“Waarom Doe Ik Wat Ik Doe?” Hier bespreken we de diepgaande vraag waar velen van ons over peinzen: waarom doen we eigenlijk wat we doen? Heb je deze vraag al eens aan jezelf gesteld? Wij weten zeker dat velen van jullie dat hebben gedaan. Het is een belangrijke vraag, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze klanten.

Op zoek naar de kern van motivatie

Veel mensen beschouwen deze vraag als een expeditie naar de essentie van wie we zijn, en dat is precies wat het is. Tegelijkertijd is het ook een moeilijke vraag om te beantwoorden. “Ja, waarom doe ik wat ik doe?” Het ondernemerschap of onze huidige baan is misschien gewoon toevallig op ons pad gekomen, en we hebben er nauwelijks bij stilgestaan waarom.

Maar als we niet duidelijk hebben waarom we doen wat we doen, of waarom we een bepaald werk willen doen, hoe kunnen we dan verwachten dat klanten of werkgevers voor ons kiezen? Het begint allemaal met het begrijpen van ons eigen “waarom”.

Het belang van begrijpen van je eigen “waarom”

Voor sommigen van ons kan ondernemerschap of werk betekenen dat we onszelf willen ontwikkelen, dat we willen leren en groeien. Het kan betekenen dat we het verschil willen maken voor anderen of een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren.

Als we (nog) niet weten waarom we doen wat we doen, stralen we niet. Maar als we gedreven zijn en heel goed weten waarom we doen wat we doen, dan stralen we aan alle kanten. We gaan schitteren!

Sta eens even stil bij waarom jij ondernemer bent geworden, of waarom je voor deze baan hebt gekozen. Welk element heeft hierin voor jou de meeste betekenis? Laten we ze even op een rijtje zetten: vuur, water, aarde en lucht.

Kraak de code met de elementen

Als je van uitdagende doelen stellen houdt en ze ook wilt bereiken, dan is vuur jouw element.
Als je graag klaarstaat voor mensen die een beroep op je doen, dan is water jouw element.
Aandacht hebben voor kwaliteit en snel zien wat er beter kan, dat is aarde.
En als je graag verhelderende inzichten en onverwachte ideeën deelt, dan is lucht jouw element.

Welk element spreekt jou het meeste aan? Misschien herken je jezelf in meerdere elementen, en dat is helemaal prima! Het belangrijkste is dat je begrijpt waarom je doet wat je doet en dat je dat kunt overbrengen naar anderen.

Dus, waarom doe jij wat je doet? Wat is jouw “waarom”? Neem even de tijd om erover na te denken. Misschien is het iets wat je al weet, of misschien is het iets wat je nog moet ontdekken. Maar onthoud dat het begrijpen van je “waarom” de sleutel is tot het laten stralen van jouw unieke kracht.

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche