Jouw Eigenheid is jouw goud. Het is datgene waar je hart vol van is. Waar je ogen van gaan stralen. Het staat ook voor jouw unieke kwaliteiten, drijfveren en jouw persoonlijke kracht. Dat wat jou energie en richting geeft!
Weet je wat er zo bijzonder aan is? Iedereen heeft het, jij ook! Er is alleen één nadeel… Jouw belemmerende overtuigingen staan vaak in de weg om jouw goud te laten zien en in te zetten.

Belemmerende overtuigingen zijn obstakels op je pad naar de kern van je Eigenheid

Belemmerende overtuigingen kunnen een enorme impact hebben op jouw leven. Deze overtuigingen zijn diepgewortelde denkpatronen die je beperken en ervoor zorgen dat je jezelf saboteert en klein houdt. Ze kunnen je ervan weerhouden om jouw goud te benutten omdat ze alle aandacht van je hoofd vragen, waardoor er geen ruimte meer overblijft om te luisteren naar je hart.

De oorsprong van belemmerende overtuigingen

Belemmerende overtuigingen worden vaak gevormd in de vroege kinderjaren. Ze kunnen voortkomen uit negatieve ervaringen, zoals kritiek of afwijzing, of zelfs uit opmerkingen die goedbedoeld waren maar een negatieve impact op je zelfbeeld hadden. Daarnaast kunnen externe factoren, zoals de maatschappij of cultuur waarin we leven, ook bijdragen aan het ontstaan en in stand houden van deze overtuigingen.

Hoe belemmerende overtuigingen je beïnvloeden

Belemmerende overtuigingen houden je vast in je comfortzone en weerhouden je van het nemen van risico’s en het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Ze creëren angst en twijfel, waardoor je terughoudend wordt en niet durft te geloven dat je in staat bent om je doelen te bereiken.

Belemmerende overtuigingen hebben invloed op je gedrag en beslissingen. Ze kunnen ervoor zorgen dat je jezelf onderwaardeert, kansen laat liggen en je laat leiden door angst in plaats van vertrouwen. Dit kan leiden tot gemiste kansen en een gebrek aan groei en ontwikkeling.

Het doorbreken van belemmerende overtuigingen

Stap 1: De eerste stap om belemmerende overtuigingen te doorbreken is bewustwording. Erkennen dat je aan deze overtuigingen doet en dat ze je beperken in het leven. Door bewust te worden van deze overtuigingen, kun je beginnen met het uitdagen en vervangen ervan.

Stap 2: Het creëren van nieuwe, helpende overtuigingen is essentieel om belemmerende overtuigingen te overwinnen. Deze nieuwe overtuigingen moeten gebaseerd zijn op positiviteit, zelfliefde en vertrouwen in je eigen kunnen. Door jezelf positief te bekrachtigen en te geloven in jouw goud, kun je stappen zetten richting persoonlijke groei en succes.

Stap 3: Actie ondernemen is cruciaal om belemmerende overtuigingen los te laten en jouw goud te benutten. Het is belangrijk om uit je comfortzone te stappen, risico’s te nemen en jezelf bloot te stellen aan nieuwe ervaringen. Door stap voor stap actie te ondernemen, kun je nieuwe overtuigingen verankeren en groeien als individu.

Hoe ziet ‘jouw goud’ per kleurfamilie van je Eigenheid eruit zonder belemmerende overtuigingen?

Elk individu, dus jij ook, heeft unieke eigenschappen en kwaliteiten die je kunt delen met anderen. Om onszelf als voorbeeld te gebruiken: onze meest aanwezige kleur is de gele kleurfamilie. Het doorbreken van vastomlijnde patronen is waar ons hart vol van is.

Wanneer we verder kijken naar de blauwdrukkleuren van onze Eigenheid, spelen paars en oranje daarin ook een belangrijke rol. Naast dat we jou intuïtieve inspiratie geven voor zingeving, helpen we je ook weer te verbinden met je hart voor veerkracht en levenslust.

Laten we eens kijken naar hoe elk kleurfamilie haar eigen speciale bijdrage kan leveren.

Rood: motivatie om in actie te komen

Rood vertegenwoordigt de motivatie om in actie te komen. Mensen met deze eigenschap hebben een krachtige energie die anderen kan inspireren en aanzetten tot actie. Met hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen kunnen ze anderen helpen hun doelen te bereiken en obstakels te overwinnen.

Oranje: verbinding voor veerkracht en levenslust

Oranje staat voor de eigenschap om verbinding te maken met anderen, waardoor veerkracht en levenslust ontstaan. Deze mensen zijn sociaal vaardig en kunnen anderen helpen sterke relaties op te bouwen. Ze zijn enthousiast en optimistisch, waardoor ze anderen kunnen inspireren om het leven vol vreugde en energie te omarmen.

Geel: het doorbreken van vastomlijnde patronen

Mensen met de gele eigenschap hebben de kracht om vastomlijnde patronen te doorbreken. Ze hebben een creatief denkvermogen en kunnen originele oplossingen bedenken. Ze dagen anderen uit om anders te denken en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Met hun innovatieve aanpak kunnen ze stagnatie doorbreken en groei stimuleren.

Groen: bemiddeling en veilig geheimen bewaren

Groen staat voor mensen die goed kunnen bemiddelen en geheimen veilig kunnen bewaren. Ze hebben een sterke intuïtie en kunnen conflicten oplossen. Met hun empathie en begrip kunnen ze anderen helpen harmonie en vrede te vinden. Daarnaast zijn ze betrouwbaar en vertrouwelijk, waardoor mensen zich veilig voelen om hun geheimen met hen te delen.

Turkoois: inspiratie om creatief te ontwikkelen

Mensen met de turkooise eigenschap hebben de kracht om anderen te inspireren en creatieve ontwikkeling te stimuleren. Ze hebben een uniek perspectief en kunnen anderen motiveren om nieuwe ideeën te verkennen. Met hun onconventionele benadering kunnen ze anderen aanzetten tot persoonlijke groei en ontwikkeling.

Blauw: integere en diplomatieke communicatie

Blauw vertegenwoordigt mensen die in staat zijn om integere en diplomatieke communicatie te voeren. Ze kunnen anderen effectief begeleiden en ondersteunen. Met hun eerlijkheid en respect kunnen ze constructieve gesprekken faciliteren en bijdragen aan positieve relaties.

Zwart-Wit: oplossingsgerichte besluiten en onpartijdigheid

Zwart-wit individuen kunnen oplossingsgerichte beslissingen nemen en onpartijdigheid tonen. Ze hebben een analytische denkstijl en kunnen snel tot de kern van een probleem komen. Met hun objectieve benadering kunnen ze anderen helpen duidelijke beslissingen te nemen en eerlijke oplossingen te vinden.

Bruin: stabiliteit en een veilige haven

Bruin staat voor mensen die stabiliteit en een veilige haven bieden. Ze zijn betrouwbaar en standvastig, waardoor anderen zich geborgen voelen bij hen. Met hun kalme en geruststellende aanwezigheid kunnen ze anderen helpen omgaan met uitdagende situaties en tegenslagen.

Roze: een liefdevolle en veilige omgeving

Mensen met de roze eigenschap zorgen voor een liefdevolle en veilige omgeving. Ze hebben empathie en zorgzaamheid, waardoor anderen zich geliefd en begrepen voelen. Met hun warmte en genegenheid kunnen ze anderen troosten en ondersteunen in moeilijke tijden.

Paars: intuïtieve inspiratie voor zingeving

Paars vertegenwoordigt mensen die intuïtieve inspiratie bieden voor zingeving. Ze hebben een diep begrip en kunnen anderen stimuleren om betekenis en doel in hun leven te vinden. Met hun wijze inzichten kunnen ze anderen inspireren om hun passies na te streven en vervulling te vinden.

Belemmerende overtuigingen kunnen je beperken in je dagelijks leven en je tegenhouden om je volledige potentieel te bereiken. Het is essentieel om bewust te worden van deze overtuigingen, ze uit te dagen en te vervangen door helpende overtuigingen. Door samen met ons stappen te zetten buiten je comfortzone en positieve acties te ondernemen, kun je jezelf bevrijden van deze belemmeringen en jouw goud uitdragen.

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche