Als oranje de kleur van je Eigenheid is 

Kunnen huishoudelijke taken je gestolen worden, omdat het niet zo belangrijk voor je is – je houdt te veel van plezier en houdt niet van het alledaagse – een beetje stof op de vensterbank is niet zo belangrijk voor je. Hoewel iemand met de kleur oranje in haar Eigenheid wel van koken houdt.

Je gaat gemakkelijk verder na tegenslagen in het leven.

Flamboyant

Met oranje als favoriete kleur ben je warm, optimistisch, extravert en vaak flamboyant. Je bent vriendelijk, goedaardig en een aangenaam persoon.

Je bent vastberaden en over het algemeen wat assertiever in plaats van agressief. Met oranje in je Eigenheid ben je luchtiger en minder intens dan degenen die van rood houden. Van sociaal contact en sociale bijeenkomsten word jij erg blij, hier breng je alle type mensen samen.

Van feesten en gezelligheid, of het plannen van allerlei soorten sociale evenementen, geniet je enorm. Oranje mensen zijn het leven van het feest, de ongeremde artiest! Je bent vaak de luide prater in een groep. En hoewel je charmant en sociaal bent, heb je de neiging om te pronken.

Anderen vinden je inspirerend met jou dosis vitaliteit en positieve energie. Jij op jouw beurt krijgt veel voldoening door anderen te helpen. Je bent tolerant en accepteert anderen zoals ze zijn. Je leeft je leven op basis van je ‘onderbuik reacties’.

Je bent een mensenmens, gemotiveerd door wat anderen wel of niet denken. Je hebt mensen om je heen nodig. Als je te lang alleen bent word je overspoeld door negativiteit. Omdat je een vrije geest bent ben je niet graag gebonden – je bent niet altijd loyaal in je relaties en vindt het moeilijk om je te binden.

Avonturier

Een avonturier, dat ben je ten voeten uit- je houdt van het buitenleven, kamperen, bergbeklimmen en genieten van avontuurlijke sporten zoals skydiven en deltavliegen. Jij bent de waaghals, altijd op zoek naar je volgende uitdaging, je volgende grote avontuur. Je houdt ervan fysiek actief te zijn, vooral in de buitenlucht, of je nu gewoon gaat wandelen of deelneemt aan sportwedstrijden op hoog niveau.

Je bent vol leven, altijd onderweg, vastberaden en competitief, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen – en dit kan leiden tot rusteloosheid en ongeduld met anderen die deze behoefte niet hebben.

Liefhebbers van oranje nemen graag risico’s op veel gebieden van hun leven, vooral op fysiek gebied. Ze verkennen liever hun buitenwereld dan hun binnenwereld.

 

Geduld

Vanuit een negatief perspectief kan oranje als Eigenheid  afstandelijk, egoïstisch, egocentrisch en onverschillig worden. Geduld is niet een van je sterke kanten en je kunt behoorlijk krachtig en dominant overkomen op anderen als je onder stress staat. Het kan dan zelfs zijn dat je een onvriendelijke praktische grappenmaker bent. En het kan leiden naar besluiteloosheid, inconsequent en onvoorspelbaar zijn.

Angst voelt Eigenheid oranje  in de buik, alsof er knopen in zijn gebonden.

Als je weerstand voelt bij oranje

  • Kan het zijn dat je je in grote groepen niet op je gemak voelt. Je voelt je prettiger bij een kleine vriendenkring.
  • Houd je niet zo van (drukke) feesten en gezelligheid. En al helemaal niet van flamboyantie en pronken.
  • Wil je heel graag zelf de controle houden en houd je jezelf misschien sociaal tegen.
  • Kan het wijzen op woede omdat je op een bepaald moment in je leven wreed bent behandeld.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze Eigenheidskleur vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van oranje houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

 

 

Herken jij jezelf als onderneemster in de eigenschappen van een oranje Eigenheid?

bij Pluche Eigenzinnige Trip

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin

Hoe zou het voor jou zijn…

❤️ Om te weten wat je Eigenheid is zodat jij zelf weet wat jou bijzonder maakt. Je vergelijkt je niet meer met andere ondernemers en je focust op je eigen succes en geluk. Je onderneemt moeiteloos, je pakt je zichtbaarheid en leeft vanuit je element?

🧡 Om richting en duidelijkheid te hebben voor meer daadkracht en besluitvaardigheid in je ondernemerschap & privé?

 💛 Te ontdekken wat jou uniek maakt, je ideale klanten gaat aantrekken en moeiteloos vol zelfvertrouwen onderneemt?

Voel jij nu in elke vezel: 'Dat wil ik ook!' Pak dan je koffertje en ga mee op jouw Eigenzinnige Groepstrip om ambitieus en deskundig te ondernemen.

De Eigenzinnige trip brengt jou inzicht in jouw persoonlijke kwaliteiten waarbij je helderheid van geest, focus en optimisme ervaart waardoor je makkelijker keuzes maakt. Je weet wat jouw kleurrijke Eigenheid is en wat jou bijzonder maakt. Je hebt een duidelijk beeld op welke manier jij het liefst onderneemt, wat zorgt voor een goede balans om ambitieus & deskundig te ondernemen. Kijk hier voor beschikbare data.