Kleur kan je plezier geven, je verwonderen en je heel diep van binnen raken.

Wist je dat een kleur meer zegt dan 1000 woorden? Het communiceert met de snelheid van licht, zeven keer de aarde rond in slechts één seconde. Echt indrukwekkend toch?

Kleur is het eerste wat je van iemand ziet en het laatste wat je onthoudt

Het is een super krachtig communicatiemiddel, dat is zeker. Kleur heeft de magische gave om direct een gevoel of boodschap over te brengen.

En het mooie is: kleur is een universele taal die iedereen kent. Rood, blauw of geel – we hebben allemaal onze eigen gevoelens en associaties met die tinten. Kleur spreekt tot onze emoties en zorgt voor een diepere verbinding met de wereld om ons heen.

Weet je dat kleur ook jouw Eigenheid kan symboliseren? 

Als jouw Eigenheid een kleur krijgt, is dat niet alleen makkelijk voor jezelf, maar ook voor de mensen om jou heen om te onthouden wie je bent.

De kleur van je Eigenheid geeft vorm aan je persoonlijkheid. Het geeft weer hoe jij in het leven staat en wat jouw diepste drijfveren zijn. En het mooie is dat alle leden van één kleurfamilie bepaalde karakteristieken delen die kenmerkend zijn voor hun kijk op het leven.

Laten we eens een paar vragen stellen om hier dieper op in te gaan.

Wat vind jij belangrijk om te doen? Waar wil jij je tijd wel of niet aan besteden? En wat doe jij moeiteloos en vanzelfsprekend, terwijl dat voor een ander niet zo is?

Wat maakt jou echt gelukkig?

Stel je nu eens voor dat alles mogelijk is, dat tijd en geld geen enkele rol spelen. Waar ga jij dan helemaal van aan? Wat maakt jou echt gelukkig?

We hebben een overzicht voor je op basis van de kleurfamilies:

  • Rood: Iets in de wereld zetten én achterlaten wat van waarde is.
  • Oranje: Ruimte en vrijheid ervaren om zelf te bepalen wat ik doe.
  • Geel: Kennis vergaren en de opgedane kennis delen met anderen.
  • Groen: Mensen helpen om beter samen te werken of samen te leven.
  • Turkoois: Verbinding maken tussen mensen, objecten, ideeën en mezelf.
  • Blauw: Verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat alles goed gaat.
  • Zwart-Wit: Projecten afmaken die van hoge kwaliteit zijn.
  • Bruin: Bezig zijn en doorzetten totdat het af is.
  • Roze: Vol overgave zorgen voor de mensen om mij heen.
  • Paars: Mijn inspirerende visie over de niet-zichtbare wereld uitdragen.

Dus, heb je al een idee waar jij van aan gaat en welke kleur daarbij past? Laat het ons weten in de reacties!

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche