Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom sommige mensen lijken te vliegen door het werkende leven, terwijl anderen zich vastklampen aan de zijlijn? Het antwoord ligt verscholen in de elementen: vuur, water, aarde en lucht. Deze elementen, die metafoor staan voor hoe jij de dingen doet, kenmerken jouw unieke werkstijl. Iedereen heeft alle elementen in zich, maar waarschijnlijk voel je een sterkere connectie met één van deze elementen.

‘Ik wou dat ik dat kon!’

Wat er vaak gebeurt, en toegegeven we hebben het allemaal wel eens gedaan, wij ook, is dat we naar anderen kijken en denken: “Wauw, ik wou dat ik dat kon.” Misschien ben je jaloers op die ene collega die altijd zo daadkrachtig is, zoals een vuurtype. Misschien bewonder je iemand die met gemak met vreemden kan babbelen, net als een luchttype. Of je wilt minder stressen en kalmer overkomen, net als een watertype. Of dat je aantekeningen net zo georganiseerd zijn als die van een aardetype.

De gouden tip!

Let goed op, want hier is de gouden tip voor jou: Stop met jezelf te vergelijken met anderen! Concentreer je op wat jij wel kunt, waar jij echt goed in bent. Dit zijn jouw superkrachten, vanuit jouw element. Wat kan jij WEL? Waar blink jij in uit?

Deze unieke kwaliteiten zijn de pareltjes die jij mag laten schitteren in jouw werk en aan iedereen mag tonen. In plaats van dat je jaloers op andermans talenten bent, is het nu tijd om jouw eigen sterke punten te accepteren en ze te versterken.

Manier van werken per element

 • Vuur: Jij bent de persoon die graag het voortouw neemt. Je bent vastbesloten, enthousiast en vol energie. Je bent resultaatgericht en bereid hard te werken om jouw doelen te bereiken. Leiderschap zit in jouw bloed.
  Wees niet bang om de leiding te nemen in projecten en teams. Jouw passie en vastberadenheid kunnen anderen inspireren om hun beste beentje voor te zetten.

 

 • Water: Jij staat ​​bekend om je kalme houding. Stress lijkt geen grip op jou te hebben. Je bent empathisch en weet anderen rustig te krijgen. Jij bent het luisterend oor van het team.
  Jouw diplomatie en tact helpt anderen kalm te blijven en harmonie in het team te brengen.

 

 • Aarde: Jij belichaamt ordelijkheid en werkt volgens een georganiseerde aanpak. Structuur is jouw tweede natuur. Jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.
  Jij brengt structuur en organisatie in chaotische situaties. Jouw talent voor planning en orde is van onschatbare waarde voor het team.

 

 • Lucht: Jij bent een geweldige communicator. Je praat gemakkelijk met anderen, bent nieuwsgierig en deelt graag jouw ideeën. Je hebt een natuurlijke gave voor netwerken.
  Benut jouw communicatievaardigheden om inspirerende ideeën te delen en relaties op te bouwen. Jij bent een verbindende schakel in het team.

Constructief samenwerken met verschillende elementtypes

In plaats van jezelf te vergelijken met anderen en te dromen over eigenschappen die niet bij jouw natuurlijke stijl passen, is het tijd om jouw Eigenheid te accepteren.

En als je merkt dat je bepaalde kwaliteiten of vaardigheden niet helemaal beheerst? Ga samenwerken met een collega die dit wel kan. Werk samen en gebruik elkaars sterke punten om samen te schitteren. Teamwork draait om het bundelen van verschillende superkrachten om samen te slagen.

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid. 
Meer informatie over het Eigenheidboek vinden je hier.

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche