‘Nee joh, daar ga ik niet mee naar toe hoor. Dat is niks voor mij. Allemaal veel te zweverig.’

Ik hoor het mezelf nog zeggen, begin 2018, tegen mijn vriendin. Zij vroeg of ik met haar mee ging naar een event van Michael Pilarczyk, persoonlijk meesterschap. Mijn reactie naar haar was een en al beperkende overtuiging, alleen wist ik dat toen nog niet.

Nadat ik deze uitnodiging vakkundig had weggewuifd, bleef het toch door mijn hoofd spoken. Nog voordat ik verder op onderzoek uit ging, hoe dat nou precies zat met die radio dj uit mijn jeugd en wat hij dan precies deed, gebeurde er van alles in mijn omgeving. Of ik nou iemand sprak, een tijdschrift open sloeg of op socialmedia keek, overal zag ik het boek ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill voorbij komen. Zo vaak, dat ik uiteindelijk besloot om het boek te kopen en te gaan lezen. Dit boek is voor mij de basis geweest om mij verder te ontwikkelen in:

Levensstijl
Ik vind het belangrijk om elke dag te starten met positieve energie. Hiervoor heb ik mijn eigen routine ontwikkeld. Zodra de wekker gaat, stap ik uit bed. Ik start de dag door te beginnen vanuit rust. Geen social media checken zodra ik wakker word, maar lekker onder de douche. Tegelijkertijd luister ik naar een geleide meditatie of meditatiemuziek. Tijdens het ontbijt is er geen afleiding van TV of telefoon. De krant lees ik al jaren niet meer en het nieuws kijken heb ik ook afgeschaft. Deze informatie bestaat voor het grootste gedeelte uit negatieve energie. In de meeste gevallen van de berichten kan ik er niks aan oplossen, terwijl het dan toch door mijn gedachten blijft spoken. Na het ontbijt is het tijd voor een ochtendwandeling van 45 minuten. Heerlijk om zo vroeg al in de frisse lucht en de natuur te zijn. Je start de dag met een andere energie en ik heb mijn dagelijkse beweging dan al gehad voordat ik aan het werk ga.


Zelfvertrouwen
Het twijfelen aan mijzelf, denken dat ik iets niet kan. Die onzekerheid is diepgeworteld omdat ik jarenlang deze reactie kreeg, wanneer ik een opleiding of een cursus wilde volgen: ‘Zou je dat wel doen? Dat is niks voor jou, weer gaan leren. Het kost best veel geld.’ Dit hoorde ik zo vaak, dat ik er zelf in was gaan geloven. Toen ik mijn huidige man ontmoette, was hij degen die mij juist stimuleerde om weer te gaan leren. Net als een lieve tante. Die stimulans zorgde ervoor dat ik dacht: ‘Ik kan dit!’ Nadat ik de opleidingen met mooi resultaat had afgerond, zorgde dat nog eens voor een extra boost aan zelfvertrouwen. Het trainen van mijn gedachten doe ik o.a. door niet meer te denken wat er niet leuk was of niet lukte, maar juist te kijken, te benoemen én op te schrijven wat er wel goed ging en waar ik trots op ben.

 

Zelfbewustzijn
Dit is vooral gaan ontdekken wie je bent, wat je wilt en wie je wilt zijn. Geloof me, als je een paar jaar geleden aan mij had gevraagd: ‘Wie ben jij?’ Dan had ik je een lijstje met kenmerken opgenoemd zoals mijn naam, leeftijd, gezinssituatie, woonplaats, beroep, etc. Maar dit zegt nog steeds niks over wie ik in mijn kern ben. Wie ben ik diep vanbinnen. Om dit te ontdekken heb ik al veel tijd en geld geïnvesteerd in coaching en dat doe ik nog steeds. Zelf krijg ik veel energie van deelname aan events en (online)trainingen die zorgen voor zelfreflectie en bewustwording. Maar ook het lezen van boeken en het kijken van video’s die zorgen voor mijn persoonlijke groei, horen daarbij. Al deze stappen die ik heb gezet, hebben ervoor gezorgd dat ik heb besloten om te stoppen als kledingcoach en verder te gaan als groeicoach.

Wil jij als ondernemer meer zelfinzicht, zelfwaardering en/of zelfvertrouwen? Weten wie jij diep van binnen bent en wat jouw ten diepste drijft?  Wacht dan niet langer en geef je nú op voor de Masterclass: Stijlvol jezelf in 40 tinten kracht’.

 

Het zal je vast niet verbazen, dat mijn vriendin en ik toch naar dat event zijn geweest. En er was niks zweverigs aan. Geen spiriwiri gedoe, maar vooral bezig zijn met jezelf in positieve zin. Voor mij is dat het begin geweest van een doorlopend proces voor persoonlijke ontwikkeling en -groei. Steeds een stapje verder uit mijn comfortzone. En over comfortzone oprekken gesproken: As we speak stap ik zaterdag in het vliegtuig naar Amerika voor training over facebookgroepen. Dat is voor het eerst dat ik een week op reis ga zonder mijn gezin. En ik weet zeker dat niet alleen de training gaat zorgen voor veel inzichten, maar de reis en het verblijf ook.

Besteed jij tijd aan persoonlijke ontwikkeling? En zo ja, op welke manier?

Wil jij laten zien wie jij bent met de kracht van kleur? Vraag dan hier mijn gratis e-book aan. Speciaal voor ambitieuze ondernemers die zichzelf willen presenteren als magisch merk.