Als bruin je favoriete kleur is ben je eerlijk, nuchter en sta je met beide voeten stevig op de grond. Je bent stabiel, betrouwbaar, rustig en zelfverzekerd. Net als vriendelijk, toegankelijk en oprecht. Met bruin als persoonlijkheidskleur heb je een scherp gevoel van plicht en verantwoordelijkheid – je neemt je verplichtingen zeer serieus.

Troost

Je bent een echte huismus – het gezins- en familieleven is uiterst belangrijk voor je. Als trouwe en betrouwbare vriend geef je ondersteuning waar nodig. Je bent gevoelig voor de behoeften van anderen. Maar ook gevoelig voor kritiek van anderen. Je houdt van fysiek comfort, eenvoud en kwaliteit. Familie is belangrijk voor je en daarom heb je een sterke behoefte aan veiligheid en een gevoel van saamhorigheid. Anderen worden tot je aangetrokken als ze troost en steun nodig hebben – je hebt een warme en bemoedigende manier die geruststelling geeft.

IJverig

Als je een persoonlijkheidskleur bruin bent, ben je sensueel, warm en ondersteunend. Anderen voelen zich comfortabel in jouw aanwezigheid en vinden het gemakkelijk om zich te openen en je te vertrouwen. Je bent hardwerkend, ijverig en betrouwbaar. Je kunt heel beschouwend zijn, het oplossen van problemen kan je heel erg in beslag nemen totdat je een oplossing hebt gevonden. Het leven neem je serieus en je hebt een subtiel, droog gevoel voor humor. Je hebt de neiging om niet onbezorgd en spontaan te zijn. Je weet liever precies wat er aan de hand is voordat je je ergens aan committeert – geen verrassingsfeestjes voor jou! Het liefst blijf je in je eigen veilige wereldje – je houdt er niet van dat je kleine wereldje ergens van overstuur raakt.

 

Structuur

Je houdt van een gestructureerd leven met alles op zijn plaats, hoewel je geen perfectionist bent. Je bent materialistisch, waardeert kwaliteit in alles – een comfortabel huis, het beste eten en drinken en loyaal gezelschap. Bij het verliezen van de controle voel je je ongemakkelijk. En je werkt hard om een situatie te veranderen die onrechtvaardig of oneerlijk lijkt. Je ziet het leven vaak als een worsteling in de overtuiging dat het leven niet gemakkelijk bedoeld was.

Als je weerstand voelt bij bruin

Kan het zijn dat je:

  • spontaan bent en houdt van frisse en vernieuwende ideeën.

  • graag uit gaat en geniet van een leuker leven met gelijkgestemde mensen.

  • meer een dromer bent, met een kleurrijke verbeelding.

  • verveeld raakt door routine en je niet op zoek bent naar een gelijkmatig leven.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze kleurpersoonlijkheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van bruin houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

Wanneer draag je bruin?

Draag jouw tint van bruin om de handen uit de mouwen te steken en de klus te klaren. Bij behoefte aan stabiliteit en fundament. Om serieus genomen te worden. Of als je betrouwbaar over wilt komen. Draag deze kleur voor basiskleding en accessoires als schoenen, riem, tas of een suède of leren jas.

 

In welke eigenschap van een bruine persoonlijkheid herken jij jezelf?

bij Pluche 365 dagen groeien met Persoonlijke Kracht

Wil jij:

  • Energie & Balans
  • Plezier & Verbinding
  • Zichtbaarheid & Zelfvertrouwen
  • Succes & Geluk in je werk én je leven
    Zodat je makkelijker je doelen bereikt en daardoor meer kunt betekenen voor anderen?

Schrijf je in voor het gratis programma 365 dagen Groeien met Persoonlijke Kracht. Hiermee inspireer ik je dagelijks om het maximale uit jezelf te halen. En zet ik je aan tot actie om te ontwikkelen en groeien, kleurrijke keuzes te maken en je pad te volgen. Zodat jij vertrouwt op jezelf en laat zien wie je bent.

Ja, super gaaf, ik schrijf me hier in voor elke dag een portie positiviteit

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.