Je vraagt je misschien wel af: ‘Wat is dat?’ Rood als kleur van jouw ondernemers DNA? Dit inkijkje in een wereld van kleur die weinigen kennen, geeft je inzicht in jouw unieke kwaliteiten, vaardigheden en drijfveren. Waarbij je visueel, met kleur, op een laagdrempelige manier, ontdekt en ziet WAT jij voor andere mensen kan betekenen en HOE jij moeiteloos het verschil kan maken.

Door jouw ondernemers DNA in kleur te leven, toe te passen in jouw bedrijf en te verwerken in je personal branding, ziet jouw klant meteen wat jij voor hem of haar kunt betekenen en op welke manier jij het verschil maakt. Beken kleur en laat zien wie jij bent, wat je kan en wat je wilt, dan trek jij makkelijker geluk en succes aan.

In dit blog behandel ik de kwaliteiten en eigenschappen die horen bij het ondernemers DNA in de kleur rood.

Rood als favoriete kleur? 

Dan herken jij je vast in de volgende omschrijving. Je bent extravert en optimistisch, moedig en zelfverzekerd. Je bent actiegericht en fysiek actief, je hebt sterke overlevingsinstincten.

Je staat graag in het middelpunt van de belangstelling – in feite verlangen alle rode kleuren naar aandacht – andere mensen worden aangetrokken door de vitaliteit en het gevoel van opwinding dat je uitstraalt. Je straalt veel energie uit. 

Winnaar 

Omdat je graag een winnaar wilt zijn, ben je ambitieus en competitief  – je bent prestatiegericht en de tweede plaats is niet goed genoeg voor jou. Bij jou is het alles of niets. Met je praktische en geaarde houding en het vermogen om grenzen te stellen, bereik je meestal vrij gemakkelijk het respect van anderen.

Liefhebbers van rood zijn de ontdekkingsreizigers en pioniers van de wereld, de ondernemers en bouwers die graag de eerste zijn in het ontdekken van nieuwe fysieke gebieden. Je hebt een passie en enthousiasme voor het leven en ben je niet bang om je dromen en doelen na te streven.

Harde werker

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen is een motto wat bij jou past. Je hebt altijd haast en wilt nu alles doen. Er is altijd nog wel iets wat eerst afgemaakt of gedaan moet worden. Geduld is niet een van je sterke punten. Je bent een harde werker en je houdt vooral van fysieke arbeid en werken met je handen.

Soms is het goed om tot 10 tellen voordat je op situaties reageert, want je kunt impulsief reageren. Jouw teveel aan passie en energie uit zich dan in woede en agressie. Je laait onmiddellijk op, maar kalmeert vrij snel zodra je het uit je systeem haalt en dan vergeet dat het ooit is gebeurd – je koestert geen wrok.

Vastberaden

Wanneer je iets wilt kun je heel vastberaden zijn, maar heb je meestal niet genoeg concentratie om tijd te willen besteden aan één onderwerp. Je wilt snel verder met het volgende beste idee wanneer je je snel verveelt met het vorige – je wilt het allemaal en je wilt het nu! En je hebt een sterke behoefte aan macht en controle die verbonden is met je basisoverlevingsinstincten. 

Omdat je actiegericht bent, ben je goed in het halen van deadlines en het klaren van de klus op het juiste moment. En je kunt aangezien worden als een alleskenner, omdat je niet onwetend of onintelligent wilt overkomen.

Als je weerstand voelt bij rood

  • Kan het zijn dat je momenteel onder stress staat en moeite hebt om te gaan met de passie, opwinding en hoge energie die rood opwekt.
  • Wil je misschien meer opwinding, energie en passie in je leven, maar heb je om de een of andere reden angst, of mis je het zelfvertrouwen om betrokken te raken en jezelf open te stellen voor de mogelijkheden die rood je kan bieden.
  • Ben je mogelijk oververmoeid of ziek en heb je rust en ontspanning nodig in plaats van de hoge energie van rood om je heen.
  • Is het denkbaar dat je woede een moeilijke emotie vindt om mee om te gaan.
  • Heb je misschien op jonge leeftijd afwijzing of verlies meegemaakt en geloof je niet dat jij ooit kunt winnen.

Hoewel je misschien niet alle kwaliteiten van een rood ondernemers DNA vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van rood houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

Wat denk jij? Is rood de kleur van jouw ondernemers DNA?

bij Pluche gratis Excursie Laat zien wie je bent

Wil jij:

💛 weten welke stappen jij kan zetten voor succes en geluk in je leven
💜 laten zien wie je bent.
💛 begrijpen wat je communiceert
💜 ontdekken wat je wilt bereiken
💛 voelen welke richting bij je past
💜 
beseffen dat ontwikkelen ook leuk en makkelijk kan

Schrijf je in voor onze GRATIS inspiratiesessie: Excursie 'Laat zien wie je bent.' Tijdens deze excursie word je geïnspireerd om kleur en geur in te zetten ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling om focus en richting te geven aan jouw eigenheid voor succes en geluk in je leven.

Ja, super gaaf, ik ga graag mee en kijk hier voor beschikbare data om met plezier en positiviteit te ontdekken wat ik nodig hebt om mezelf succesvol en gelukkig te voelen en dit ook te laten zien.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

bij Pluche gratis Excursie Laat zien wie je bent

 

Tijdens deze excursie word je geïnspireerd om kleur en geur in te zetten ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling om focus en richting te geven aan jouw eigenheid voor succes en geluk in je leven.

 

Bedankt voor je inschrijving! Check je mailbox (of spam) voor de bevestigingsmail en meer informatie.