Kleur kan je plezier geven, je verwonderen en je heel diep van binnen raken.

Wist je dat een kleur meer zegt dan 1000 woorden? Het communiceert met de snelheid van licht, zeven keer de aarde rond in slechts één seconde. Echt indrukwekkend toch?

Kleur is het eerste wat je van iemand ziet en het laatste wat je onthoudt

Het is een super krachtig communicatiemiddel, dat is zeker. Kleur heeft de magische gave om direct een gevoel of boodschap over te brengen.

En het mooie is: kleur is een universele taal die iedereen kent. Rood, blauw of geel – we hebben allemaal onze eigen gevoelens en associaties met die tinten. Kleur spreekt tot onze emoties en zorgt voor een diepere verbinding met de wereld om ons heen.

Weet je dat kleur ook jouw Eigenheid kan symboliseren? 

Als jouw Eigenheid een kleur krijgt, is dat niet alleen makkelijk voor jezelf, maar ook voor de mensen om jou heen om te onthouden wie je bent.

De kleur van je Eigenheid geeft vorm aan je persoonlijkheid. Het geeft weer hoe jij in het leven staat en wat jouw diepste drijfveren zijn. En het mooie is dat alle leden van één kleurfamilie bepaalde karakteristieken delen die kenmerkend zijn voor hun kijk op het leven.

Laten we eens een paar vragen stellen om hier dieper op in te gaan.

Wat vind jij belangrijk om te doen? Waar wil jij je tijd wel of niet aan besteden? En wat doe jij moeiteloos en vanzelfsprekend, terwijl dat voor een ander niet zo is?

Wat maakt jou echt gelukkig?

Stel je nu eens voor dat alles mogelijk is, dat tijd en geld geen enkele rol spelen. Waar ga jij dan helemaal van aan? Wat maakt jou echt gelukkig?

We hebben een overzicht voor je op basis van de kleurfamilies:

  • Rood: Iets in de wereld zetten én achterlaten wat van waarde is.
  • Oranje: Ruimte en vrijheid ervaren om zelf te bepalen wat ik doe.
  • Geel: Kennis vergaren en de opgedane kennis delen met anderen.
  • Groen: Mensen helpen om beter samen te werken of samen te leven.
  • Turkoois: Verbinding maken tussen mensen, objecten, ideeën en mezelf.
  • Blauw: Verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat alles goed gaat.
  • Zwart-Wit: Projecten afmaken die van hoge kwaliteit zijn.
  • Bruin: Bezig zijn en doorzetten totdat het af is.
  • Roze: Vol overgave zorgen voor de mensen om mij heen.
  • Paars: Mijn inspirerende visie over de niet-zichtbare wereld uitdragen.

Dus, heb je al een idee waar jij van aan gaat en welke kleur daarbij past? Laat het ons weten in de reacties!

Dat is waar het bij Expeditie Eigenheid om draait - het ontdekken van wie je bent en het accepteren van je eigenheid om jouw unieke bijdrage aan de wereld te kunnen leveren. Wij zijn Sanne en Janet en met dit blog hebben wij je geïnspireerd om meer te leren over jezelf. Door bewust te zijn van jouw eigen identiteit, drijfveren en talenten, kun je effectiever communiceren, beter samenwerken met anderen en puur jezelf zijn. Vergeet niet om deze kennis in de praktijk toe te passen.

Tot slot, als je geïnspireerd bent geraakt door de inzichten en ideeën die we hebben besproken en je meer wilt weten over jouw Eigenheid, dan bevelen wij deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek aan. Dit boek is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is aangelegd, gericht is op groei en geïnteresseerd is in het ontwikkelen van hun eigen unieke talenten en het vinden van hun plek in een team, groep, gezin of de samenleving. Dit boek biedt praktische tips en oefeningen om je te helpen je Eigenheid te accepteren en te laten zien in je werk en leven.

Meer informatie over het Eigenheidboek vinden je hier.

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche