet voor datgene wat het meest comfortabel draagt of wat je makkelijk aanschiet. Kies ook niet de kleding, die past bij hoe je je voelt. Trek juist datgene aan wat past bij hoe je je die dag mentaal wilt voelen en welk resultaat je wilt halen! Je zelfvertrouwen krijgt een boost wanneer je je kleedt naar de gelegenheid en het doel.

Oorzaak 7: Vergelijk je niet met een ander: Er net zo uit willen zien als een ander heeft geen zin. Buiten het feit dat de lichaamsbouw en het kleurcontrast anders is, laat je ook jezelf niet zien. Stop met jezelf te verstoppen, stop met vergelijken en laat jezelf zien. Jij bent uniek, van jou is er maar één en dat mag je met trots laten zien!

Beter in beeld komen, begint bij jezelf. Bij het glashelder inzicht krijgen in wat jou bijzonder maakt. Je unieke kracht en kwaliteiten leren kennen en erkennen. Weten wanneer jij in je element bent, hoe jij het liefst communiceert en wat jouw diepste drijfveren en verlangens zijn. Als je dat nog onvoldoende weet of waardeert, mis je de basis om krachtig uit de verf te komen. Je hoeft niet alles te zijn voor iedereen, maar jij bezit een mix van eigenschappen die de moeite waard zijn om te ontwikkelen en maximaal in te zetten.

Samengevat:

Oorzaak 1: Laat zien wie je écht bent

Oorzaak 2: Draag kleuren die bij jouw persoonlijkheid passen

Oorzaak 3: Focus niet op maat

Oorzaak 4: Accentueer je sterke punten

Oorzaak 5: Vergeet de kleuren uit je kleurenwaaier

Oorzaak 6: Kies kleding voor je doel

Oorzaak 7: Vergelijk je niet met een ander

Welke oorzaak verrast jou het meest en waarom?

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

 

Download mijn gratis e-book en voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers.  Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en laat zien wie je bent!

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)