Wat betekent écht iets voor jou in het leven? Welke diepgewortelde drijfveren en levensmotto’s sturen jouw handelen? In dit blog nemen we je mee op een verhelderende expeditie om antwoorden op deze vragen te vinden. We werpen een positieve blik op jouw kracht, talenten, kwaliteiten en drijfveren, en we belichten ze in levendige kleuren. Laten we zonder verder omhaal beginnen!

Rood

De kleur van passie en ambitie. Mensen die zich tot rood voelen aangetrokken, zijn vaak vastberaden en volhardend. Ze kennen hun doelen en stellen zich met volle overgave in om dit te bereiken. Rood kan ook optreden als een signaalkleur, soms symboliserend voor agressie en gevaar.

Oranje

staat voor avontuur en plezier. Mensen die zich aangetrokken voelen tot deze kleur zijn vaak energiek en optimistisch. Ze houden ervan om nieuwe dingen te ontdekken en zijn niet bang om risico’s te nemen. Oranje staat ook voor creativiteit en expressie.

Geel

De kleur van identiteit en duidelijkheid. Mensen met een voorkeur voor geel zijn vaak zelfverzekerd en authentiek. Ze weten wie ze zijn en wat ze willen, en hebben vaak een sterke persoonlijkheid. Geel staat ook symbool voor intellect en kennis.

Groen

staat voor relaties en vitaliteit. Mensen die zich aangetrokken voelen tot deze kleur zijn vaak empathisch en hebben een groot hart. Ze geven veel om hun relaties en zijn vaak goede vrienden en familieleden. Groen staat ook voor groei en harmonie.

Turkoois

de kleur van creativiteit en vernieuwing. Mensen die een connectie voelen met deze kleur zijn vaak visionairs en hebben een sterke verbeeldingskracht. Ze schrikken er niet voor terug om nieuwe wegen in te slaan en onbekend terrein te verkennen

Blauw

staat voor organisatie en communicatie. Mensen die zich aangetrokken voelen tot deze kleur zijn vaak rationeel en georganiseerd. Ze zijn goede planners en hebben vaak een scherp oog voor detail. Blauw staat ook voor vertrouwen en betrouwbaarheid.

Zwart/wit

de kleur voor onafhankelijkheid en continuïteit. Voorkeur voor zwart/wit/grijs wijst vaak op zelfstandigheid en vastberadenheid Deze mensen zijn niet bang om op eigen benen te staan en zijn vaak zeer betrouwbaar. Zwart en wit staan ook voor balans en contrast.

Bruin

staat voor discipline en realisatie. Mensen die zich aangetrokken voelen tot deze kleur zijn vaak praktisch en doelgericht. Ze hebben een sterk arbeidsethos en zijn bereid om hard te werken om hun doelen te bereiken. Bruin staat ook voor stabiliteit en veiligheid.

Roze

de kleur van liefde en zorgzaamheid. Mensen die resoneren met deze kleur zijn vaak gevoelig en empathisch. Ze zijn goede luisteraars en hebben een groot hart voor anderen. Roze staat ook voor romantiek en zachtheid.

Paars

staat voor intuïtie en verbeelding. Mensen die zich aangetrokken voelen tot deze kleur zijn vaak creatief en fantasierijk. Ze hebben een sterke verbeeldingskracht en kunnen zich goed inleven in anderen en situaties. Paars staat ook voor spiritualiteit en het vinden van diepere betekenissen in het leven.

Nu we de verschillende kleurfamilies hebben besproken, laten we het hebben over wat belangrijk is voor jou in het leven. Wat zijn jouw drijfveren en motto’s? Neem even de tijd om hierover na te denken. Is het bereiken van doelen belangrijk voor jou, zoals bij de kleur rood? Of misschien het vinden van balans en relaties, zoals bij groen? Laat het ons weten in de reacties!

Dat is waar het bij Expeditie Eigenheid om draait - het ontdekken van wie je bent en het accepteren van je eigenheid om jouw unieke bijdrage aan de wereld te kunnen leveren. Wij zijn Sanne en Janet en met dit blog hebben wij je geïnspireerd om meer te leren over jezelf. Door bewust te zijn van jouw eigen identiteit, drijfveren en talenten, kun je effectiever communiceren, beter samenwerken met anderen en puur jezelf zijn. Vergeet niet om deze kennis in de praktijk toe te passen.

Tot slot, als je geïnspireerd bent geraakt door de inzichten en ideeën die we hebben besproken en je meer wilt weten over jouw Eigenheid, dan bevelen wij deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek aan. Dit boek is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is aangelegd, gericht is op groei en geïnteresseerd is in het ontwikkelen van hun eigen unieke talenten en het vinden van hun plek in een team, groep, gezin of de samenleving. Dit boek biedt praktische tips en oefeningen om je te helpen je Eigenheid te accepteren en te laten zien in je werk en leven.

Meer informatie over het Eigenheidboek vinden je hier.

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche