Als oranje de kleur van je Eigenheid is 

Kunnen huishoudelijke taken je gestolen worden, omdat het niet zo belangrijk voor je is – je houdt te veel van plezier en houdt niet van het alledaagse – een beetje stof op de vensterbank is geen probleem voor jou.
Wat je dan vaak wel weer leuk vindt is koken. 

Wat een echte kwaliteit is, wanneer oranje de kleur is van jouw Eigenheid, is dat je makkelijk verder gaat na tegenslagen in het leven.

Flamboyant

Met oranje als favoriete kleur ben je warm, optimistisch, extravert en vaak flamboyant. Je bent vriendelijk, goedaardig en een aangenaam persoon.

Je bent vastberaden en over het algemeen wat assertiever, maar nooit agressief. Met oranje in je Eigenheid ben je luchtiger en minder intens dan degenen die van rood houden. Van sociaal contact en sociale bijeenkomsten word jij erg blij, hier breng je alle type mensen samen.

Van feesten en gezelligheid, of het plannen van allerlei soorten sociale evenementen, geniet je enorm. Oranje mensen zijn het levend voorbeeld van feest vieren, de ongeremde artiest! Je bent vaak de luide prater in een groep. En hoewel je charmant en sociaal bent, heb je soms ook de neiging om te pronken.

Anderen vinden je inspirerend met jou dosis vitaliteit en positieve energie. Jij op jouw beurt krijgt veel voldoening door anderen te helpen. Je bent tolerant en accepteert anderen zoals ze zijn. Je leeft je leven op basis van je ‘onderbuik reacties’.

Je bent een mensenmens, gemotiveerd door wat anderen wel of niet denken. Voor jou is het belangrijk om mensen om je heen te hebben. Als je te lang alleen bent word je overspoeld door negativiteit. Omdat je een vrije van geest bent, heb je een hekel aan ‘sjabloontjes’. Het passen binnen een keurslijf is niet aan jou besteedt, daarom ben je ook niet graag gebonden – je bent niet altijd loyaal in je relaties en vindt het moeilijk om je te binden.

Avonturier

Een avonturier, dat ben je ten voeten uit- je houdt van het buitenleven, kamperen, bergbeklimmen en genieten van avontuurlijke sporten zoals skydiven en deltavliegen. Jij bent de waaghals, altijd op zoek naar je volgende uitdaging, je volgende grote avontuur. Je houdt ervan fysiek actief te zijn, vooral in de buitenlucht, of je nu gewoon gaat wandelen of deelneemt aan sportwedstrijden op hoog niveau.

Je bent vol leven, altijd onderweg, vastberaden en competitief, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen – en dit kan leiden tot rusteloosheid en ongeduld met anderen die deze behoefte niet hebben.

Liefhebbers van oranje nemen graag risico’s op veel gebieden van hun leven, vooral op fysiek gebied. Ze verkennen liever hun buitenwereld dan hun binnenwereld.

 

Geduld

Vanuit een negatief perspectief kan oranje als Eigenheid  afstandelijk, egoïstisch, egocentrisch en onverschillig worden. Geduld is niet een van je sterke kanten en je kunt behoorlijk krachtig en dominant overkomen op anderen als je onder stress staat. Het kan dan zelfs zijn dat je een onvriendelijke praktische grappenmaker bent. En het kan leiden naar besluiteloosheid, inconsequent en onvoorspelbaar zijn.

Angst voelt Eigenheid oranje  in de buik, alsof er knopen in zijn gebonden.

Als je weerstand voelt bij oranje

  • Kan het zijn dat je je in grote groepen niet op je gemak voelt. Je voelt je prettiger bij een kleine vriendenkring.
  • Houd je niet zo van (drukke) feesten en gezelligheid. En al helemaal niet van flamboyantie en pronken.
  • Wil je heel graag zelf de controle houden en houd je jezelf misschien sociaal tegen.
  • Kan het wijzen op woede omdat je op een bepaald moment in je leven wreed bent behandeld.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze Eigenheidskleur vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van oranje houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

 

 

Herken jij jezelf in de eigenschappen van een oranje Eigenheid?

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.