‘Nee joh, daar ga ik niet mee naar toe hoor. Dat is niks voor mij. Allemaal veel te zweverig.’

Ik hoor het mezelf nog zeggen, begin 2018, tegen een vriendin. Zij vroeg of ik met haar mee ging naar een event van Michael Pilarczyk, persoonlijk meesterschap. Mijn reactie naar haar was een en al beperkende overtuiging, alleen wist ik dat toen nog niet.

Nadat ik deze uitnodiging vakkundig had weggewuifd, bleef het toch door mijn hoofd spoken. Nog voordat ik verder op onderzoek uit ging, hoe dat nou precies zat met die radio dj uit mijn jeugd en wat hij dan precies deed, gebeurde er van alles in mijn omgeving. Of ik nou iemand sprak, een tijdschrift open sloeg of op socialmedia keek, overal zag ik het boek ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill voorbij komen. Zo vaak, dat ik uiteindelijk besloot om het boek te kopen en te gaan lezen. Dit boek is voor mij de basis geweest om mij verder te ontwikkelen in:

Levensstijl
Ik vind het belangrijk om elke dag te starten met positieve energie. Hiervoor heb ik mijn eigen routine ontwikkeld. Zodra de wekker gaat, stap ik uit bed. Ik start de dag door te beginnen vanuit rust. Het liefst met een ochtendwandeling. Heerlijk om zo vroeg al in de frisse lucht en de natuur te zijn. Je start de dag met een andere energie en ik heb mijn dagelijkse beweging dan al gehad voordat ik aan het werk ga. Tijdens het ontbijt is er geen afleiding van TV of telefoon. De krant lees ik al jaren niet meer en het nieuws kijken heb ik ook afgeschaft. Deze informatie bestaat voor het grootste gedeelte uit negatieve energie. In de meeste gevallen van de berichten kan ik er niks aan oplossen, terwijl het dan toch door mijn gedachten blijft spoken. Na het ontbijt is het tijd voor een heerlijke cappuccino en (wanneer de agenda het toe laat) een potje rummikub met mijn man. Het moment om samen de dag door te nemen. 


Zelfvertrouwen
Het twijfelen aan mijzelf, denken dat ik iets niet kan. Die onzekerheid is diepgeworteld omdat ik jarenlang deze reactie kreeg, wanneer ik een opleiding of een cursus wilde volgen: ‘Zou je dat wel doen? Dat is niks voor jou, weer gaan leren. Het kost best veel geld.’ Dit hoorde ik zo vaak, dat ik er zelf in was gaan geloven. Toen ik mijn man ontmoette, was hij degen die mij juist stimuleerde om weer te gaan leren. Net als een lieve tante. Die stimulans zorgde ervoor dat ik dacht: ‘Ik kan dit!’ Nadat ik de opleidingen met mooi resultaat had afgerond, zorgde dat nog eens voor een extra boost aan zelfvertrouwen. En ik train bewust mijn gedachten door niet meer te denken wat er niet leuk was of niet lukte, maar juist te kijken, te benoemen én op te schrijven wat er wel goed ging en waar ik trots op ben.

 

Zelfbewustzijn
Dit is vooral gaan ontdekken wie je bent, wat je wilt en wie je wilt zijn. Geloof me, als je een paar jaar geleden aan mij had gevraagd: ‘Wie ben jij?’ Dan had ik je een lijstje met kenmerken opgenoemd zoals mijn naam, leeftijd, gezinssituatie, woonplaats, beroep, etc. Maar dit zegt nog steeds niks over wie ik in mijn kern ben. Wie ben ik diep vanbinnen. Om dit te ontdekken heb ik al veel tijd en geld geïnvesteerd in coaching en opleidingen en dat doe ik nog steeds. Zelf krijg ik veel energie van deelname aan events en (online)trainingen die zorgen voor zelfreflectie en bewustwording. Maar ook het lezen van boeken en het kijken van video’s die zorgen voor mijn persoonlijke groei, horen daarbij. De aller belangrijkste stap hierin is geweest het kennen van mijn Eigenheid. Weten wie je bent en dat visueel gemaakt in kleurpersoonlijkheden, want kleuren onthoud je makkelijker en beter dan een hele lijst met kwaliteiten. 

De afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd waarin ik heb geleerd om kleur en geur als taal te zien. En om talenten en kwaliteiten visueel zichtbaar te maken in kleur. Elke dag spelen kleur en geur dan ook een belangrijke rol in mijn leven en dragen zij bij aan mijn persoonlijke groei. 

Besteed jij tijd aan persoonlijke groei? En zo ja, op welke manier?

Wil jij laten zien wie jij bent met de kracht van kleur? Vraag dan hier mijn gratis e-book aan. Speciaal voor ambitieuze ondernemers die zichzelf willen presenteren als magisch merk.