De kleur paars heeft betrekking op de verbeelding, intuïtie en de spiritualiteit. Het stimuleert de verbeelding en inspireert hoge idealen. Een kleur die ons in staat stelt om in contact te komen met onze diepere gedachten, die ons leert vertrouwen op ons gevoel. Violet is de laatste zichtbare kleur die in de regenboog verschijnt en heeft de hoogste energie vibratie. De donkere tint noemen we paars,  een mix van rood en blauw.

Transformatie

Hoewel het violet niet zo intens is als paars, is de essentie van beide vergelijkbaar. Over het algemeen zijn de namen onderling verwisselbaar en is de betekenis van de kleuren vergelijkbaar. Beide bevatten de energie en kracht van rood met de spiritualiteit en integriteit van blauw.

Paars of violet helpt je de zin van het leven en spirituele vervulling te zoeken – het breidt ons bewustzijn uit en verbindt ons met een hoger bewustzijn. Daarom wordt het geassocieerd met de transformatie van de ziel en worden de filosofen van de wereld er vaak door aangetrokken.

Dromen

In de betekenis van kleuren staan paars en violet voor de toekomst, de verbeelding en de dromen, terwijl het de emoties geestelijk kalmeert. Ze inspireren en verbeteren het psychisch vermogen en de spirituele toewijding, terwijl ze ons tegelijkertijd gegrond houden.

De kleur violet heeft betrekking op de fantasiewereld, en een behoefte om te ontsnappen aan de praktische kanten van het leven. Het is de dagdromer die ontglipt aan de werkelijkheid.

Violet moedigt creatieve bezigheden aan en zoekt inspiratie en originaliteit door zijn creatieve ingevingen. Paars houdt ervan om uniek, individueel en onafhankelijk te zijn, niet één van de menigte. Kunstenaars, muzikanten, schrijvers, dichters en helderzienden worden allemaal geïnspireerd door violet en zijn magie en mysterie.

Gevoelig

Vanuit een perspectief van kleurenpsychologie, bevorderen paars en violet de harmonie van de geest en de emoties. Het draagt bij aan de mentale balans en stabiliteit, vrede van de geest, een link tussen de geestelijke en de fysieke wereld, tussen het denken en de activiteit. Violet en paars ondersteunen de beoefening van meditatie.

De kleur violet inspireert onvoorwaardelijke en onbaatzuchtige liefde, het aanmoedigen van gevoeligheid en mededogen. Violet kan gevoelig zijn voor alle verschillende vormen van vervuiling in de wereld van vandaag, of het nu gaat om luchtvervuiling, geluidsoverlast, visuele vervuiling of de vervuiling in onze voedselketen.  Violet is de kleur van liefdadigheid, om goed te doen voor anderen. Door wijsheid en kracht te combineren met gevoeligheid en nederigheid, kan violet veel bereiken voor de minder bedeelden.

De kleur paars wordt specifiek geassocieerd met royalty’s en de adel. Hierdoor wordt een indruk van luxe, rijkdom en extravagantie gecreëerd. Het heeft een rijkdom en kwaliteit die respect vraagt. Paars is ambitieus en zelfverzekerd, de leider.

Als je favoriete kleur paars is, zal dit ook weerspiegelen in de kleur van jouw Eigenheid.

Positieve en minder positieve eigenschappen van deze kleur

Positieve eigenschappen:Artistiek, deskundig, getalenteerd, zelfbeheersing, origineel, bezield, mysterie, fantasie en de toekomst.

Minder positieve eigenschappen:Excentriek, dogmatisch, arrogant, dramatisch, onpraktisch, cynisch en afstandelijk.

Draag jij paars of heb je tinten van paars in huis?

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.