Een kleurpersoonlijkheid, je vraagt je misschien wel af: ‘Wat is dat dan?’ Een kleurpersoonlijkheid geeft je inzicht in jouw unieke kwaliteiten, vaardigheden en drijfveren. Waarbij je visueel, op een laagdrempelige manier, ontdekt en ziet WAT jij voor andere mensen kan betekenen en HOE jij moeiteloos het verschil kan maken.

Door jouw kleurpersoonlijkheid te leven, toe te passen in jouw bedrijf en te verwerken in je personal branding, ziet jouw klant meteen wat jij voor hem of haar kunt betekenen en op welk manier jij het verschil maakt. Want omdat jij op deze manier laat zien wie jij bent, trek je makkelijker succes en geluk aan.

In dit blog behandel ik de kwaliteiten en eigenschappen die horen bij de ondernemers kleurpersoonlijkheid rood.

Als rood je favoriete kleur is 

identificeer je je als extravert en optimistisch, moedig en zelfverzekerd. Je bent actiegericht en fysiek actief, je hebt sterke overlevingsinstincten.

Je staat in het middelpunt van de belangstelling – in feite verlangen alle rode kleuren naar aandacht – andere mensen worden aangetrokken door de vitaliteit en het gevoel van opwinding dat je uitstraalt. Je straalt veel energie uit. 

Winnaar 

Omdat je graag een winnaar wilt zijn, ben je ambitieus en competitief  – je bent prestatiegericht en de tweede plaats is niet goed genoeg voor jou. Bij jou is het alles of niets. Met je praktische en geaarde houding en het vermogen om grenzen te stellen, bereik je meestal vrij gemakkelijk het respect van anderen.

Liefhebbers van rood zijn de ontdekkingsreizigers en pioniers van de wereld, de ondernemers en bouwers die graag de eerste zijn in het ontdekken van nieuwe fysieke gebieden. Je hebt een passie en enthousiasme voor het leven en ben je niet bang om je dromen en doelen na te streven.

Harde werker

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen is een motto wat bij jou past. Je hebt altijd haast en wilt nu alles doen. Er is altijd nog wel iets wat eerst afgemaakt of gedaan moet worden. Geduld is niet een van je sterke punten. Je bent een harde werker en je houdt vooral van fysieke arbeid en werken met je handen.

Soms is het goed om tot 10 tellen voordat je op situaties reageert, want je kunt impulsief reageren. Jouw teveel aan passie en energie uit zich dan in woede en agressie. Je laait onmiddellijk op, maar kalmeert vrij snel zodra je het uit je systeem haalt en dan vergeet dat het ooit is gebeurd – je koestert geen wrok.

Vastberaden

Wanneer je iets wilt kun je heel vastberaden zijn, maar heb je meestal niet genoeg concentratie om tijd te willen besteden aan één onderwerp. Je wilt snel verder met het volgende beste idee wanneer je je snel verveelt met het vorige – je wilt het allemaal en je wilt het nu! En je hebt een sterke behoefte aan macht en controle die verbonden is met je basisoverlevingsinstincten. 

Omdat je actiegericht bent, ben je goed in het halen van deadlines en het klaren van de klus op het juiste moment. En je kunt aangezien worden als een alleskenner, omdat je niet onwetend of onintelligent wilt overkomen.

Als je weerstand voelt bij rood

  • Kan het zijn dat je momenteel onder stress staat en moeite hebt om te gaan met de passie, opwinding en hoge energie die rood opwekt.
  • Wil je misschien meer opwinding, energie en passie in je leven, maar heb je om de een of andere reden angst, of mis je het zelfvertrouwen om betrokken te raken en jezelf open te stellen voor de mogelijkheden die rood je kan bieden.
  • Ben je mogelijk oververmoeid of ziek en heb je rust en ontspanning nodig in plaats van de hoge energie van rood om je heen.
  • Is het denkbaar dat je woede een moeilijke emotie vindt om mee om te gaan.
  • Heb je misschien op jonge leeftijd afwijzing of verlies meegemaakt en geloof je niet dat jij ooit kunt winnen.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze kleurpersoonlijkheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van rood houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

Wanneer draag je rood?

Draag jouw tint van rood wanneer je erkend wilt worden, de aandacht wilt trekken en deze wilt vasthouden tijdens een vergadering of presentatie. Of wanneer je een onvergetelijke indruk wilt maken. Alles wat je zegt wordt als waarheid aangenomen. Wanneer je rood als accentkleur gebruikt stimuleer je de ander om een snelle beslissing te nemen. Rood verhoogt de verwachtingen ten aanzien van de persoon die dit draagt. Voor het meest dramatische effect draag je deze als vrouw als basis, jurk, jasje, pak of als lippenstift. Voor de man mooi als trui of stropdas.

 

Herken jij jezelf als ondernemer in de eigenschappen van een rode persoonlijkheid?

Wil jij meer inzicht in jouw drijfveren, communicatiestijl en sterke punten? En ontdekken op welke manier jouw ondernemerspersoonlijkheid moeiteloos haar passie en ambitie volgt om te groeien en makkelijker succes en geluk aan te trekken? Dan is een groeigesprek voor jou de oplossing. Klik hier voor meer informatie.

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

Ben jij je bewust van je talenten, je drijfveren en jouw grootste kracht? Weet jij hoe je dat kleurrijk laat zien? In dit E-book neem ik je mee in de kracht van kleur en leer je de belangrijkste weetjes over de basiskleuren. Lees hier wat kleur over jou vertelt, wat je ermee communiceert en wanneer je deze kleur het beste wel of beter niet draagt.

Gebruik dit e-book als praktisch naslagwerk zodat je elke dag kunt kiezen om de kracht van kleur te laten werken voor jouw succes en jouw geluk.

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)