Afgelopen week moest ik aan deze regel denken uit het liedje van Tita Tovenaar. Dan doe ik dit… en alles staat stil. Wanneer ik vanuit mijn persoonlijke kracht leef en werk, dan kun je mij typeren als een echte doener, een doorzetter en een volhouder. Doelen stellen en er alles aan doen om ze te behalen is vanzelfsprekend. Ik ben het liefst actief, gun mijzelf weinig rust en er is altijd nog wel iets te doen of af te maken. Dit heeft alles te maken met de drijfveren die bij mijn krachtkleur rood horen. En toen ineens, ‘alles staat stil’. Een grote verandering die spannend is en helemaal niet lekker aanvoelt. Je wordt uit je routine en vaste gedachten en werkpatroon gehaald. Tijdens zo’n crisis ga je vaak verschillende fases door. Ik zal mijn fases beschrijven en wellicht herken je je daarin. Uiteraard vertel ik je ook hoe ik door deze fases heen ben gekomen en hoe kleur mij daarbij heeft geholpen.
Fase 1: Onrust/ Angst Een fase waarbij er alleen maar vragen opkomen die veelal in een ‘als/dan’ scenario zaten. Wat moet ik hier nu mee? Hoe gaat dit aflopen? Wat als ik straks geen inkomen meer heb? In de eerste dagen heb ik veel blauw gedragen, ik wilde zelf de controle hebben. Totdat ik kleine beetjes oranje ging toevoegen in mijn kleding en accessoires. Waardoor ik de controle los kon laten en erop durf te vertrouwen dat het goed komt.
Fase 2: Weerstand Een fase waarin ik dacht, het valt allemaal wel mee. Dit is ook de fase waarin de grapjes worden gemaakt. Want eigenlijk wil je helemaal niet veranderen, je wilt dat alles weer wordt zoals het was. Dat het weer ‘normaal’ is. Tijdens deze fase droeg ik veel zwart, want ik wil niets liever dan onafhankelijk zijn. En ineens werd ik beperkt in mijn vrijheid. Totdat ik in de gaten kreeg dat ik beter lief kon zijn voor mijzelf. Door goed voor mijzelf te zorgen zodat ik ook goed voor mijn gezin kon zorgen. Hier heeft de kleur groen mij bij geholpen. Een paar dagen achter elkaar heb ik veel groene kleding gedragen. De kleur van harmonie, balans en rust. Net als vele anderen hebben we ook hier flink opgeruimd in huis. Want een opgeruimd huis is ook een opgeruimd hoofd.
Fase 3: Bezinning en creativiteit Door goed voor mijzelf te zorgen en ook echt de rust te pakken die ik nodig had, merkte ik dat er ruimte ontstond voor reflectie. Wat kan ik hieruit leren? Hoe kan ik groeien? En juist door de dingen anders te doen dan normaal, kom je ook weer op nieuwe ideeën. Vooral mijn balanskleur limegroen heeft mij geholpen om die groeistap te maken. Waardoor ik ook weer redelijk snel in mijn eigen kracht kwam te staan. De kracht van de kleur aubergine. Die heeft mij geholpen om de groeireis training die afgelopen donderdag van start ging, razendsnel om te bouwen van offline naar online.

In welke van deze 3 fases zit jij nu?

Ben je nog angstig of onrustig? Voel je nog steeds weerstand en ben je er eigenlijk wel klaar mee? Of merk je dat je door die letterlijke stilstand veel meer helderheid hebt gekregen waar het écht om draait? Of stuiter jij nog steeds heen en weer tussen deze fases? Want zelfs dat kan. En weet je, alles is oké. Het is ook heel normaal en logisch wat je allemaal voelt. Dit hoort er allemaal bij. Het belangrijkste is, geef jezelf even de tijd, de rust om de balans weer terug te vinden.

Heb ik je aan het denken gezet met mijn verhaal en ben je nieuwsgierig wat de kracht van kleur voor jou en jouw leven kan betekenen? Wil jij een boost en positiviteit en weer vol energie de dingen doet die je het liefst doet. Laat jij kansen liggen om tot volledige bloei te komen? Terwijl je dat nu juist zo nodig hebt.  Dan nodig ik je van harte uit voor een Persoonlijkheidsscan ter waarde van € 67,- die ik jou als lezer van mijn blog aanbiedt voor slechts € 27,- excl. btw.

Samen bekijken we aan de hand van jouw eigen selectie kleuren:

  • Hoe jij jezelf ziet op dit moment;
  • Hoe je overkomt op anderen;
  • Wat jij op dit moment nodig hebt en of ik jou daarbij kan helpen.

    Maak hier je afspraak. 

Wil jij laten zien wie jij bent met de kracht van kleur? Vraag dan hier mijn gratis e-book aan. Speciaal voor ambitieuze ondernemers die zichzelf willen presenteren als magisch merk.