De kleur paars heeft betrekking op de verbeelding, intuïtie en de spiritualiteit. Het stimuleert de verbeelding en inspireert hoge idealen. Een kleur die ons in staat stelt om in contact te komen met onze diepere gedachten, die ons leert vertrouwen op ons gevoel. Violet is de laatste zichtbare kleur die in de regenboog verschijnt en heeft de hoogste energie vibratie. De donkere tint noemen we paars,  een mix van rood en blauw.

Transformatie

Hoewel het violet niet zo intens is als paars, is de essentie van beide vergelijkbaar. Over het algemeen zijn de namen onderling verwisselbaar en is de betekenis van de kleuren vergelijkbaar. Beide bevatten de energie en kracht van rood met de spiritualiteit en integriteit van blauw.

Paars of violet helpt je de zin van het leven en spirituele vervulling te zoeken – het breidt ons bewustzijn uit en verbindt ons met een hoger bewustzijn. Daarom wordt het geassocieerd met de transformatie van de ziel en worden de filosofen van de wereld er vaak door aangetrokken.

Dromen

In de betekenis van kleuren staan paars en violet voor de toekomst, de verbeelding en de dromen, terwijl het de emoties geestelijk kalmeert. Ze inspireren en verbeteren het psychisch vermogen en de spirituele toewijding, terwijl ze ons tegelijkertijd gegrond houden.

De kleur violet heeft betrekking op de fantasiewereld, en een behoefte om te ontsnappen aan de praktische kanten van het leven. Het is de dagdromer die ontglipt aan de werkelijkheid.

Violet moedigt creatieve bezigheden aan en zoekt inspiratie en originaliteit door zijn creatieve ingevingen. Paars houdt ervan om uniek, individueel en onafhankelijk te zijn, niet één van de menigte. Kunstenaars, muzikanten, schrijvers, dichters en helderzienden worden allemaal geïnspireerd door violet en zijn magie en mysterie.

Gevoelig

Vanuit een perspectief van kleurenpsychologie, bevorderen paars en violet de harmonie van de geest en de emoties. Het draagt bij aan de mentale balans en stabiliteit, vrede van de geest, een link tussen de geestelijke en de fysieke wereld, tussen het denken en de activiteit. Violet en paars ondersteunen de beoefening van meditatie.

De kleur violet inspireert onvoorwaardelijke en onbaatzuchtige liefde, het aanmoedigen van gevoeligheid en mededogen. Violet kan gevoelig zijn voor alle verschillende vormen van vervuiling in de wereld van vandaag, of het nu gaat om luchtvervuiling, geluidsoverlast, visuele vervuiling of de vervuiling in onze voedselketen.  Violet is de kleur van liefdadigheid, om goed te doen voor anderen. Door wijsheid en kracht te combineren met gevoeligheid en nederigheid, kan violet veel bereiken voor de minder bedeelden.

De kleur paars wordt specifiek geassocieerd met royalty’s en de adel. Hierdoor wordt een indruk van luxe, rijkdom en extravagantie gecreëerd. Het heeft een rijkdom en kwaliteit die respect vraagt. Paars is ambitieus en zelfverzekerd, de leider.

Als je favoriete kleur paars is, zal dit ook weerspiegelen in de kleur van jouw Eigenheid.

Positieve en minder positieve eigenschappen van deze kleur

Positieve eigenschappen:Artistiek, deskundig, getalenteerd, zelfbeheersing, origineel, bezield, mysterie, fantasie en de toekomst.

Minder positieve eigenschappen:Excentriek, dogmatisch, arrogant, dramatisch, onpraktisch, cynisch en afstandelijk.

Draag jij paars of heb je tinten van paars in huis?

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin

bij Pluche Versterk je leiderschap Expeditie Eigenheid

Wil jij...

meer regie over je eigen leven nemen?

je kwaliteit van leven verhogen?

je niet meer verstoppen en jezelf laten zien?

proactief aan de slag gaan om je leiderschap te versterken?

leren wat de effecten zijn van geur & kleur ter ondersteuning van je persoonlijke leiderschap?

Dan is de GRATIS mini-cursus 'Versterk je leiderschap' voor jou bedoeld.