Wie heeft nooit eens een slechte dag?

Het is één van die dagen dat je opstaat en alles tegen jou lijkt te zijn. De koffie is op. Er zit een grote vlek op je favoriete kledingstuk. Het regent, ook al heeft het weerbericht zon voorspelt. Mensen kijken je aan alsof er iets mis met je is. Je zegt iets en de ander interpreteert het op de verkeerde manier.

Alles, absoluut alles, loopt mis… Jij raakt uit je kracht en daarmee verandert ook jouw gedrag. Gedrag wat jou niet verder helpt.

Maar wist je dat de manier waarop we reageren op een slechte dag sterk afhangt van onze Eigenheid? Elk kleurtype reageert op een andere manier wanneer de dingen niet gaan zoals gepland. We hebben een overzicht hoe een slechte dag eruit kan zien per kleurfamilie van onze Eigenheid en wat je kunt doen om je dag te verbeteren.

Rood: Ongeduldig en opvliegend

Voor mensen met een tint van rood in hun Eigenheid staat een slechte dag vaak gelijk aan een gebrek aan controle over situaties. Ze kunnen ongeduldig en opvliegend worden wanneer dingen niet gaan zoals gepland. Om je dag beter te maken, omring je je met jouw tint van groen om balans te vinden. Dat helpt om de emoties van rood te temperen.

Oranje: Dingen uitstellen en te veel richten op anderen

Oranje kleurtypes hebben op een slechte dag de neiging om uit te stellen en zich bij veel dingen te concentreren op anderen. Ze kunnen zich overweldigd voelen door verantwoordelijkheden. Om je dag te verbeteren gun je jezelf ademruimte en omring je je met jouw tint van blauw om te ontspannen en op te laden.

Geel: Rusteloos en kritisch

Mensen met een tint van geel in hun Eigenheid kunnen rusteloos en kritisch worden op een slechte dag. Ze leggen vaak hoge eisen aan zichzelf en anderen. Om je dag beter te maken ondersteunt jouw tint van paars je voor zelfreflectie en om op je intuïtie en gevoel te vertrouwen

Groen: Afgunstig en niet voor zichzelf opkomen

Voor groene kleurtypes kunnen slechte dagen gevoelens van afgunst losmaken. Net als het niet voor zichzelf opkomen. Ze kunnen moeite hebben met het uiten van hun behoeften. Om je dag te verbeteren stap je in je rode balans, stop je met jezelf vergelijken met anderen en volg je je passie.

Turkoois: Onderdrukken van emoties en zichzelf wegcijferen

Mensen met een tint van Turkoois in hun Eigenheid hebben de neiging om hun emoties te onderdrukken en zichzelf weg te cijferen op slechte dagen. Ze vermijden vaak conflicten ten koste van zichzelf. Om je dag te verbeteren zoek je de stabiliteit en veiligheid van bruin op om je eigen basis te verstevigen.

Blauw: Passief en voorzichtig

Op slechte dagen kunnen blauwe kleurtypes passief en overdreven voorzichtig worden. Ze kunnen bang zijn voor veranderingen. Om je dag beter te maken zet je jouw tint van oranje in open te staan ​​voor nieuwe ervaringen. Laat los en durf te spelen.

Zwart-Wit: Afzonderen en hoge eisen stellen

Mensen met een tint van zwart-wit in hun Eigenheid kunnen zich terugtrekken en onrealistisch hoge eisen aan zichzelf stellen op een slechte dag. Gevalletje perfectionisme zeg maar.  Om je dag te verbeteren, dompel je je onder in de kleur roze voor mildheid en zelfcompassie.

Bruin: Wantrouwen en zwaarmoedigheid

Bruine kleurtypes hebben de neiging om te wantrouwen en zwaarmoedig te worden op slechte dagen. Ze kunnen zich overweldigd voelen door negatieve gedachten. Om je dag te verbeteren omring je je met turkoois voor een portie creativiteit en het verbinden met jezelf en anderen.

Roze: Overgevoelig en kieskeurig

Voor roze kleurtypes kunnen slechte dagen leiden tot overgevoeligheid en kieskeurigheid. Ze kunnen zich snel aangevallen voelen. Om je dag te verbeteren ondersteunt jouw tint van zwart-wit je om je ruimte in te nemen en in te zien dat niet alles persoonlijk bedoeld is.

Paars: Perfectionistisch en oordelend

Mensen met een tint van paars in hun Eigenheid kunnen perfectionistisch en oordelend zijn op slechte dagen. Ze kunnen zichzelf en anderen sterk be- en veroordelen. Om je dag te verbeteren omring je je met jouw tint van geel voor vrolijkheid en om te laten zien wie echt bent.

Een slechte dag is slechts een moment in de tijd

In het leven hebben we allemaal wel eens slechte dagen, maar hoe we ermee omgaan, kan sterk afhankelijk zijn van onze Eigenheid. Het begrijpen van deze verschillen helpt ons met moeilijkheden om te gaan en onze slechte dagen om te buigen in kansen voor persoonlijke groei.

Onthoud dat jouw Eigenheid en bijbehorende balanstype van invloed zijn om de noodzakelijke stappen te zetten om je dag te verbeteren als je merkt dat je een slechte dag hebt.

Een slechte dag is slechts een moment in de tijd, en met de juiste benadering en zelfreflectie, kun je leren om zelfs op de meest uitdagende dagen te groeien en te floreren.

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche