Je vraagt je misschien wel af: ‘Wat is dat?’ Rood als kleur van mijn Eigenheid? Dit inkijkje in een wereld van kleur die weinigen kennen, geeft je inzicht in jouw unieke kwaliteiten, vaardigheden en drijfveren. Waarbij je visueel, met kleur, op een laagdrempelige manier, ontdekt en ziet WAT jij voor andere mensen kan betekenen en HOE jij moeiteloos het verschil kan maken.

Door jouw Eigenheid in kleur te bekennen, toe te passen in jouw werk, leven en te verwerken in je personal branding, ziet de ander (je klant, collega, partner, vriend(in)) meteen wat jij voor hem of haar kunt betekenen en op welke manier jij het verschil maakt. Beken kleur en laat zien wie jij bent, wat je kan en wat je wilt, dan voel jij je vrij om volledig jezelf te zijn.

In dit blog lees je meer over de kwaliteiten en eigenschappen die horen bij de Eigenheid en kleurpersoonlijkheid rood.

Rood als favoriete kleur? 

Dan herken jij je vast in de volgende omschrijving. Je bent extravert en optimistisch, moedig en zelfverzekerd. Je bent actiegericht en fysiek actief, je hebt sterke overlevingsinstincten.

Je staat graag in het middelpunt van de belangstelling – in feite verlangen alle rode kleuren naar aandacht – andere mensen worden aangetrokken door de vitaliteit en het gevoel van opwinding dat je uitstraalt. Je straalt veel energie uit. 

Winnaar 

Omdat je graag een winnaar wilt zijn, ben je ambitieus en competitief  – je bent prestatiegericht en de tweede plaats is niet goed genoeg voor jou. Bij jou is het alles of niets. Met je praktische en geaarde houding en het vermogen om grenzen te stellen, bereik je meestal vrij gemakkelijk het respect van anderen.

Liefhebbers van rood zijn de ontdekkingsreizigers en pioniers van de wereld, de ondernemers en bouwers die graag de eerste zijn in het ontdekken van nieuwe fysieke gebieden. Je hebt een passie en enthousiasme voor het leven en ben je niet bang om je dromen en doelen na te streven.

Harde werker

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen is een motto wat bij jou past. Je hebt altijd haast en wilt nu alles doen. Er is altijd nog wel iets wat eerst afgemaakt of gedaan moet worden. Geduld is niet een van je sterke punten. Je bent een harde werker en je houdt vooral van fysieke arbeid en werken met je handen.

Soms is het goed om tot 10 tellen voordat je op situaties reageert, want je kunt impulsief reageren. Jouw teveel aan passie en energie uit zich dan in woede en agressie. Je laait onmiddellijk op, maar kalmeert vrij snel zodra je het uit je systeem haalt en dan vergeet dat het ooit is gebeurd – je koestert geen wrok.

Vastberaden

Wanneer je iets wilt kun je heel vastberaden zijn, maar heb je meestal niet genoeg concentratie om tijd te willen besteden aan één onderwerp. Je wilt snel verder met het volgende beste idee wanneer je je snel verveelt met het vorige – je wilt het allemaal en je wilt het nu! En je hebt een sterke behoefte aan macht en controle die verbonden is met je basisoverlevingsinstincten. 

Omdat je actiegericht bent, ben je goed in het halen van deadlines en het klaren van de klus op het juiste moment. En je kunt aangezien worden als een alleskenner, omdat je niet onwetend of onintelligent wilt overkomen.

Als je weerstand voelt bij rood

  • Kan het zijn dat je momenteel onder stress staat en moeite hebt om te gaan met de passie, opwinding en hoge energie die rood opwekt.
  • Wil je misschien meer opwinding, energie en passie in je leven, maar heb je om de een of andere reden angst, of mis je het zelfvertrouwen om betrokken te raken en jezelf open te stellen voor de mogelijkheden die rood je kan bieden.
  • Ben je mogelijk oververmoeid of ziek en heb je rust en ontspanning nodig in plaats van de hoge energie van rood om je heen.
  • Is het denkbaar dat je woede een moeilijke emotie vindt om mee om te gaan.
  • Heb je misschien op jonge leeftijd afwijzing of verlies meegemaakt en geloof je niet dat jij ooit kunt winnen.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van de kleur van jouw Eigenheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van rood houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

Wat denk jij? Is rood de kleur van jouw Eigenheid?

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.