Roze is de kleur van liefde en zorgzaamheid. De kleur staat voor mededogen, koestering en liefde. Het heeft betrekking op onvoorwaardelijke liefde en begrip. Deze kleur is een combinatie van rood en wit, roze bevat de behoefte aan actie van rood, het helpen om het potentieel voor succes en inzicht, aangeboden door wit, te bereiken. Het is de passie en de kracht van rood, verzacht door de zuiverheid, openheid en volledigheid van wit. Hoe dieper de tint, hoe meer passie en energie het vertoont.

Vrouwelijk

Roze is intuïtief en inzichtelijk en toont tederheid en vriendelijkheid met zijn inlevingsvermogen en gevoeligheid. Roze is vrouwelijk en romantisch, aanhankelijk en intiem, attent en zorgzaam. Het verzacht de fysieke passie van rood en vervangt deze door een zachte, liefdevolle energie. De kleur roze staat voor de zoetheid en onschuld van het kind in ons allemaal. Het is de kleur van ongecompliceerde emoties, onervarenheid en naïviteit. Een constant en exclusief gebruik van roze kan er vaak toe leiden dat je onvolwassen en meisjesachtig wordt, waardoor je je volwassen verantwoordelijkheden laat varen.

Hoop

In de kleurenpsychologie is roze een teken van hoop. Het is een positieve kleur die warme en troostende gevoelens inspireert, een gevoel dat alles goed komt. Roze kalmeert en stelt onze emotionele energieën gerust, verlicht gevoelens van woede, agressie, wrok, verlatenheid en verwaarlozing. Studies hebben bevestigd dat blootstelling aan grote hoeveelheden roze een kalmerend effect kan hebben op de zenuwen en fysieke zwakte bij mensen kan veroorzaken. Gewelddadige en agressieve gevangenen zijn met succes gekalmeerd door ze voor een bepaalde tijd in een roze kamer te plaatsen. Te lange blootstelling kan het tegenovergestelde effect hebben.

Bewondering

De kleur roze brengt mensen in contact met de verzorgende kant van zichzelf. Wees je hiervan bewust als je iemand in je omgeving hebt die constant roze draagt, omdat het kan duiden op een behoefte aan acceptatie, steun en onvoorwaardelijke liefde! Het is een niet-bedreigende kleur die op zoek is naar waardering, respect en bewondering. Het houdt er niet van om als vanzelfsprekend te worden beschouwd en hoort graag de woorden ‘dank je wel’.

Als je favoriete kleur roze is, zal dit ook weerspiegelen in de kleur van je Eigenheid.

Positieve en minder positieve eigenschappen van deze kleur

Positieve eigenschappen: ​​Begripvol, charmant, lief, sympathiek, romantiek, vrouwelijk, zorgzaam, zachtaardig, vrouwelijke en intuïtieve energie​

Minder positieve eigenschappen: Onvolwassen en meisjesachtig zijn, behoeftig, over-emotioneel en te voorzichtig zijn, kwetsbaar, gebrek aan wilskracht en aan eigenwaarde, naïef

Draag jij roze of heb je roze in huis?

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin

Wil jij:

💛 weten welke stappen jij kan zetten voor succes en geluk in je leven
💜 laten zien welke talenten je wilt versterken
💛 begrijpen wat je communiceert
💜 ontdekken wat je wilt bereiken
💛 voelen welke richting bij je past
💜 
beseffen dat ontwikkelen ook leuk en makkelijk kan

Schrijf je in voor onze online Excursie 'Versterk je talenten.' Tijdens deze excursie word je geïnspireerd om kleur en geur in te zetten ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling om focus en richting te geven aan jouw eigenheid voor succes en geluk in je leven.

Ja, super gaaf, ik ga graag mee en kijk hier voor beschikbare data om met plezier en positiviteit te ontdekken wat ik nodig hebt om mezelf succesvol en gelukkig te voelen en dit ook te laten zien.