Als paars of violet je favoriete kleur is ben je gevoelig, medelevend, begripvol en ondersteunend. Je denkt eerder aan anderen dan aan jezelf. Jij bent de persoon waar anderen naar toe komen voor hulp.  Jouw motivatie haal je uit ‘het nodig zijn’ maar soms profiteren mensen van je. Met paars als kleur van je Eigenheid ben je een gulle gever, je vraagt er weinig voor terug, behalve vriendschap.

Gevoelig

Als de kleur van jouw Eigenheid paars is, heb je een rustige en stille kwaliteit en een stille waardigheid over je heen. Je bent een zachte en vrije geest. Je gevoelens gaan diep en je kunt heel gevoelig zijn voor kwetsende opmerkingen van anderen, hoewel je dat nooit zou laten zien. Mensen worden aangetrokken door je charismatische en verleidelijke energie. Je bent meestal eerder introvert dan extravert en kan de indruk wekken verlegen te zijn, hoewel dit niet het geval is. Je bent een goede beoordelaar van karakter en vat anderen vrij snel en nauwkeurig samen, hoewel je meestal het beste in iedereen ziet.

Je bent een visionair, met hoge ambities, dromen en verlangens, en een drang om de mensheid te helpen en de planeet aarde te verbeteren. Je hebt vaak posities waarbij je gezag uitstraalt, omdat je visionair bent. En je delegeert aan anderen alle kleine details waarin je niet geïnteresseerd bent. Je hebt graag het beste van alles, dus je mikt hoog

Creatief

Met paars als kleur van je Eigenheid inspireer je anderen met jouw creatieve denkwijze en je vermogen om positief om te gaan met tegenspoed. Je bent creatief en houdt ervan om je eigenheid te laten zien in de meeste van je bezigheden in je huis en in je kleding. Je houdt van het experimentele. Deel uit maken van de menigte en de meute is niet voor jou weggelegd. Je wilt graag opgemerkt worden om je individualiteit. Je houdt er niet van om anderen te kopiëren, net zomin als anderen jou kopiëren. Soms kun je egoïstisch en zelfvoldaan overkomen, omdat je er niet van houdt dat andere overtuigingen en voorschriften je worden opgedrongen.

Idealistisch

Je bent idealistisch met een onpraktisch randje en een grote verbeelding. Je hebt de neiging om naar het leven te kijken door een roze bril – dromend van een toekomst in een ideale fantasiewereld waar je de lelijke kant van de werkelijkheid uitsluit. Mensen die je niet begrijpen denken soms dat je excentriek bent omdat je zoveel tijd in je fantasiewereld doorbrengt. Je kunt geheimzinnig zijn, waarbij zelfs je naaste vrienden je niet echt goed kennen. Als de vrije geest die je bent, hou je ervan om te reizen om verschillende culturen te ervaren en nieuwe mensen te ontmoeten.

Tijd betekent weinig voor je en je bent vaak te laat voor alles. Je vertrouwt op de stroom van het universum om voor alles te zorgen. Pas op dat je niet te veel projecten tegelijk op je neemt, want je kunt behoorlijk verstrooid raken in je denken, wat resulteert in stress en verwarring. Meditatie is een goede activiteit voor je om je te helpen weer in balans te komen.

Als je weerstand voelt bij paars

Kan het zijn dat:

  • Je realistisch bent en met je voeten stevig op de grond staat.
  • Je in het heden leeft in plaats van in het verleden of de toekomst.
  • Je de voorkeur geeft om je aan te passen aan de idealen van de samenleving in plaats van individualistisch te zijn
  • Je het moeilijk vindt om je creativiteit te uiten.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van de kleur van jouw Eigenheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van paars houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

Wanneer draag je paars?

Draag jouw tint van paars om je gevoel te volgen en anderen te inspireren. Wanneer je luxe en kwaliteit uit wilt stralen, als je iets mysterieus of creatiefs uit wilt stralen. Of bij meditatie. Draag deze kleur als top, blouse, accessoire of eigenzinnige basis voor pak of jurk.

In welke eigenschap van de paarse
Eigenheid herken jij jezelf?

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.