Ah, vrijdagavond! Het moment waarop we de werkweek achter ons laten en ons klaarmaken voor een beetje ontspanning, plezier en me-time. Maar hoe kun je deze avond zo plannen dat het perfect past bij jouw unieke persoonlijkheid en ook nog eens je werkplezier vergoot? Nou, laten we een kleurrijke reis maken om dat te ontdekken!

Wat is leuk om te doen op vrijdagavond?

Laten we beginnen met de basisvraag: wat is leuk om te doen op vrijdagavond? Het antwoord is enorm divers, en het hangt sterk af van je Eigenheid en waar je van houdt. Voor de een betekent dat een avondje uit met vrienden, terwijl anderen de voorkeur geven aan een gezellige avond thuis.

Wat te doen op vrijdagavond thuis?

Voor degenen die graag thuisblijven op vrijdagavond, zijn er tal van leuke activiteiten om van te genieten. Het kan gaan om het kijken van je favoriete films of tv-series, het lezen van een boek, het uitoefenen van creatieve hobby’s zoals schilderen of schrijven, of gewoon ontspannen met een kopje thee terwijl je luistert naar rustgevende muziek. Het belangrijkste is dat je doet waar je van houdt en wat je helpt te ontspannen na jouw werkweek.

Wat te doen met een klein budget?

Je vrijdagavondplannen hoeven helemaal geen aanslag op je portemonnee te zijn. Er zijn tal van budgetvriendelijke activiteiten die super leuk zijn. Denk aan een gezellige picknick in het park, een spelletjesavond met vrienden, een wandeling in de natuur, of het bereiden van een heerlijke maaltijd thuis. Met een beetje creativiteit kun je een geweldige avond hebben zonder veel geld uit te geven.

Welke activiteiten passen bij jou als persoon?

Nu komen we bij een van de belangrijkste aspecten voor de plannen van je vrijdagavond: zorg ervoor dat de activiteit passend is bij jou als persoon. Iedereen is anders, en wat voor de ene persoon leuk is, kan voor een ander misschien niet werken. Het is essentieel om te begrijpen wat jouw energie geeft en wat je gelukkig maakt. Laten we een kijkje nemen naar een paar kleurrijke suggesties passend bij de kleurfamilie van je Eigenheid:

Voor een passievolle Rood –Trek je sexy rode set uit de kast en geniet van een avond vol passie en plezier.

Oranje  gaat voor plezier – Speel een hele avond spelletjes met een gezellige groep vrienden en laat de lachsalvo’s maar komen.

Het altijd optimistische Geel – Geniet met je familie van komedie van cabaret en laat de zon schijnen in je hart.
Groen gaat voor gezelligheid! Kook samen met je familie een heerlijke maaltijd en geniet er lekker van

Voor een creatieve Turkoois: Ga uit je dak tijdens een dansfestijn of muziekfestival en laat je innerlijke feestbeest los.

Een topavond voor de communicatieve Blauw: Bijkletsen met een vriend(in) die je lang niet hebt gezien.

Zwart-wit: Geniet van (financiële) onafhankelijkheid – Ga met familie naar je favoriete restaurant en geniet van je lievelingsgerecht

Familiemens Bruin: Bak een heerlijke chocoladetaart volgens het recept van je oma en laat je smaakpapillen dansen.

Roze: Kook de sterren van de hemel voor je gezin en geniet samen van een avond vol liefde en lekkernijen.

Paars: Gaat voor rust en spirituele verbinding. – Zet een meditatiemuziekje op en geef je over aan het gevoel van de prachtige klanken.

Hoe draagt ​​een fijne vrijdagavond privé bij aan werkplezier?

Tot slot, laten we de vraag beantwoorden hoe een fijne vrijdagavond in privé kan bijdragen aan werkplezier. Een ontspannen en vertrouwde vrijdagavond helpt je om op te laden, stress te verminderen en je mentale en fysiek beter te voelen. Dit kan directe invloed hebben op je werkplezier.

Wanneer je jezelf de ruimte geeft om te genieten van activiteiten die bij je passen, kom je maandagochtend op het werk met een fris brein en hernieuwde energie. Je bent daardoor beter in staat om met uitdagingen om te gaan. Bovendien zal een positieve vrijdagavond je algemene levensvreugde verhogen, en dit zal zich vertalen in een hogere energie. Ook op je werk.

Kortom, het plannen van je vrijdagavond op een manier die past bij jouw Eigenheid, heeft niet alleen invloed op je persoonlijk welzijn, maar vergroot ook je werkplezier. Dus, ontdek en accepteer je eigenheid, geniet van je vrijdagavonden en ervaar hoe dit je leven en je werk op een positieve manier kan veranderen.

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid. 
Meer informatie over het Eigenheidboek vinden je hier.

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche