Alle ondernemende vrouwen die ik meeneem op Expeditie Eigenheid, willen werken aan hun eigenheid en groei. Ze zoeken een steuntje in de rug of een duwtje in de goede richting. Met behulp van kleur en geur help ik hen te laten zien we ze zijn, wie ze willen zijn. Vaak is er een stukje persoonlijkheid dat tevoorschijn wil komen. En heel eerlijk; ook ik voelde dat er meer in me zat dan dat ik liet zien. Voelde dat iets in mij het licht wilde zien. Ik neem je even mee in mijn verhaal en hoe de kracht van kleur en geur mij helpt om helemaal in mijn kracht te staan, me in mijn element te voelen.

Waar ik vandaan kom

In mijn leven was ik, door mijn streng gelovige opvoeding, vooral gewend aan aanpassing. Keuzes maken werd voor me gedaan. Mezelf ontwikkelen kwam niet voor in de manier waarop ik groot werd. Jarenlang paste ik mij aan en kon ik niet zijn wie ik was.

Ik accepteerde dat. Ik wist niet beter. Totdat er in mij iets naar buiten wilde. Lang genoeg verstopt was geweest. Ik herinnerde mezelf als huppelend en enthousiast meisje. Onbevangen, niet bang en vol zelfvertrouwen. Dat meisje wilde weer tevoorschijn komen.

Kracht versus Balans

Regelmatig vertel ik over de kracht van kleur. Iedereen heeft een uniek en persoonlijk kleurenpalet, de kleuren van je eigenheid, jouw blauwdruk  Je ontdekt jouw grootste krachtkleur van je Eigenheid door deel te nemen aan de training ‘Versterk je Eigenheid. Zo’n blauwdruk geeft kenmerken over je persoonlijkheid; hoe jij dingen moeiteloos doet en wat voor jou belangrijk is in het leven. Je ontdekt de kleur van jouw eigenheid en de daarbij behorende geheime code voor succes en geluk.

Jouw blauwdruk kent een duidelijke omschrijving van kwaliteiten en eigenschappen van elke kleur. Mensen herkennen dit direct. Begin 2019 nam ik zelf een inkijk in mijn persoonlijke blauwdruk. Geel was niet royaal vertegenwoordigd. Dit staat voor zelfvertrouwen en zelfbewustzijn; precies de dingen waar ik aandacht voor wilde maken. Werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling stond in 2019 hoog op mijn verlanglijst. Limegroen accepteren en omarmen was mijn uitdaging. Dit is de kleur van de Persoonlijke Ontwikkelaar. Een tint van groen waar veel geel door is gemengd. Dus ging ik aan de slag. Dat huppelende meisje, vol zelfvertrouwen, wilde ik graag weer zijn. Eind 2020, ging ik op herhaalrecept. En wat denk je; de kleuren van mijn blauwdruk zijn veranderd. Ik neem jullie een stukje mee in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Groen brengt rood in balans

Door de uitkomst van mijn blauwdruk kreeg ik inzicht dat zowel de rode- als de gele kleurfamilie tot mijn eigenheid behoort. Eerst was dat Aubergine, de Stijlvolle Raadgever. Nu is het Crème, de Zonnige Adviseur. Hierover lees je meer in dit blog. Aubergine was het startpunt van mijn ontwikkeling en is in mijn blauwdruk een paar plaatsje opgeschoven.

Je eigenheid helemaal laten zien vereist een goede balans. Daarom kent elke krachtkleur een balanskleur, jouw geheime code voor succes en geluk. In mijn geval in 2019: de kleurfamilie groen. Het thema dat speelt tussen deze kleuren is: volg je passie én volg je hart. 

Ben ik in balans dan laat ik zien wie ik ben en hoe ik wil leven; hoe meer ik in balans ben hoe beter ik tot mijn recht kom en hoe meer ik me in mijn element voel. Ik ging op ontdekking hoe mijn balanskleur groen in mijn voordeel kon werken.

Mijn leven veranderde door de kleur groen meer in mijn leven toe te laten. Best lastig voor iemand die groen niet gauw aantrekt.

Gelukkig hoef je wat kleur betreft niet altijd de kleur die je nodig hebt aan te trekken. Kleur kun je verwerken in spullen; verstop het in een sok, een horloge of koop een kussen of sjaal. Verwerk het in je interieur, in je accessoires of zoek het op. Dat laatste is wat ik koos.

Dagelijks zocht ik groen op in mijn omgeving

Mijn balanskleur is prima te vinden in de natuur. Daar is groen genoeg. Ik startte een nieuwe leefstijl: wandelen in de natuur. Iedere dag. In het voorjaar van 2019 zette ik mijn eerste stappen. Stappen die kilometers werden. In de buitenlucht, tussen de bladeren, de bomen en het gras. Daarnaast ben ik ook de kracht van geur gaan toepassen door gebruik te maken van natuurlijke oliën. Geur én kleur werken namelijk diep door in je onderbewuste. Beide helen jouw negatieve gedachten en emoties én ondersteunen ze jou op een positieve manier in je transformatieproces. 

Het resultaat van balans én kracht in mijn leven

Ik ben levenslustiger dan ooit, me bewust van mijn sterke kanten en ik sprankel. Kwaliteiten die passen bij de kleur van mijn eigenheid; crème. Mijn enthousiasme voor het werken met de  kleur en geur is nog groter geworden. Vooral nu ik zelf zo’n enorme transformatie ervaar. Het grote bijkomende voordeel is dat je transformatieproces makkelijker en liefdevoller gaat, zonder te trekken, zonder te duwen of het gevoel dat persoonlijke ontwikkeling zwaar is. Dat er meer kan dan je denkt. Persoonlijke ontwikkeling en groei is altijd mogelijk. Ik ervaar weer onbevangenheid, die huppeling en voel me vol zelfvertrouwen. En die kleur groen? Die trek ik tegenwoordig zelfs aan. Mijn nieuwe geheime code is nu paars. 

Elke transformatie begint bij jezelf

Werken aan je zelfvertrouwen en authenticiteit verhoogt de zichtbaarheid in je eigen kracht. Ook voor mij.  Je trekt er als vanzelf klanten, vrienden, collega’s of relaties mee aan die dit ook zoeken. Dat vind ik zo bijzonder waardevol. En daarom help ik mensen zoals jij en ik volledig in hun kracht te gaan staan en zichzelf te laten zien zoals ze zijn. Omdat jezelf laten zien zoals je bent goud waard is, je in je element laat zijn.

Meer dan ooit ben ik de persoon die ik wil zijn en dat gun ik iedereen. Ik houd ervan om mensen bewust te maken en ze handvatten te bieden voor die groei en ontwikkeling. Zodat ze helemaal laten zien wie ze (willen) zijn. De kracht van kleur en geur helpt daar enorm bij.

Zo´n ontwikkeling is mooi. En ik zeg niet dat jij ook per se moet ontwikkelen, want dat hoeft niet. Maar mocht je een klein verlangen voelen naar verandering, naar meer energie, zelfvertrouwen of (persoonlijk) succes. Naar iets dat je leven kan transformeren en je helpt om je te laten zien zoals je bent. Dan doe ik niets liever dan jou hierin ondersteunen. Er is veel mee te winnen, daar ben ik zelf het levendige voorbeeld van. Zonder de kracht van kleur en geur was ik niet zo goed geslaagd om iets wat ik heel graag wil zijn te bereiken.

Als jij jouw toekomstige zelf een kleur zou geven,
welke kleur zou dat dan zijn?