Ik groeide op in een Reformatorisch gezin. In de volksmond: de zwarte-kousen-kerk. Door deze streng gelovige opvoeding werden keuzes voor me gemaakt. Mezelf ontwikkelen kwam niet voor in de manier waarop ik groot werd, ik wist niet beter. Ik was gewend aan aanpassing en kon niet zijn wie ik ben. Totdat iets in mij naar buiten wilde en lang genoeg verstopt was geweest. Ik herinnerde mezelf als huppelend en enthousiast meisje. Onbevangen, niet bang en vol zelfvertrouwen. Dat meisje wilde weer tevoorschijn komen.

Van het strenge geloof maakte ik mij los. Het begin van een transformatieproces. Ik verloor veel (mijn huwelijk, familie en vrienden) maar leerde ook mijn leven anders inrichten; zonder aanpassing of mezelf weg te cijferen. Wat ik in mijn gezin naast het geloof had meegekregen was een echte ondernemersmentaliteit dankzij het loodgietersbedrijf van mijn ouders. ‘Handen uit de mouwen’ was een belangrijk motto. Me losmaken van het geloof was pittig, maar na het ‘overleven’ kwam er ruimte en besloot ik me te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Weten wie ik ben en wat ik wil. Mijn eigen pad volgen, zonder aanpassing.

Ondernemer worden voelde vanzelfsprekend en daar ben ik mij op gaan focussen en dan vooral: ondernemen op mijn voorwaarden. Werken in én aan mijn bedrijf, daar geniet ik enorm van.

Inspireren en mogelijkheden zien, is wat mij als mentor en inspirator typeert. Nieuwe ideeën en concepten uitpluizen, daar krijg ik energie van. Geef mij een goede detective of een nieuwe tool en ik duik erin. Energie krijg ik ook als ik nieuwsgierige, mensen en teams motiveer om te ontdekken wie ze zijn. Op een enthousiaste en deskundige manier helderheid brengen in identiteit, talenten, kwaliteiten, gedrag en communicatie zodat jij je vrij voelt om, zowel privé als zakelijk, helemaal puur jezelf te zijn.

Begin 2019 nam ik een inkijk in de kleuren van mijn Eigenheid. De kleurfamilie Geel – dat staat voor zelfvertrouwen en zelfbewustzijn – was niet royaal vertegenwoordigd. Precies waar ik aandacht voor wilde maken. Eind 2020 ging ik op herhaalrecept; geel was mijn hoogst scorende kleurfamilie geworden. Door dit transformatieproces kwam ik weer dichter bij mijn puurste zelf. Ik ben levenslustiger dan ooit, me bewust van mijn sterke kanten en ik sprankel. Kwaliteiten die passen bij de kleur Creme. Een van de tinten uit de gele kleurfamilie. De grootste kracht van mijn eigenheid. En dit is het tot op de dag van vandaag nog steeds.

Alle kennis en ervaringen uit mijn leven deel ik graag met jou. Ik daag je uit om na te denken welke acties het snelst leiden tot het gewenste resultaat. Zodat er ook bij jou lampjes gaan branden en jij jouw Eigenheid gaat uiten. Om het praktisch uitvoerbaar te maken bied ik je houvast. Ik ben het wandelende voorbeeld van een flinke transformatie. Jij kan ook zo’n voorbeeld zijn…

Welk verhaal heb jij te vertellen?

 

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.