Je vraagt je misschien wel af: ‘Wat is dat?’ Rood als kleur van mijn Eigenheid? Dit inkijkje in een wereld van kleur die weinigen kennen, geeft je inzicht in jouw unieke kwaliteiten, vaardigheden en drijfveren. Waarbij je visueel, met kleur, op een laagdrempelige manier, ontdekt en ziet WAT jij voor andere mensen kan betekenen en HOE jij moeiteloos het verschil kan maken.

Door jouw Eigenheid in kleur te leven, toe te passen in jouw bedrijf en te verwerken in je personal branding, ziet jouw klant meteen wat jij voor hem of haar kunt betekenen en op welke manier jij het verschil maakt. Beken kleur en laat zien wie jij bent, wat je kan en wat je wilt, dan trek jij makkelijker geluk en succes aan.

In dit blog behandel ik de kwaliteiten en eigenschappen die horen bij de kleur rood als Eigenheid.

Rood als favoriete kleur? 

Dan herken jij je vast in de volgende omschrijving. Je bent extravert en optimistisch, moedig en zelfverzekerd. Je bent actiegericht en fysiek actief, je hebt sterke overlevingsinstincten.

Je staat graag in het middelpunt van de belangstelling – in feite verlangen alle rode kleuren naar aandacht – andere mensen worden aangetrokken door de vitaliteit en het gevoel van opwinding dat je uitstraalt. Je straalt veel energie uit. 

Winnaar 

Omdat je graag een winnaar wilt zijn, ben je ambitieus en competitief  – je bent prestatiegericht en de tweede plaats is niet goed genoeg voor jou. Bij jou is het alles of niets. Met je praktische en geaarde houding en het vermogen om grenzen te stellen, bereik je meestal vrij gemakkelijk het respect van anderen.

Liefhebbers van rood zijn de ontdekkingsreizigers en pioniers van de wereld, de ondernemers en bouwers die graag de eerste zijn in het ontdekken van nieuwe fysieke gebieden. Je hebt een passie en enthousiasme voor het leven en ben je niet bang om je dromen en doelen na te streven.

Harde werker

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen is een motto wat bij jou past. Je hebt altijd haast en wilt nu alles doen. Er is altijd nog wel iets wat eerst afgemaakt of gedaan moet worden. Geduld is niet een van je sterke punten. Je bent een harde werker en je houdt vooral van fysieke arbeid en werken met je handen.

Soms is het goed om tot 10 tellen voordat je op situaties reageert, want je kunt impulsief reageren. Jouw teveel aan passie en energie uit zich dan in woede en agressie. Je laait onmiddellijk op, maar kalmeert vrij snel zodra je het uit je systeem haalt en dan vergeet dat het ooit is gebeurd – je koestert geen wrok.

Vastberaden

Wanneer je iets wilt kun je heel vastberaden zijn, maar heb je meestal niet genoeg concentratie om tijd te willen besteden aan één onderwerp. Je wilt snel verder met het volgende beste idee wanneer je je snel verveelt met het vorige – je wilt het allemaal en je wilt het nu! En je hebt een sterke behoefte aan macht en controle die verbonden is met je basisoverlevingsinstincten. 

Omdat je actiegericht bent, ben je goed in het halen van deadlines en het klaren van de klus op het juiste moment. En je kunt aangezien worden als een alleskenner, omdat je niet onwetend of onintelligent wilt overkomen.

Als je weerstand voelt bij rood

  • Kan het zijn dat je momenteel onder stress staat en moeite hebt om te gaan met de passie, opwinding en hoge energie die rood opwekt.
  • Wil je misschien meer opwinding, energie en passie in je leven, maar heb je om de een of andere reden angst, of mis je het zelfvertrouwen om betrokken te raken en jezelf open te stellen voor de mogelijkheden die rood je kan bieden.
  • Ben je mogelijk oververmoeid of ziek en heb je rust en ontspanning nodig in plaats van de hoge energie van rood om je heen.
  • Is het denkbaar dat je woede een moeilijke emotie vindt om mee om te gaan.
  • Heb je misschien op jonge leeftijd afwijzing of verlies meegemaakt en geloof je niet dat jij ooit kunt winnen.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van de kleur van jouw Eigenheid vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van rood houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

Wat denk jij? Is rood de kleur van jouw Eigenheid?

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

bij Pluche training turn the ship/t around Expeditie Eigenheid

Hoe zou het voor je zijn als jij

JE GEZIEN, GEHOORD EN GEWAARDEERD VOELT?
Dat jij je zichtbaarheid pakt, je talent laat zien en dat jij met een voldaan gevoel de dag afsluit.

JE NIET MEER VERGELIJKT MET ANDEREN?
Geen tijd meer verspilt met kijken naar anderen. En je volledig focust op je eigen kwaliteiten.

MEER BALANS KRIJGT?
Je kunt genieten en ontspannen. Je voelt je goed en energiek en hebt een goede balans tussen zakelijk en prive.

WEER BLIJ, OPGEWEKT EN STRALEND DOOR HET LEVEN GAAT?
Jij jezelf dagelijks me-time gunt en rust hebt in je hoofd waardoor je weer plezier hebt en durft te dromen. 

 

VERTROUWT OP JE EIGEN INTUÏTIE?
Je luistert naar de signalen van je eigen lichaam, je behoeftes en emoties waardoor jij je eigen behoeftes vooropzet en kiest voor jezelf.

ZELFBEWUST IN JE SCHOENEN STAAT?
Keuzes maakt waar jij gelukkig van wordt zodat je weer geniet van het leven.

Wanneer je bij de training TURN THE SHIP/T AROUND aanwezig bent, dan helpt het jou bij:
  • Het bewustzijn van wie je bent wat je allemaal moeiteloos kunt.
  • Het bewust inzetten van jouw Eigenheid voor het bereiken van gewenste resultaten
  • Ontplooiing van je talenten
  • Het kiezen van je richting
  • Om nóg meer impact te maken met je grootste kracht; jouw Eigenheid.