Heb je ooit gehoord van “in je element zijn”? Het is zo’n typische uitspraak die we allemaal wel eens ergens hebben opgevangen, toch? Het betekent dat je je gewoon helemaal op je gemak voelt met wat je doet en dat je veel voor elkaar krijgt zonder al te veel moeite, zowel op je werk als in je dagelijkse leven. En weet je wat? Het is mega belangrijk om te weten wanneer je in je element bent, want dan gaan de dingen als vanzelf, slurpt het geen energie op en knal je regelrecht naar je doelen. Klinkt best goed, toch?

Laten we even stilstaan bij de elementen die we gebruiken als metafoor voor ons gedrag: vuur, water, aarde en lucht. Elk element heeft zijn eigen kenmerken en geeft ons inzicht in onze kwaliteiten, uitdagingen en hoe we dingen doen. Het helpt ons te begrijpen wat we leuk vinden om te doen en waar we van gaan stralen.

Laten we de show stelen met vuur

Vuur staat voor het stellen van uitdagende doelen en anderen aanzetten tot actie. Ben jij iemand die altijd nieuwe, ambitieuze doelen stelt en anderen weet te motiveren om in actie te komen? Dan ben jij een vuurtype! Jij bent het type dat anderen inspireert en een echte brandstof bent voor verandering.

Dan komt water in de schijnwerpers

Water is het element dat symbool staat voor het schenken van aandacht aan de mensen om ons heen. Ben jij iemand die altijd luistert, empathisch is en anderen ondersteunt? Dan ben jij een watertype! Jij bent degene die altijd een helpende hand biedt en er altijd voor anderen is.

Aarde, de solide grond onder onze voeten

Aarde staat voor het grondig aanpakken van dingen met een duidelijke planning. Als jij iemand bent die altijd gestructureerd te werk gaat, alles tot in de puntjes plant en de details belangrijk vindt, dan ben jij een aardetype! Jij bent degene die ervoor zorgt dat projecten op rolletjes lopen en dat alles op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Last but not least, lucht

Lucht vult de zaal met een wervelwind van ideeën met veel enthousiasme. Ben jij iemand die altijd barst van de creativiteit, vol nieuwe ideeën zit en anderen weet te enthousiasmeren? Dan ben jij een luchttype! Jij bent de persoon die nieuwe perspectieven brengt en anderen inspireert om buiten de gebaande paden te denken.

Onthoud dit goed: niemand hoeft in een enkel hokje te passen. We zijn allemaal samengesteld uit een unieke mix van deze elementen, maar voelen vaak wel een sterke band met één specifiek type. Het is geen keurslijf, eerder een feest van ontdekkingen die ons helpen te begrijpen wie we zijn en wat ons laat stralen.

Dus, lieve lezer, wij nodigen je uit om na te denken over welk element het beste bij jou past. Wat maakt jou enthousiast? Waar ben jij het beste in? Waarvan ga jij stralen? Ontdek welk element jouw gedrag het beste weerspiegelt en gebruik dat inzicht om het beste uit jezelf te halen.

Laat het ons weten in de reacties!

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid. 
Meer informatie over het Eigenheidboek vinden je hier.

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche