Roze is de kleur van liefde en zorgzaamheid. De kleur staat voor mededogen, koestering en liefde. Het heeft betrekking op onvoorwaardelijke liefde en begrip. Deze kleur is een combinatie van rood en wit, roze bevat de behoefte aan actie van rood, het helpen om het potentieel voor succes en inzicht, aangeboden door wit, te bereiken. Het is de passie en de kracht van rood, verzacht door de zuiverheid, openheid en volledigheid van wit. Hoe dieper de tint, hoe meer passie en energie het vertoont.

Vrouwelijk

Roze is intuïtief en inzichtelijk en toont tederheid en vriendelijkheid met zijn inlevingsvermogen en gevoeligheid. Roze is vrouwelijk en romantisch, aanhankelijk en intiem, attent en zorgzaam. Het verzacht de fysieke passie van rood en vervangt deze door een zachte, liefdevolle energie. De kleur roze staat voor de zoetheid en onschuld van het kind in ons allemaal. Het is de kleur van ongecompliceerde emoties, onervarenheid en naïviteit. Een constant en exclusief gebruik van roze kan er vaak toe leiden dat je onvolwassen en meisjesachtig wordt, waardoor je je volwassen verantwoordelijkheden laat varen.

Hoop

In de kleurenpsychologie is roze een teken van hoop. Het is een positieve kleur die warme en troostende gevoelens inspireert, een gevoel dat alles goed komt. Roze kalmeert en stelt onze emotionele energieën gerust, verlicht gevoelens van woede, agressie, wrok, verlatenheid en verwaarlozing. Studies hebben bevestigd dat blootstelling aan grote hoeveelheden roze een kalmerend effect kan hebben op de zenuwen en fysieke zwakte bij mensen kan veroorzaken. Gewelddadige en agressieve gevangenen zijn met succes gekalmeerd door ze voor een bepaalde tijd in een roze kamer te plaatsen. Te lange blootstelling kan het tegenovergestelde effect hebben.

Bewondering

De kleur roze brengt mensen in contact met de verzorgende kant van zichzelf. Wees je hiervan bewust als je iemand in je omgeving hebt die constant roze draagt, omdat het kan duiden op een behoefte aan acceptatie, steun en onvoorwaardelijke liefde! Het is een niet-bedreigende kleur die op zoek is naar waardering, respect en bewondering. Het houdt er niet van om als vanzelfsprekend te worden beschouwd en hoort graag de woorden ‘dank je wel’.

Als je favoriete kleur roze is, zal dit ook weerspiegelen in je persoonlijkheidskleur.

Positieve en minder positieve eigenschappen van deze kleur

Positieve eigenschappen: ​​Begripvol, charmant, lief, sympathiek, romantiek, vrouwelijk, zorgzaam, zachtaardig, vrouwelijke en intuïtieve energie​

Minder positieve eigenschappen: Onvolwassen en meisjesachtig zijn, behoeftig, over-emotioneel en te voorzichtig zijn, kwetsbaar, gebrek aan wilskracht en aan eigenwaarde, naïef

Draag jij roze of heb je roze in huis?

bij Pluche 365 dagen groeien met Persoonlijke Kracht

Wil jij:

  • Energie & Balans
  • Plezier & Verbinding
  • Zichtbaarheid & Zelfvertrouwen
  • Succes & Geluk in je werk én je leven
    Zodat je makkelijker je doelen bereikt en daardoor meer kunt betekenen voor anderen?

Schrijf je in voor het gratis programma 365 dagen Groeien met Persoonlijke Kracht. Hiermee inspireer ik je dagelijks om het maximale uit jezelf te halen. En zet ik je aan tot actie om te ontwikkelen en groeien, kleurrijke keuzes te maken en je pad te volgen. Zodat jij vertrouwt op jezelf en laat zien wie je bent.

Ja, super gaaf, ik schrijf me hier in voor elke dag een portie positiviteit

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.