Met roze in je Eigenheid ben je liefdevol, behulpzaam, gul en gevoelig voor de behoeften van anderen. Dit zijn prachtige kenmerken die je ook herkent als je lievelingskleur roze is. Je bent vriendelijk en benaderbaar met een warmte en zachtheid waar anderen zich toe aangetrokken voelen. Je bent de verzorger van de wereld – je houdt ervan om zorg te geven aan anderen, ongeacht of de ander daarvoor open staat.

Zorgzaamheid

Met roze als kleur van je Eigenheid heb je een moederlijk instinct, met een behoefte om te beschermen en te zorgen voor anderen. Zelf heb je ook een behoefte aan deze zorgzaamheid, want je hebt de neiging om jezelf naar de achtergrond te schuiven, in je vastberadenheid om te zorgen voor de behoeften van anderen.

Romantisch

Je bent methodisch en georganiseerd, hoewel je soms nogal luchthartig kunt zijn als de onvolwassen meisjesachtige kant van het roze verschijnt. Je bent verfijnd, terughoudend, kalm en geweldloos, wat de indruk van verlegenheid kan wekken. Je bent heel erg in contact met je vrouwelijkheid – dit geldt ook voor mannen die in contact staan met hun vrouwelijke kant. Je bent romantisch, sensueel en gevoelig.

 

Jeugdig

Met je optimistische en positieve kijk op het leven zie je het goede in iedereen. Je hebt een naïviteit, zoetheid en schoonheid over je heen die in sommige gevallen meisjesachtig en onvolwassen kan worden. Je hebt een jeugdige uitstraling, zelfs tot op hoge leeftijd zie je er jonger uit dan je in werkelijkheid bent. De uitdaging als roze de kleur van je Eigenheid is, is om meer zelfredzaam te worden en te leren van jezelf te houden, dan zal de liefde en acceptatie die naar je terugkomt vermenigvuldigd worden.

Als je weerstand voelt bij roze

Kan het zijn dat:

  • je verlangt naar meer opwinding en actie in je leven
  • je onopgeloste emotionele problemen uit je kindertijd met je moeder of vader hebt
  • roze simpelweg te zoet, meisjesachtig en vrouwelijk voor je is
  • je niet het meelevende en verzorgende type bent en andere kwaliteiten hebt

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van de kleur van je Eigenheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van roze houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

 

In welke eigenschap van Eigenheid roze herken jij jezelf?

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.