Als turkoois de kleur van je Eigenheid is, ben je vriendelijk en benaderbaar, en gemakkelijk om mee te communiceren. Je bent meelevend, empathisch en zorgzaam. Dan stroom je over van creativiteit en is je vrijheid je lief.  Je spreekt vanuit je hart en deelt graag je innerlijke gedachten. Het is voor turkoois als Eigenheid belangrijk om vorm te geven aan je originaliteit, je eigen wijze. Steeds weer nieuwe dingen bedenken die innovatief zijn daar word jij blij van.

Communicatie

Met je vermogen om je focussen en te concentreren op de belangrijkste dingen en je capaciteit om helder te denken, communiceer je moeiteloos. Spreken in het openbaar vind je gemakkelijk.
Je hebt een sterk waarnemingsvermogen en kunt selectief en kritisch zijn, de voor- en nadelen van elke situatie met elkaar in evenwicht brengen en vervolgens de beste weg voorwaarts zoeken.

Soms kan je denken verstrooid raken, vooral als je probeert te veel tegelijk te bereiken. Dit kan je overbelasten en emotioneel uit balans raken. – je hebt turkoois nodig om je weer in balans te brengen.

Managementvaardigheden

Met turkoois als kleur van je Eigenheid ben je zelfvoorzienend, met een goed gevoel van eigenwaarde en het vermogen om van jezelf te houden en voor jezelf te zorgen. Je bent een heldere denker en een goede beslisser. Daarbij beschik je over goede organisatorische en managementvaardigheden. Als leidinggevende word je erg gewaardeerd, in plaats van bazig en veeleisend te zijn, ben je in staat anderen positief te beïnvloeden. Je bent goed in multi-tasking – je op één ding tegelijk concentreren verveelt je.

Het kan zijn dat je opschepperig en narcistisch , egoïstisch en verwaand overkomt en je afstemt op je eigen behoeften met uitsluiting van de behoeften van anderen.

 

Emoties

Met de kleur turkoois in je Eigenheid heb je meestal hoogontwikkelde intuïtieve vaardigheden. Je probeert balans in je leven te creëren terwijl je emotioneel van de ene richting naar de andere slingert. Hoewel je uiterlijk koel, kalm, stabiel en evenwichtig lijkt, ben je onder de oppervlakte misschien in chaos, tijdens een emotionele achtbaanrit.
Wanneer je last hebt van emotionele stress, kan het zijn dat je op een natuurlijke manier aangetrokken wordt door de kleur turkoois, omdat het een kleur is die de emoties controleert en heelt – dit kan een tijdelijke keuze zijn voor een favoriete kleur turkoois.

Als je vanuit een negatief perspectief opereert, heb je misschien een gebrek aan communicatieve vaardigheden, heb je moeite om jezelf uit te drukken, inclusief je emoties, ben je onbetrouwbaar en bedrieglijk, heb je creatieve blokkades of ben je overdreven emotioneel of niet-emotioneel.

Als je weerstand voelt bij turkoois

Kan het zijn dat:

  • Je niet van verandering houdt
  • Je op dit moment emotioneel of creatief vast zit
  • Je je gevoelens hebt afgesloten en dat je deze én je gedachten niet graag deelt
  • Je het niet altijd eenvoudig vindt om medeleven of empathie te tonen.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze kleur van je Eigenheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van turkoois houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

Herken jij jezelf in de eigenschappen van turkoois in je Eigenheid ?

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

bij Pluche training turn the ship/t around Expeditie Eigenheid

Hoe zou het voor je zijn als jij

JE GEZIEN, GEHOORD EN GEWAARDEERD VOELT?
Dat jij je zichtbaarheid pakt, je talent laat zien en dat jij met een voldaan gevoel de dag afsluit.

JE NIET MEER VERGELIJKT MET ANDEREN?
Geen tijd meer verspilt met kijken naar anderen. En je volledig focust op je eigen kwaliteiten.

MEER BALANS KRIJGT?
Je kunt genieten en ontspannen. Je voelt je goed en energiek en hebt een goede balans tussen zakelijk en prive.

WEER BLIJ, OPGEWEKT EN STRALEND DOOR HET LEVEN GAAT?
Jij jezelf dagelijks me-time gunt en rust hebt in je hoofd waardoor je weer plezier hebt en durft te dromen. 

 

VERTROUWT OP JE EIGEN INTUÏTIE?
Je luistert naar de signalen van je eigen lichaam, je behoeftes en emoties waardoor jij je eigen behoeftes vooropzet en kiest voor jezelf.

ZELFBEWUST IN JE SCHOENEN STAAT?
Keuzes maakt waar jij gelukkig van wordt zodat je weer geniet van het leven.

Wanneer je bij de training TURN THE SHIP/T AROUND aanwezig bent, dan helpt het jou bij:
  • Het bewustzijn van wie je bent wat je allemaal moeiteloos kunt.
  • Het bewust inzetten van jouw Eigenheid voor het bereiken van gewenste resultaten
  • Ontplooiing van je talenten
  • Het kiezen van je richting
  • Om nóg meer impact te maken met je grootste kracht; jouw Eigenheid.