De kleur van discipline, realisatie, veiligheid, bescherming en materiële rijkdom. Bruin is een serieuze, nuchtere kleur die stabiliteit, structuur en ondersteuning betekent. Met betrekking tot de bescherming en ondersteuning van de familierelaties, met een scherp plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel, neemt bruin zijn verplichtingen serieus. De handen uit de mouwen steken hoort daar zeker bij. Het stimuleert een sterke behoefte aan veiligheid en een gevoel van saamhorigheid, waarbij familie en vrienden van het grootste belang zijn.

Veiligheid

In de betekenis van kleuren is bruin de kleur van de materiële veiligheid en de opeenstapeling van materiële bezittingen. De kleur bruin heeft betrekking op kwaliteit in alles – een comfortabel huis, het beste eten en drinken en trouw gezelschap. Bruin is een sobere kleur – het wordt niet geassocieerd met frivoliteit, overdaad of afval in welke vorm dan ook. Hoewel het materialistisch is, waardeert het de kwaliteit boven alles, en alles met mate. Het is een kleur van fysiek comfort, eenvoud en kwaliteit. Het is gevoelig en warm, overweldigend in een gevoel van rust en comfort. Vanuit een negatief perspectief kan het ook de indruk geven van goedkoopheid en gierigheid in bepaalde omstandigheden. Bruin is een kleur van structuur, hoewel het in geen geval perfectionisme aanmoedigt – het moedigt ordelijkheid en organisatie aan.

Eerlijk

Bruin is vriendelijk en toegankelijk. Het is loyaal en betrouwbaar en op een praktische en realistische manier. In de kleurenpsychologie is bruin eerlijk en oprecht. Het heeft betrekking op de hardwerkende, de ijverige en betrouwbare, met beide voeten stevig op de grond. Het is een praktische en verstandige kleur die gezond verstand impliceert. Bruin is solide met kracht en volwassenheid. Het functioneert het liefst in zijn eigen veilige wereldje – het is niet zorgeloos en spontaan en houdt niet van verrassingen. Het kan door velen als saai en niet opwindend worden beschouwd. In feite is het één van de minst geliefde kleuren in de westerse wereld. Deze kleur wordt geassocieerd met gezonde, natuurlijke en biologische producten en alles wat te maken heeft met de natuur, de landbouw en de veeteelt.

Achtergrond

Sommige bruinen kunnen een zekere mate van verfijning of elegantie vertonen, afhankelijk van andere kleuren die met het bruin worden geassocieerd. Zo kan bruin met een zacht wit of ivoorkleurig uiterlijk stijlvol en classy zijn, hoewel het meer nonchalant is dan zwart met zacht wit of ivoorkleurig. De kleur bruin geeft geruststelling. Het is rustig en zelfverzekerd, maar nooit de gangmaker op een feestje. Bruin zoekt geen aandacht – het blijft liever op de achtergrond, zodat andere kleuren eromheen kunnen schitteren. Het onderdrukt de emoties en creëert zo een veilige haven voor de spanningen van de buitenwereld waarin problemen kunnen worden overwogen en opgelost.

Bruin is een overheersende kleur op de planeet, samen met groen. Bruin is troostend en stabiliserend, terwijl groen balanceert en verjongt, precies wat we allemaal nodig hebben om ons te helpen om te gaan met de spanningen van het moderne leven. De psychologische betekenis van de kleur bruin kan enigszins variëren, afhankelijk van de kleuren die worden gemengd om het bruin te creëren. Bruin kan een combinatie zijn van zwart, geel, oranje, rood, grijs, groen, blauw, roze en paars, en elk van de kleuren in het zal een variatie aan de betekenis toevoegen.

Als je favoriete kleur bruin is, zal dit ook weerspiegelen in de kleur van je Eigenheid.

Positieve en minder positieve eigenschappen van deze kleur

Positieve eigenschappen: ​​nuchter, stabiliteit, zekerheid, stevig, grondig, loyaal, gevat, praktisch, gestructureerd, ondersteunend, betrouwbaar, beschermend.

Minder positieve eigenschappen: braaf, burgerlijk, gebrek aan verfijning, twijfel, saai, zuinig, materialistisch, gebrek aan humor, voorspelbaar

Zou bruin de kleur van jouw verlangen kunnen zijn?

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin

Wil jij:

💛 weten welke stappen jij kan zetten voor succes en geluk in je leven
💜 laten zien welke talenten je wilt versterken
💛 begrijpen wat je communiceert
💜 ontdekken wat je wilt bereiken
💛 voelen welke richting bij je past
💜 
beseffen dat ontwikkelen ook leuk en makkelijk kan

Schrijf je in voor onze online Excursie 'Versterk je talenten.' Tijdens deze excursie word je geïnspireerd om kleur en geur in te zetten ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling om focus en richting te geven aan jouw eigenheid voor succes en geluk in je leven.

Ja, super gaaf, ik ga graag mee en kijk hier voor beschikbare data om met plezier en positiviteit te ontdekken wat ik nodig hebt om mezelf succesvol en gelukkig te voelen en dit ook te laten zien.