Als zwart je favoriete kleur is, zijn macht en prestige belangrijk voor je. Je bent onafhankelijk, wilskrachtig en vastberaden en houdt ervan jezelf en situaties onder controle te hebben. Met zwart als kleur van je Eigenheid, ben je misschien te serieus voor je eigen bestwil – breng wat kleur in je leven om je op te vrolijken – het leven zou leuk moeten zijn.

Autoriteit

Het kan zijn dat je conservatief en conventioneel bent, als liefhebber van zwart. En dat je zelfs voor je beste vrienden en collega’s autoritair en veeleisend over kunt komen. Je houdt dingen vast en bent niet goed in het delen van jezelf met anderen, mogelijk uit angst. In je werk ben je methodisch en zorg je ervoor dat naar wens en tot in de puntjes wordt afgerond. Je bent in staat om problemen op te lossen, waarbij je beschikt over een enorm potentieel dat je (nog) niet aan de wereld laat zien.

Controle

Als de kleur van je Eigenheid zwart is, laat je niet snel je emoties zien. Je wekt de indruk van een waardig en verfijnd persoon die de volledige controle heeft – dit kan een masker zijn om je eigen onzekerheid te verbergen wanneer je in gezelschap bent van mensen waar jij tegenop kijkt. Je houdt ervan om mensen op afstand te houden, je emoties te bewaken en een ondoordringbare barrière te creëren tussen jezelf en anderen. En misschien ga je door een negatieve fase om dat je jouw richting in het leven uit het oog verloren bent.

 

Troost

Met zwart als kleur van je Eigenheid zoek je wellicht bescherming tegen negativiteit om je heen. Je wilt een aura van mysterie en intriges creëren, zoals in het sexy zwarte negligé. Of je gaat door een fase waarbij je geen plezier en vreugde in je leven toelaat. Dan kan zwart een kleur van troost voor je zijn, waardoor je je kunt terugtrekken en je kunt verstoppen voor de echte wereld. Misschien trekt je je terug achter zwart tijdens een moeilijke tijd in je leven, zoals een ernstige ziekte of een periode van verdriet – zwart beschermt, waardoor een diepe innerlijke genezing mogelijk is zonder tussenkomst van anderen.

Als je weerstand voelt bij zwart

Kan het zijn dat je:

  • niet zo van formeel en conservatief houdt en dat je een opgeruimd persoon bent die makkelijk in de omgang is.
  • zwart een deprimerende kleur vindt, voor als je een gelukkige, extraverte en optimistische kijk op het leven hebt.
  • praktisch en nuchter bent en niet als overdreven verfijnd wilt worden gezien.
  • van kinds af aan misschien een angst voor het donker hebt en dat je die angst niet hebt kunnen veranderen.
  • als kind te maken hebt gehad met dominantie en intimidatie, en zwart brengt die gevoelens terug.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze kleur van je Eigenheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van zwart houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

 

In welke eigenschap van zwart als kleur van je Eigenheid herken jij je?

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.