Verdiep je in de kleurrijke wereld van jouw ideale werkomgeving. Wij geloven dat kleuren inzicht kunnen geven in de waarden en voorwaarden waar jij je echt thuis voelt, of het nu gaat om werk, hobby’s of het betekenisvol invullen van je tijd. Dus lees snel verder!!

Kleuren voor je werkomgeving

Kleuren spelen een fascinerende rol in ons leven. Ze hebben de kracht om emoties op te roepen en betekenis te geven aan onze omgeving. Maar wist je dat kleuren ook een rol kunnen spelen bij het bepalen van jouw ideale werkomgeving? Vandaag zoomen we in op je ideale werkomgeving passend bij de kleurfamilie van jouw Eigenheid.

Samen verkennen we de verschillende kleurtypes en geven we inzicht hoe ze passen bij specifieke werkomgevingen.

  • Rood: Zakelijk en commercieel, met uitdagingen en nieuwe kansen.
  • Oranje: Het creëren van belevingen vol avontuur en plezier.
  • Geel: Kennis delen met mensen die gericht zijn op groei.
  • Groen: Een bijdrage leveren aan de samenleving en een maatschappelijk doel dienen.
  • Turkoois: Flexibiliteit in alles om de creativiteit te bevorderen.
  • Blauw: Verantwoordelijkheid nemen voor de samenleving met duidelijke communicatie.
  • Zwart-wit: Het inrichten van goed functionerende processen en systemen.
  • Bruin: Werken in een stoere omgeving waar anderen plezier hebben van jouw vakmanschap.
  • Roze: Zorgverlening om anderen te ondersteunen in zelfzorg en zelfredzaamheid.
  • Paars: Aandacht voor zingeving, bewustzijn, spiritualiteit en anders denken.

Werk in een omgeving die past bij jouw Eigenheid

Het is cruciaal om te werken in een omgeving die past bij jouw Eigenheid en jouw talenten. Waarom? Omdat dit je de vrijheid geeft om te handelen vanuit de puurste versie van jezelf. Wanneer je kunt werken in een omgeving die aansluit bij jouw waarden en voorwaarden, draagt dit bij aan jouw werkgeluk.

Natuurlijk begrijpen we dat deze kleuren en ideale werkomgevingen niet in beton gegoten zijn. Het zijn slechts richtlijnen om je inspiratie te geven en je te helpen inzicht te krijgen in wat je wél wilt.

Disclaimer: Het kan voorkomen dat je jezelf afvraagt: “Is dit nog wat ik wil?” in je huidige werkomgeving. Als het antwoord ‘nee’ is, dan is het verkennen van deze kleuren een ideale manier om inspiratie op te doen en te ontdekken wat je dan wel wilt.

Zo vind je jouw ideale werkomgeving

Oké, nu je wat meer inzicht hebt in de kleuren en ideale werkomgevingen, vraag je je misschien af: “Hoe begin ik aan mijn reis naar mijn ideale werkomgeving?” Het begint allemaal met zelfreflectie en bewustwording.

Stel jezelf vragen als: Wat zijn mijn waarden? Wat zijn mijn talenten? Wat brengt mij vreugde en voldoening? Door deze vragen te beantwoorden, kun je beter begrijpen welke kleur(en) het beste bij jou passen en welke werkomgevingen jouw potentieel kunnen benutten.

Vervolgens kun je actief op zoek gaan naar mogelijkheden die aansluiten bij jouw kleurrijke Eigenheid. Dit kan betekenen dat je je huidige baan heroverweegt, op zoek gaat naar een nieuwe carrièremogelijkheid of zelfs je eigen onderneming start die past bij jouw ideale werkomgeving.

Onthoud dat het nooit te laat is om veranderingen aan te brengen en te streven naar werkgeluk.

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid. 
Meer informatie over het Eigenheidboek vinden je hier.

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche