Iedereen heeft kwaliteiten, alleen niet iedereen is zich hier van bewust. Wat zou het toch mooi zijn als iedereen zich daar wel bewust van is! Geloof ons, iedereen heeft kwaliteiten in zich. Door je kwaliteiten te herkennen (en erkennen, want soms zijn we te bescheiden, wij ook!) sta je veel steviger in je schoenen.

Wanneer je weet wat jouw kwaliteiten zijn is het ook makkelijker om achter jouw uitdagingen te komen.

Wat zijn persoonlijke kwaliteiten?

Kwaliteiten zijn specifieke eigenschappen, vaardigheden en kenmerken die jou uniek maken. Ze zijn als schatten diep verborgen in jezelf. Sommige mensen hebben een natuurlijk talent voor leiderschap, anderen blinken uit in creativiteit, terwijl weer anderen geweldige communicators zijn.

Het interessante aan kwaliteiten is dat ze in allerlei varianten aanwezig zijn. Ze kunnen zich uiten in je werk, je relaties, je hobby’s en zelfs op de manier waarop je uitdagingen aangaat.

Wat zijn persoonlijke uitdagingen?

Maar laten we eerlijk zijn, het leven zou niet compleet zijn zonder uitdagingen. Persoonlijke uitdagingen zijn de obstakels en struikelblokken die we tegenkomen op onze reis van zelfontdekking en groei. Deze uitdagingen kunnen ons soms uit evenwicht brengen en ons dwingen om dieper in onszelf te graven.
We nemen je mee in de uitdagingen per elementtype:

  • Vuur: Als een vuurtype ben je waarschijnlijk een bruisende bron van energie. Maar, laten we eerlijk zijn, rustig luisteren naar anderen is niet altijd je sterke punt. Je bent zo enthousiast en vol ideeën dat je soms anderen kunt overrompelen. Je kunt echter leren om die innerlijke vlam te temmen en ruimte te maken voor anderen om te spreken. Het is niet alleen goed voor hen, maar het helpt jou ook om je vuurkracht gebalanceerd in te zetten

 

  • Water: Watertypes hebben een geweldige kwaliteit: ze passen zich gemakkelijk aan anderen aan. Maar soms gaat dat ten koste van henzelf. Je bent als water dat de vorm aanneemt van de omgeving waarin het zich bevindt. Het is belangrijk om je te beseffen dat je eigen waarden ook belangrijk zijn. Leer nee zeggen als dat nodig is en geef jezelf toestemming om te stralen.

 

  • Aarde: Aardetypes hebben een scherpe blik en zijn vaak kritisch ingesteld. Dit is een waardevolle kwaliteit, maar soms kun je vergeten hoe jouw woorden bij anderen aankomen. Jouw scherpte kan kwetsen, dus het is belangrijk om je bewust te zijn van hoe je naar anderen communiceert. Bouw bruggen met jouw woorden in plaats van muren.

 

  • Lucht: Als luchttype ben je de koning of koningin van communicatie. Maar soms kun je te veel praten en vergeet je de details, waardoor je het complete plaatje mist. Zoek de balans tussen praten en luisteren, en houd in gedachten dat niet alles gezellig hoeft te zijn.

Waarom zijn uitdagingen goed?

Nu vraag je je misschien af, waarom zijn uitdagingen eigenlijk goed? Heel simpel. Omdat ze ons helpen groeien! Ze dagen ons uit om bewuster te zijn van wie we zijn en hoe we in interactie staan ​​met anderen. Uitdagingen helpen ons onze Persoonlijke Kracht en Eigenheid te ontdekken en onze minder sterke punten te accepteren. Uitdagingen geven kleur aan ons leven en maken ons tot de unieke individuen die we zijn.

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche