Als groen je favoriete kleur is ben je een praktisch, nuchter persoon met liefde voor de natuur. Je bent stabiel en evenwichtig of je streeft naar evenwicht. Tijdens een crisis vinden anderen het fijn om iemand in de buurt te hebben met de kleur groen in hun Eigenheid. Je blijft kalm en houdt de situatie onder controle totdat deze is opgelost. Je bent vriendelijk, gul en medelevend, je zorgt voor en koestert anderen – maar pas op dat je niet je eigen behoeften verwaarloost terwijl je aan anderen geeft.

Sociaal

Je hebt de behoefte om erbij te horen – je slluit je graag aan bij sociale groepen – je voelt je thuis in elke sociale situatie omdat je hoffelijk en welgemanierd bent en precies weet wat je moet zeggen en doen. Met de kleur groen in je Eigenheid heb je een grote behoefte om lief te hebben en bemind te worden en je hebt de neiging om je hart op je mouw te dragen – je verbergt je gevoelens niet en bent daardoor een open boek.

Omdat je een goede luisteraar bent, ben je een uitstekende raadgever, psycholoog, of maatschappelijk werker. Problemen zie je met empathie, duidelijkheid en een evenwichtige analyse, waarbij je beide kanten ziet terwijl je respect en zorgzaamheid toont voor de mens. Het vermogen om jezelf in de schoenen van anderen te verplaatsen is een van je ware talenten, waak ervoor dat je niet zo betrokken raakt bij het leven van anderen dat je jezelf ervoor opoffert.

Trouw

Je bent een goede burger en bent graag betrokken bij maatschappelijke groepen. Je wordt graag geaccepteerd, gewaardeerd en bewonderd voor het goede dat je doet in de gemeenschap en in je gezinsleven. Je hebt hoge morele normen en het is belangrijk voor je om het juiste te doen. Je bent een trouwe vriend en een trouwe partner, zachtaardig maar niet gepassioneerd. Het is moeilijk voor je om grote passie te voelen, omdat je behoefte hebt aan balans en vrede, niet aan actie.

Is de kleur van jouw Eigenheid groen, dan ben je over het algemeen openhartig, gemeenschapsgericht, redelijk sociaal en geef je de voorkeur aan vrede tegen elke prijs. Je kunt jezelf wegcijferen, te bescheiden en geduldig zijn en het risico lopen door anderen te worden uitgebuit. Je lijkt misschien onschuldig en naïef, maar je bent eigenlijk behoorlijk door de wol geverfd en scherpzinnig – je leest anderen goed, maar houdt het vaak voor jezelf.

 

Intelligent

Het hebben van groen in de kleur van je Eigenheid betekent dat je een sterke wil hebt en niet graag door anderen wordt verteld wat je moet doen. Je houdt ervan om discussies te winnen en geeft een nederlaag niet gemakkelijk toe. Je bent intelligent en houdt ervan om te leren – je begrijpt snel nieuwe concepten. Je bent zakelijk georiënteerd en houdt ervan om in je eigen bedrijf te werken. Detail verveelt je. Je verwerkt informatie snel en geeft er de voorkeur aan om een ​​idee uit te werken, een plan op te stellen en de rest vervolgens aan iemand anders te delegeren. Ideeën stromen vrij gemakkelijk, maar je bent niet goed in het uitvoeren ervan. Geld is belangrijk voor je, maar dan wel om het geld wat je hebt verdiend weer weg te kunnen geven.

Een negatieve kant van groen in je Eigenheid is de neiging tot afgunst en jaloezie. Je kunt de aanleg hebben om te roddelen, wat te maken heeft met je eigen behoefte om erbij te horen. Je bent geen risiconemer en niet actiegericht, eerder een toeschouwer. Je zit graag in een café en kijkt naar de wereld die voorbijgaat.

Als je weerstand voelt bij groen

Kan het zijn dat:

  • Je geen ‘sociaal dier’ bent
  • Je er niet van houdt om dingen te doen zoals ‘de rest’ dat doet.
  • Je geen natuurliefhebber bent.
  • Je een individualist bent die er de voorkeur aan geeft om op zichzelf te blijven in plaats van zich onder de menigte te mengen.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze kleur van je Eigenheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van groen houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

 

In welke eigenschap van groen als Eigenheid herken jij jezelf ?

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.