Als blauw je favoriete kleur is, ben je betrouwbaar en behoudend – je hebt veel vertrouwen in anderen, hoewel je in het begin erg op je hoede bent totdat je zeker bent van de ander. Tegelijkertijd heb je, als blauw de kleur is van je Eigenheid, ook een diepe behoefte om vertrouwd te worden.

Impulsieve of spontane uitspattingen zijn een uitdaging voor je – je denkt altijd na voordat je spreekt en handelt en doet alles in je eigen tempo in je eigen tijd. Daarbij neem je de tijd om je gevoelens te verwerken en te delen.

Je bent authentiek en oprecht en neemt je verantwoordelijkheden serieus.

Trouw

Het hebben van blauw in de kleur van je Eigenheid betekent dat je een diepe behoefte hebt aan rust en harmonie in je dagelijkse leven. Dagelijks mediteren en rustig de tijd nemen voor reflectie en zelfontdekking zou je daarin een voordeel opleveren. Als behulpzaam persoon vind je het heerlijk om nodig te zijn, maar een belangrijke les is, om eerst van jezelf te leren houden – je leeft vanuit je hart en bent altijd bezig om de behoeften van anderen voorop te stellen. Je bent een loyale en trouwe huwelijkspartner. Een eerlijke, betrouwbare en oprechte vriend. Je vormt een sterke band, maar riskeert de neiging om een pleaser te worden en je eigen gevoel uit te schakelen.

Beheerst

Blauw in de kleur van je Eigenheid betekent dat je over het algemeen redelijk gelijkmatig bent, tenzij je emoties het overnemen – dan kun je ofwel humeurig en overdreven emotioneel worden, of koel en onverschillig. Voor anderen lijk je zelfverzekerd en beheerst, maar je verbergt wellicht je kwetsbare kant. Hoewel je vriendelijk en sociaal bent, geef je de voorkeur aan de inner-circle van je eigen hechte vriendengroep. Hierin pik je de behoeften van anderen haarfijn op. Zelf ben je liever op de achtergrond – Je houdt er niet van om de aandacht op jezelf te vestigen.

 

Benaderbaar

Met blauw in je Eigenheid ben je sentimenteel – je huilt gemakkelijk bij droevige films- en houd je graag vast aan dingen uit het verleden. Je vergelijkt het heden met het verleden, op zoek naar personen met autoriteit, ouders, superieuren of andere leiders om je overtuigingen over de wereld te ondersteunen.
Soms kun je star en vasthoudend zijn – je probeert vast te houden aan wat je bekend is en het is een uitdaging om je van je pad af te leiden – je doet de dingen koppig op jouw manier, zelfs als er een betere manier is. Hoewel je niet graag onenigheid of conflicten in je leven hebt, kun je hierdoor wel de oorzaak van conflicten met anderen zijn. Mensen voelen zich wel altijd welkom in je leven omdat je benaderbaar en vriendelijk bent.

Als je weerstand voelt bij blauw

Kan het zijn dat:

  • Je niet van routine houdt en op zoek bent naar meer uitdaging en avontuur in je leven.
  • Je er misschien klaar mee om de ‘verantwoordelijke’ te zijn.
  • Er teveel blauw in je omgeving is en je daardoor verdrietig voelt of depressieve gevoelens hebt.
  • Je niet van de controle en beperkingen van blauw houdt – je zou graag een vrije geest willen zijn.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze eigenheidskleur vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van blauw houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

 

In welke eigenschap van een blauwe persoonlijkheid herken jij jezelf?

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal print, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Ontdekken wat de kleur van jouw Eigenheid is? Bestel jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek

Je kunt je persoonlijke Eigenheidboek gebruiken als je…

  • Persoonlijke gebruiksaanwijzing van dit moment
  • Nu iets anders wilt met je leven, maar wat of hoe dan?
  • Niet weet waar je goed in bent
  • Vaak moe bent, veel piekert en rond loopt met een onbevredigend gevoel
  • Inzicht wilt krijgen in je eigen gedrag en je communicatie zowel privé als werk
  • Toe bent aan een flinke dosis energie, positiviteit en zelfkennis