Als groen je favoriete kleur is ben je een praktisch, nuchter persoon met liefde voor de natuur. Je bent stabiel en evenwichtig of je streeft naar evenwicht. Tijdens een crisis vinden anderen het fijn om iemand met persoonlijkheidskleur groen in de buurt te hebben. Je blijft kalm en houdt de situatie onder controle totdat deze is opgelost. Je bent vriendelijk, gul en medelevend, je zorgt voor en koestert anderen – maar pas op dat je niet je eigen behoeften verwaarloost terwijl je aan anderen geeft.

Sociaal

Je hebt de behoefte om erbij te horen – groenen sluiten zich aan bij sociale groepen – je voelt je thuis in elke sociale situatie omdat je hoffelijk en welgemanierd bent en precies weet wat je moet zeggen en doen. Met een persoonlijkheidskleur groen heb je een grote behoefte om lief te hebben en bemind te worden en je hebt de neiging om je hart op je mouw te dragen – je verbergt je gevoelens niet en bent daardoor een open boek.

Omdat je een goede luisteraar bent, ben je een uitstekende raadgever, psycholoog, of maatschappelijk werker. Problemen zie je met empathie, duidelijkheid en een evenwichtige analyse, waarbij je beide kanten ziet terwijl je respect en zorgzaamheid toont voor de mens. Het vermogen om jezelf in de schoenen van anderen te verplaatsen is een van je ware talenten, maar je moet oppassen dat je niet zo betrokken raakt bij het leven van anderen dat je jezelf ervoor opoffert.

Trouw

Je bent een goede burger en bent graag betrokken bij maatschappelijke groepen. Je wordt graag geaccepteerd, gewaardeerd en bewonderd voor het goede dat je doet in de gemeenschap en in je gezinsleven. Je hebt hoge morele normen en het is belangrijk voor je om het juiste te doen. Je bent een trouwe vriend en een trouwe partner, zachtaardig maar niet gepassioneerd. Het is moeilijk voor je om grote passie te voelen, omdat je behoefte hebt aan balans en vrede, niet aan actie.

Groenen zijn over het algemeen openhartige, gemeenschapsgerichte mensen, redelijk sociaal en geven de voorkeur aan vrede tegen elke prijs. Je kunt jezelf wegcijferen, te bescheiden en geduldig zijn en het risico lopen door anderen te worden uitgebuit. Je lijkt misschien onschuldig en naïef, maar je bent eigenlijk behoorlijk door de wol geverfd en scherpzinnig – je leest anderen goed, maar houdt het vaak voor jezelf.

 

Intelligent

Het hebben van een persoonlijkheidskleur groen betekent dat je een sterke wil hebt en niet graag door anderen wordt verteld wat je moet doen. Je houdt ervan om discussies te winnen en geeft een nederlaag niet gemakkelijk toe. Je bent intelligent en houdt ervan om te leren – je begrijpt snel nieuwe concepten. Je bent zakelijk georiënteerd en houdt ervan om in je eigen bedrijf te werken. Detail verveelt je. Je verwerkt informatie snel en geeft er de voorkeur aan om een ​​idee uit te werken, een plan op te stellen en de rest vervolgens aan iemand anders te delegeren. Ideeën stromen vrij gemakkelijk, maar je bent niet goed in het uitvoeren ervan. Geld is belangrijk voor je, maar dan wel om het geld wat je hebt verdiend weer weg te kunnen geven.

Een negatieve kant van de groene persoonlijkheid is de neiging tot afgunst en jaloezie. Je kunt de neiging hebben om te roddelen, wat te maken heeft met je eigen behoefte om erbij te horen. Met een persoonlijkheidskleur groen ben je geen risiconemer en niet actiegericht, eerder een toeschouwer. Je zit graag in een café en kijkt naar de wereld die voorbijgaat.

Als je weerstand voelt bij groen

Kan het zijn dat:

  • Je geen ‘sociaal dier’ bent

  • Je er niet van houdt om dingen te doen zoals ‘de rest’ dat doet.

  • Je geen natuurliefhebber bent.

  • Je een individualist bent die er de voorkeur aan geeft om op zichzelf te blijven in plaats van zich onder de menigte te mengen.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze kleurpersoonlijkheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van groen houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

Wanneer draag je groen?

Draag jouw tint van groen als je aandacht wilt geven aan je energie. Groen werkt rustgevend wanneer je veel stress ervaart of oververmoeid bent.  Het is bij uitstek de kleur die je helpt om toegankelijk over te komen of mensen op hun gemak te stellen. Draag deze kleur als een top, shirt of blouse of als (onderdeel van een) accessoire, zoals sjaal of stropdas.

 

In welke eigenschap van een groene persoonlijkheid herken jij jezelf als ondernemer?

Wil jij meer inzicht in jouw drijfveren, communicatiestijl en sterke punten? En ontdekken welke kleur jouw ondernemerspersoonlijkheid heeft?
Ga dan mee op Groeps-Groeireis of individuele Groeireis en ontdek wat jouw aller grootste kracht is en wat jou zo bijzonder maakt. Wat jij moeiteloos en zo vanzelfsprekend doet, dat je er niet eens bij nadenkt.