Een veelgestelde vraag die ik krijg is: kun je mij tips geven over wat er bij mijn figuur past? En ik kan uitstekend een standaardlijstje maken met alle do’s en don’ts op een rij, waar je zelf mee aan de slag kunt. Maar de vraag is of een opsomming van tips, de basis is voor blijvend resultaat.

  • Wil je toch graag tips ontvangen en geïnspireerd worden? Word dan lid van mijn besloten Facebook groep: Laat zien wie je bent

Voor een fantastische uitstraling is zo’n standaardlijstje helemaal niet nodig. De pasvorm bij je figuur komt pas veel later, zodat je het kunt gebruiken als ondersteuning. Het geheim zit erin hoe kritisch jij bent over jezelf en je figuur. Want echte schoonheid komt van binnenuit. Pas als je die schoonheid weet te waarderen en te omarmen ben je klaar voor de volgende stap. Iemand leuk aankleden is geen kunst. Iemand aankleden met impact wel! Hierin ben je zelf de belangrijkste schakel.

Kijk écht naar jezelf.
Sta jij voor de spiegel en is het voor jou één groot feest der herkenning van jouw sterke punten. Of blijft het een groot raadsel om die op te noemen? Wees lief en mild voor jezelf en stop met kritisch zijn en het saboteren van je spiegelbeeld. Focus op de vraag: Waar ben je écht blij mee? Of het nu je slanke taille, je prachtige decolleté of je lange benen zijn. Of alle drie misschien wel. Benoem het hardop en schrijf het op. Wedden dat je een paar centimeter groter groeit voor de spiegel!

Wie ben je écht?
Nadat je je pluspunten hebt benoemd en opgeschreven, is het tijd om verder te gaan.  Geef antwoord op de volgende vraag: Wat maakt jou uniek? Schrijf en noem op wat er als eerste in jou opkomt. Ben je grappig, neem je altijd het initiatief, ben je gedreven of heb je een ruime fantasie? Deze kwaliteiten mag je laten zien in je kleding. Denk aan een speelse twist of de krachtige kleuren die horen bij doortastend zijn.

Mixen maar!
Nu je weet wat jouw pluspunten zijn, kies je de belangrijkste uit. Stel dat je super blij bent met je decolleté en je hals, dan is het zonde om dit te verstoppen achter een grote sjaal. Dus in plaats van geforceerd iets weg te werken waar je niet blij mee bent, kies je er juist voor je pluspunt te benadrukken. Ga op zoek in je kast naar een item waar je heel blij van wordt. Kijk eens of dit jouw pluspunt accentueert. En of het uitstraalt wat jou uniek maakt. Vaak voldoet het item hieraan. Dan weet je ook meteen waarom je er zo blij van wordt.

Ik nodig je uit om met andere ogen naar jezelf te kijken. Er is geen goed of fout. Het allerbelangrijkste is dat je met respect naar jezelf kijkt. Laat los wat je allemaal niet mooi vindt aan jezelf. En laat je eigenwaarde groeien. Pas dan is er ruimte om jouw buitenkant net zo mooi te maken als je binnenkant. Dan is er vrijheid om jezelf te laten zien. Zodat niet jouw kleding, maar jij impact maakt.

Op welk pluspunt en welke kwaliteit leg jij graag het accent?

Download hier mijn gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur. En voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers. Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en presenteer jezelf als magisch merk!

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

 

Download mijn gratis e-book en voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers.  Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en laat zien wie je bent!

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)