Als turkoois de kleur van je Eigenheid is, ben je vriendelijk en benaderbaar, en gemakkelijk om mee te communiceren. Je bent meelevend, empathisch en zorgzaam. Dan stroom je over van creativiteit en is je vrijheid je lief.  Je spreekt vanuit je hart en deelt graag je innerlijke gedachten. Het is voor turkoois als Eigenheid belangrijk om vorm te geven aan je originaliteit, je eigen wijze. Steeds weer nieuwe dingen bedenken die innovatief zijn daar word jij blij van.

Communicatie

Met je vermogen om je focussen en te concentreren op de belangrijkste dingen en je capaciteit om helder te denken, communiceer je moeiteloos. Spreken in het openbaar vind je gemakkelijk.
Je hebt een sterk waarnemingsvermogen en kunt selectief en kritisch zijn, de voor- en nadelen van elke situatie met elkaar in evenwicht brengen en vervolgens de beste weg voorwaarts zoeken.

Soms kan je denken verstrooid raken, vooral als je probeert te veel tegelijk te bereiken. Dit kan je overbelasten en emotioneel uit balans raken. – je hebt turkoois nodig om je weer in balans te brengen.

Managementvaardigheden

Met turkoois als kleur van je Eigenheid ben je zelfvoorzienend, met een goed gevoel van eigenwaarde en het vermogen om van jezelf te houden en voor jezelf te zorgen. Je bent een heldere denker en een goede beslisser. Daarbij beschik je over goede organisatorische en managementvaardigheden. Als leidinggevende word je erg gewaardeerd, in plaats van bazig en veeleisend te zijn, ben je in staat anderen positief te beïnvloeden. Je bent goed in multi-tasking – je op één ding tegelijk concentreren verveelt je.

Het kan zijn dat je opschepperig en narcistisch , egoïstisch en verwaand overkomt en je afstemt op je eigen behoeften met uitsluiting van de behoeften van anderen.

 

Emoties

Met de kleur turkoois in je Eigenheid heb je meestal hoogontwikkelde intuïtieve vaardigheden. Je probeert balans in je leven te creëren terwijl je emotioneel van de ene richting naar de andere slingert. Hoewel je uiterlijk koel, kalm, stabiel en evenwichtig lijkt, ben je onder de oppervlakte misschien in chaos, tijdens een emotionele achtbaanrit.
Wanneer je last hebt van emotionele stress, kan het zijn dat je op een natuurlijke manier aangetrokken wordt door de kleur turkoois, omdat het een kleur is die de emoties controleert en heelt – dit kan een tijdelijke keuze zijn voor een favoriete kleur turkoois.

Als je vanuit een negatief perspectief opereert, heb je misschien een gebrek aan communicatieve vaardigheden, heb je moeite om jezelf uit te drukken, inclusief je emoties, ben je onbetrouwbaar en bedrieglijk, heb je creatieve blokkades of ben je overdreven emotioneel of niet-emotioneel.

Als je weerstand voelt bij turkoois

Kan het zijn dat:

  • Je niet van verandering houdt
  • Je op dit moment emotioneel of creatief vast zit
  • Je je gevoelens hebt afgesloten en dat je deze én je gedachten niet graag deelt
  • Je het niet altijd eenvoudig vindt om medeleven of empathie te tonen.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze kleur van je Eigenheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van turkoois houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

Herken jij jezelf in de eigenschappen van turkoois in je Eigenheid ?

bij Pluche Eigenzinnige Trip

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin

Hoe zou het voor jou zijn…

❤️ Om te weten wat je Eigenheid is zodat jij zelf weet wat jou bijzonder maakt. Je vergelijkt je niet meer met andere ondernemers en je focust op je eigen succes en geluk. Je onderneemt moeiteloos, je pakt je zichtbaarheid en leeft vanuit je element?

🧡 Om richting en duidelijkheid te hebben voor meer daadkracht en besluitvaardigheid in je ondernemerschap & privé?

 💛 Te ontdekken wat jou uniek maakt, je ideale klanten gaat aantrekken en moeiteloos vol zelfvertrouwen onderneemt?

Voel jij nu in elke vezel: 'Dat wil ik ook!' Pak dan je koffertje en ga mee op jouw Eigenzinnige Groepstrip om ambitieus en deskundig te ondernemen.

De Eigenzinnige trip brengt jou inzicht in jouw persoonlijke kwaliteiten waarbij je helderheid van geest, focus en optimisme ervaart waardoor je makkelijker keuzes maakt. Je weet wat jouw kleurrijke Eigenheid is en wat jou bijzonder maakt. Je hebt een duidelijk beeld op welke manier jij het liefst onderneemt, wat zorgt voor een goede balans om ambitieus & deskundig te ondernemen. Kijk hier voor beschikbare data.