Groen is de kleur van balans, harmonie en groei. Vanuit het perspectief van de kleurenpsychologie is het de kleur die evenwicht bewaart tussen het hart en het hoofd.

Vanuit het perspectief van kleuren is groen ook de kleur van groei, van de lente, van vernieuwing en wedergeboorte. Het vernieuwt en herstelt opgebrande energie. Groen is het toevluchtsoord voor weg van de stress en het drukke leven, waardoor we weer een gevoel van welzijn krijgen. Dit is waarom er zoveel van deze ontspannende kleur op aarde is. En waarom we dat zo moeten houden.

Goed of fout

Omdat groen een combinatie is van geel en blauw, bevat het de mentale helderheid en het optimisme van geel met de emotionele rust en het inzicht van blauw, inspirerende hoop en een vrijgevigheid van geest die niet beschikbaar is in andere kleuren.

Dit is een kleur die een sterk gevoel van goed of fout heeft, wat uitnodigt tot een goed oordeel. Het ziet beide kanten van de vergelijking, weegt ze af en neemt dan meestal het morele standpunt in bij het nemen van de juiste beslissingen. Aan de negatieve kant kan het veroordelend en te voorzichtig zijn. Deze kleur heeft betrekking op stabiliteit en uithoudingsvermogen, wat ons doorzettingsvermogen en de kracht geeft om met tegenslagen om te gaan.

Groen en poen

Groen is de kleur van welvaart en overvloed, van financiën en materiële rijkdom. Het heeft betrekking op de zakenwereld, op onroerend goed en eigendom. Welvaart geeft groen een gevoel van veiligheid.

Groen is gul en deelt graag van het geld, de middelen en de kennis die ze verzameld hebben, maar zoekt ook erkenning. Het is vriendelijk en kan discretie bewaren. Aan de negatieve kant kan de kleur groen bezitterig en materialistisch zijn, met de behoefte om mensen en dingen te bezitten.

Houden van

Deze emotioneel positieve kleur geeft ons de mogelijkheid om onvoorwaardelijk van onszelf en anderen te houden en dit te koesteren. Als natuurlijke vredestichter is er wel een belangrijk aandachtspunt: Waak ervoor om een ​​‘pleaser’ te worden. Observeren is een kwaliteit die past bij groen, dit zie je bijvoorbeeld terug bij de hulpverlener, de luisteraar, de maatschappelijk werker. Iemand die graag bijdraagt aan de samenleving. Het is de liefdadigheidswerker, de lieflijke ouder en de behulpzame buurman. Groen promoot liefde voor de natuur en liefde voor familie, vrienden, huisdieren en het huis. Het is de kleur van de tuinliefhebber, de huisliefhebber en de goede gastheer. Relaties zijn belangrijk voor groen.

Als je favoriete kleur groen is, zal dit ook weerspiegelen in de kleur van jouw eigenheid.

Positieve en minder positieve eigenschappen van de kleur groen

Positieve eigenschappen: balans, harmonie, verfrissend, rustig, kalmerend, groei en vitaliteit, betrouwbaarheid, emotioneel evenwichtig, natuurliefhebber en gezinsgericht, praktisch en nuchter, sympathiek

Minder positieve eigenschappen: ​​verveling, saai, stagnatie, in verval, bezitterig en materialistisch zijn, jaloers, egoïstisch, hebzuchtig en gierig, sluw met geld, onattent, onervaren.

Wat spreekt jou het meest aan in de kleur groen?

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin

bij Pluche Versterk je leiderschap Expeditie Eigenheid

Wil jij...

meer regie over je eigen leven nemen?

je kwaliteit van leven verhogen?

je niet meer verstoppen en jezelf laten zien?

proactief aan de slag gaan om je leiderschap te versterken?

leren wat de effecten zijn van geur & kleur ter ondersteuning van je persoonlijke leiderschap?

Dan is de GRATIS mini-cursus 'Versterk je leiderschap' voor jou bedoeld.