De kracht van positiviteit én de kracht van kleur. Van beiden kunnen we de energie op dit moment goed gebruiken. Positiviteit helpt ons om beter om te gaan met de negatieve invloed van de mainstream media en de angsten van jezelf en anderen die daarbij komen kijken.

Juist daarom wil ik je meenemen in de kracht van kleur, en drie kleuren onder de loep nemen die je energieniveau verhogen waardoor je meer positiviteit ervaart. Het is misschien lastig voorstellen, maar kleuren zijn zelfstandige krachten en geven vibraties af. Deze trillingen neem je waar met je ogen én je huid en beïnvloeden daarmee je stemming.

Rood is de kleur van actie, van doorzetten en volhouden. Deze kleur werkt als je snel ‘instant-energie’ nodig hebt en werkt hetzelfde als ‘lekker uit je dak gaan’ op je favoriete nummer. Voor mij is dat I Want You van La Fuente. Wanneer ik dat nummer opzet, kan ik niet stil blijven zitten. Dan mag ik los en dans ik door de kamer (tot grote ergernis van mijn jongste dochter: ‘Mahaam, doe normaal’).

Als je klaar bent met dansen ervaar je de ‘boost’ die je jezelf hebt gegeven. Dan voel je wat er in je lichaam gebeurt. Je hart klopt sneller, je veegt wat zweetdruppels van je voorhoofd. Je ademhaling is snel en je handen tintelen. Je energieniveau is toegenomen in een korte tijd. Dit effect bereik je ook door rood te dragen.

Geel is de vrolijkste kleur en ook de kleur die het meeste opvalt en het meest zichtbaar is. Het is de kleur van de zon en roept een gevoel van vertrouwen, vrolijkheid en geluk op. Geel zet je in beweging, helpt je oude patronen te doorbreken en geeft je nieuwe inzichten. Deze kleur staat voor verandering en vernieuwing. Geel geeft energie, het is de kleur van warmte en positief denken. Alsof je even in de zon loopt. Dit geeft je (mentale) energie én zelfvertrouwen om nieuwe paden te bewandelen. Dat hebben we nodig, wanneer er steeds meer dingen gaan veranderen.

Oranje is de combinatie van geel en rood en combineert dan ook de gevoelens van vreugde van geel en de energie en kracht van rood. Oranje roept gevoelens op zoals creativiteit, vreugde, plezier, vasthoudendheid, enthousiasme en succes. Het is een vrolijke kleur die genezend werkt bij depressie en relatieproblemen. Deze kleur zorgt ervoor dat je weer plezier kunt ervaren. Relationeel werkt de kleur vooral helend bij scheiding en verlies. De kleur oranje brengt je in contact met jouw eigen optimisme, vrolijkheid en speelsheid. Oranje maakt het spelende kind in je wakker. Heerlijk toch om die energie te voelen?

De snelste manier om je energieniveau te verhogen is de kracht van kleur toe te passen en deze kleuren te dragen. Welke tint van rood, geel of oranje hebt beste bij jou past is afhankelijk van jouw persoonlijkheid.

  • Ben jij een doener die regelmatig initiatief toont en graag bepaalt dat zaken gebeuren. Dan past daar het beste een heldere tint bij. In dit geval is dat rood, geel en mandarijn.
  • Ben je juist een samen werker en schenk je aandacht aan anderen op een flexibele manier. Dan zijn gedempte kleuren weer mooi. Denk dan aan bordeaux, vanillegeel en oranje.
  • Ben jij een denker en houd je vast aan dingen die goed zijn en ben je daar trouw aan. Dan past een donkere tint van een kleur bij jou. Zoals aubergine, okergeel en siena.
  • Ben je juist een inspirator die op een luchtige manier mensen met elkaar verbindt. Dan zijn lichte kleuren mooi voor jou. Bijvoorbeeld koraal, crème en zalm.

Van welke kleur krijg jij energie?

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin

bij Pluche Versterk je leiderschap Expeditie Eigenheid

Wil jij...

meer regie over je eigen leven nemen?

je kwaliteit van leven verhogen?

je niet meer verstoppen en jezelf laten zien?

proactief aan de slag gaan om je leiderschap te versterken?

leren wat de effecten zijn van geur & kleur ter ondersteuning van je persoonlijke leiderschap?

Dan is de GRATIS mini-cursus 'Versterk je leiderschap' voor jou bedoeld.