Als turkoois je favoriete kleur is, ben je vriendelijk en benaderbaar, en gemakkelijk om mee te communiceren. Je bent meelevend, empathisch en zorgzaam. Dan stroom je over van creativiteit en is je vrijheid je lief.  Je spreekt vanuit je hart en deelt graag je innerlijke gedachten. Het is belangrijk voor persoonlijkheidskleur turkoois om vorm te geven aan je originaliteit, je eigen wijze. Steeds weer nieuwe dingen bedenken die innovatief zijn daar word jij blij van.

Communicatie

Met je vermogen om je focussen en te concentreren op de belangrijkste dingen en je vermogen om helder te denken, communiceer je moeiteloos. Spreken in het openbaar vind je gemakkelijk.
Je hebt een sterk waarnemingsvermogen en kunt selectief en kritisch zijn, de voor- en nadelen van elke situatie met elkaar in evenwicht brengen en vervolgens de beste weg voorwaarts zoeken.

Soms kan je denken verstrooid raken, vooral als je probeert te veel tegelijk te bereiken. Dit kan je overbelasten en emotioneel uit balans raken. – je hebt turkoois nodig om je weer in balans te brengen.

Managementvaardigheden

Met persoonlijkheidskleur turkoois ben je zelfvoorzienend, met een goed gevoel van eigenwaarde en het vermogen om van jezelf te houden en voor jezelf te zorgen. Je bent een heldere denker en een goede beslisser. Daarbij beschik je over goede organisatorische en managementvaardigheden. Als leidinggevende word je erg gewaardeerd, in plaats van bazig en veeleisend te zijn, ben je in staat anderen positief te beïnvloeden. Je bent goed in multi-tasking – je op één ding tegelijk concentreren verveelt je.

Het kan zijn dat je opschepperig en narcistisch , egoïstisch en verwaand overkomt en je afstemt op je eigen behoeften met uitsluiting van de behoeften van anderen.

 

Emoties

Met persoonlijkheidskleur turkoois heb je meestal hoogontwikkelde intuïtieve vaardigheden. Je probeert balans in je leven te creëren terwijl je emotioneel van de ene richting naar de andere slingert. Hoewel je uiterlijk koel, kalm, stabiel en evenwichtig lijkt, ben je onder de oppervlakte misschien in chaos, tijdens een emotionele achtbaanrit.
Wanneer je last hebt van emotionele stress, kan het zijn dat je op een natuurlijke manier aangetrokken wordt door de kleur turkoois, omdat het een kleur is die de emoties controleert en heelt – dit kan een tijdelijke keuze zijn voor een favoriete kleur turkoois.

Als je vanuit een negatief perspectief opereert, heb je misschien een gebrek aan communicatieve vaardigheden, heb je moeite om jezelf uit te drukken, inclusief je emoties, ben je onbetrouwbaar en bedrieglijk, heb je creatieve blokkades of ben je overdreven emotioneel of niet-emotioneel.

Als je weerstand voelt bij turkoois

Kan het zijn dat:

  • Je niet van verandering houdt

  • Je op dit moment emotioneel of creatief vast zit

  • Je je gevoelens hebt afgesloten en dat je deze én je gedachten niet graag deelt

  • Je het niet altijd eenvoudig vindt om medeleven of empathie te tonen.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze kleurpersoonlijkheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van oranje houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

Wanneer draag je turkoois?

Draag jouw tint van turkoois als je open wilt staan voor communicatie, een beroep wilt doen op je creativiteit. Wanneer je ideeën wilt delen. Of als je kracht nodig hebt tijdens een openbaar optreden. Het is bij uitstek de kleur die je helpt om creatief en vernieuwend te zijn. Draag deze kleur als een top, shirt of blouse of als (onderdeel van een) accessoire, zoals sjaal of stropdas.

 

Herken jij jezelf in de eigenschappen van ondernemerspersoonlijkheid turkoois ?

Wil jij meer inzicht in jouw drijfveren, communicatiestijl en sterke punten? En ontdekken op welke manier jouw ondernemerspersoonlijkheid moeiteloos haar passie en ambitie volgt om te groeien en makkelijker succes en geluk aan te trekken? Dan is een groeigesprek voor jou de oplossing. Klik hier voor meer informatie.

Download hier mijn gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur. En voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers. Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en presenteer jezelf als magisch merk!

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

 

Download mijn gratis e-book en voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers.  Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en laat zien wie je bent!

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)