Als bruin de kleur van je Eigenheid is ben je eerlijk, nuchter en sta je met beide voeten stevig op de grond. Je bent stabiel, betrouwbaar, rustig en zelfverzekerd. Net als vriendelijk, toegankelijk en oprecht. Met bruin als kleur van Eigenheid heb je een scherp gevoel van plicht en verantwoordelijkheid – je neemt je verplichtingen zeer serieus.

Troost

Je bent een echte huismus – het gezins- en familieleven is uiterst belangrijk voor je. Als trouwe en betrouwbare vriend geef je ondersteuning waar nodig. Je bent gevoelig voor de behoeften van anderen. Maar ook gevoelig voor kritiek van anderen. Je houdt van fysiek comfort, eenvoud en kwaliteit. Familie is belangrijk voor je en daarom heb je een sterke behoefte aan veiligheid en een gevoel van saamhorigheid. Anderen worden tot je aangetrokken als ze troost en steun nodig hebben – je hebt een warme en bemoedigende manier die geruststelling geeft.

IJverig

Als bruin de kleur van je Eigenheid is, ben je sensueel, warm en ondersteunend. Anderen voelen zich comfortabel in jouw aanwezigheid en vinden het gemakkelijk om zich te openen en je te vertrouwen. Je bent hardwerkend, ijverig en betrouwbaar. Je kunt heel beschouwend zijn, het oplossen van problemen kan je heel erg in beslag nemen totdat je een oplossing hebt gevonden. Het leven neem je serieus en je hebt een subtiel, droog gevoel voor humor. Je hebt de neiging om niet onbezorgd en spontaan te zijn. Je weet liever precies wat er aan de hand is voordat je je ergens aan committeert – geen verrassingsfeestjes voor jou! Het liefst blijf je in je eigen veilige wereldje – je houdt er niet van dat je kleine wereldje ergens van overstuur raakt.

 

Structuur

Je houdt van een gestructureerd leven met alles op zijn plaats, hoewel je geen perfectionist bent. Je bent materialistisch, waardeert kwaliteit in alles – een comfortabel huis, het beste eten en drinken en loyaal gezelschap. Bij het verliezen van de controle voel je je ongemakkelijk. En je werkt hard om een situatie te veranderen die onrechtvaardig of oneerlijk lijkt. Je ziet het leven vaak als een worsteling in de overtuiging dat het leven niet gemakkelijk bedoeld was.

Als je weerstand voelt bij bruin

Kan het zijn dat je:

  • spontaan bent en houdt van frisse en vernieuwende ideeën.
  • graag uit gaat en geniet van een leuker leven met gelijkgestemde mensen.
  • meer een dromer bent, met een kleurrijke verbeelding.
  • verveeld raakt door routine en je niet op zoek bent naar een gelijkmatig leven.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze kleur van Eigenheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van bruin houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

In welke eigenschap van bruin als kleur van Eigenheid herken jij jezelf?

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.