Jij doet ‘iets’ met kleding en kleur hé? Een vraag die ik vaak hoor. En nog voordat ik antwoord kan geven, komt er een relaas aan excuses een aannames achteraan: ‘Ik heb niet zoveel met kleding. Jij zal wel vaak bij de duurdere zaken kopen, dat kan ik niet betalen. Voor mij hoeft dat niet hoor, er zo opgedirkt uitzien. Mensen nemen mij maar zoals ik ben.’

Buiten alle aannames, overtuigingen en excuses om, is die laatste opmerking nou precies waar het allemaal om draait. Wie ben jij dan? En kan ik dat aan je uitstraling zien? Als ik jou voor het eerst ontmoet, is de eerste indruk die jij achterlaat bij mij, precies hetzelfde als het beeld wat jij wilde neerzetten?

Vaak weten we zelf niet welk beeld we neerzetten. En al helemaal niet door welke aspecten dit beeld tot stand wordt gebracht. Omdat we simpelweg niet gewend zijn om heel bewust naar onszelf te kijken. Daarnaast ontbreekt het dikwijls ook aan kennis om de juiste conclusies te trekken uit wat we dan zien. In dit blog help ik je hier alvast een stapje mee op weg.

Harmonie is de sleutel
Persoonlijke uitstraling wordt bepaald door je lichaamsbouw, -houding, -beweging en mimiek. Maar ook door kleding, accessoires, kapsel en eventueel make-up. Zij geven de doorslag of je aantrekkelijk wordt gevonden, of er visuele overtuigingskracht is. De sleutel is het creëren van harmonie en evenwicht tussen de eerdergenoemde elementen en jouw persoonlijkheid en persoonlijke boodschap. Hoe meer evenwicht er is, hoe meer jouw eigenheid zichtbaar wordt. Hierdoor wordt je authenticiteit versterkt en je geloofwaardigheid vergroot.

 

Een uitstraling is niet goed of fout, wel aantrekkelijk of niet aantrekkelijk.

 

Persoonlijkheid en non-verbale communicatie
Kleding en accessoires horen altijd je eigen identiteit te versterken. Zij zorgen ervoor dat je persoonlijkheid en innemendheid zichtbaar worden. Daarna kun je met verschillende elementen spelen om bepaalde effecten te creëren in je uitstraling, afgestemd bij je doel, doelgroep en gelegenheid. Onthoud hierbij dat het versterken van jouw persoonlijke kracht altijd voorrang heeft op het ondersteunen van de boodschap.

 

Wil jij als onderneemster of professional weten wat jouw persoonlijk kracht is en leren hoe je dit zichtbaar maakt in je uitstraling? Dan is de Masterclass: ‘Stijlvol jezelf in 40 tinten kracht’ echt iets voor jou.

Na afloop van deze masterclass weet jij waar jij fantastisch goed in bent, hoe je dit laat zien in je uitstraling. En weet je welke boodschap je communiceert door middel van kleur.  Reserveer hier jouw plekje voor deelname.

 

Kleding als basis voor een zelfverzekerde houding
Kleding is van grote invloed op je lichaamshouding, -beweging, je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Juist om deze redenen vormt kleding de basis voor het versterken van authenticiteit en visuele overtuigingskracht. De uitstraling van iemand in een sportief jack met een paar stevige sneakers is totaal anders wanneer dezelfde persoon een blazer en een elegante schoen draagt.

 

Als je je innerlijk wilt laten zien in je uitstraling, moet je eerste weten hoe je innerlijk is.

 

Wil jij als onderneemster meer zelfinzicht, zelfwaardering en/of zelfvertrouwen? Weten wat jouw talenten zijn, hoe jij dingen moeiteloos doet. Wat jouw diepste drijfveren zijn, waarom je de dingen doet? Wacht dan niet langer en geef je nú op voor de Masterclass: Stijlvol jezelf in 40 tinten kracht’.

 

Je innerlijk aan laten sluiten bij je uiterlijk
Wanneer je erin slaagt om je outfit aan te laten sluiten bij je innerlijk, dan kan de ander zien wie jij bent. En dat schept een goede basis voor contact. Je innerlijk is een uitgebreid gebied en bevat o.a. emoties, ideeën, kwaliteiten, vaardigheden en talenten. Eigenlijk alles wat niet fysiek aan jou is, is deel van je innerlijk. Wie bewust naar zichzelf kijkt, krijgt meer inzicht in en komt dichter bij zichzelf.

 

Ik nodig je uit om met andere ogen naar jezelf te kijken. Er is geen goed of fout. Ga ontdekken dat er nog veel meer in je zit dan je wellicht zelf vermoedt. Door bewust bezig te zijn met je uitstraling en kleur en kleding hierbij in te zetten, ga je ervaren dat er ook een bepaalde persoonlijke ontwikkeling in gang wordt gezet, bijvoorbeeld het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, toegankelijkheid, zichtbaarheid, kracht, of leiderschap.

En ja, ik doe ‘iets’ met kleding en kleur. Om precies te zijn: Jou helpen je vrij te voelen om jezelf te zijn vanuit jouw persoonlijke kracht en hoe je dit zichtbaar maakt in jouw uitstraling. Zodat je beter gezien, gehoord en gewaardeerd wordt en daardoor succes en geluk aantrekt.

 

Samengevat:

Harmonie is de sleutel

Persoonlijkheid en non-verbale communicatie

Kleding als basis voor een zelfverzekerde houding

Je innerlijk aan laten sluiten bij je uiterlijk

 

Welke positieve eigenschap van jou, wil jij graag meer uitstralen?

Download hier mijn gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur. En voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers. Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en presenteer jezelf als magisch merk!

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

 

Download mijn gratis e-book en voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers.  Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en laat zien wie je bent!

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)